Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szabad adni 1 évesnek stevia-t...

Szabad adni 1 évesnek stevia-t? Nem akarok cukrozni, adott már valaki ilyet a babájának?

Figyelt kérdés
2010. júl. 1. 11:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Elméletileg lehet, de az íze borzalmas szerintem. Én nem tudnám meginni.
2010. júl. 1. 11:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: a cukor amúgy pedig kis mennyiségben egészséges, én adnék a helyedbe. Ami egy teába kell, az nem sok, ha nem csinálod nagyon édesre
2010. júl. 1. 11:44
 3/7 A kérdező kommentje:

Szia, nem teába szeretném rakni hanem almás pitébe:)))

Én sem nagyon szeretem (azért nem olyan íze van mint a cukornak:)) de amibe viszonylag sok cukor kell azt be szoktam helyettesíteni. Eszik cukrot a fiam de tényleg csak picit, és mivel nem akarok neki külön "pancsolni" ezért a mi piténkből adnék neki amibe teszek stevia-t. És abban reménykedem, hogy az alma is elég édes így talán nem kellene bele olyan sok.

Köszi a választ!

2010. júl. 1. 12:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtam adjál neki cukrot, persze mértékkel.

Ém magunknak többnyireédesítőt használok,kávéba, teába, kajába is szoktam rakni (nem stevia), legaléább ennyivel kevesebb cukor kerül a szervezetembe,de ez nem jelenti azt, hogy teljesen száműztem az életünkből.

a kicsi, kajájába sima cukrot szoktam tenni (általában keveset) vagy gyümöcscukrot, de az most elfogyott.

Nekem terhességi cukorbetegségem volt és az dietetikus azt mondta, hogy egészséges szervezetnek szüksége van a cukorra, persze nem tonnaszámra, hanem mértékkel, de nem lesz tőle semmi baja.

2010. júl. 1. 13:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én múltkor elfelejtettem cukrot és fahéjat rakni az almáspitébe, azóta csakis így sütöm, minden nélkül, darált dióval az alján. Mindenkinek bejön a családból, a gyerekeknek föl sem tűnik, hogy nincs benne cukor, csak mondják, hogy kérnek még :)

Jonagold almát használtam, azóta mindig ebből csinálom, nagyon jó édes alma.

2010. júl. 1. 13:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de gondoltam megosztom veled ezt a tapasztalatot.
2010. júl. 1. 13:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Jó ötlet! Ez nekem eszembe sem jutott:) mármint egyáltalán kihagyni a cukrot, édesítőt:) így fogom sütni:) aztán ha a felnőtteknek "édestelen" hát majd megcukrozzák:)))

Köszi szépen a tippet!

További szép napot mindenkinek!

2010. júl. 1. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!