Aki nem olyan pozitív személyiség, az hogyan lehet jó anya?
5 hónapos babám van. Én soha nem voltam egy elsöprően pozitív, állandóan mosolygós és csevegős ember. Sokszor megkérdezték tőlem (még az utcán idegenek is, nem viccelek), hogy miért vagyok szomorú, mert alapvetően rideg/hideg arcom van és távolságtartó vagyok.
Most 5 hónapos a baba és egyre többször sírok amiatt, hogy úgy érzem elcseszem az egészet. Alapvetően nem vagyok jól a szülés óta, megvisel a bezártság és a magányos hetkoznapok. Vannak napok amikor alig tudom rávenni magam egy kis mosolygásra, beszélgetésre, dalolaszasra, pedig őszintén szeretem a kisfiam. És ő sem valami mosolygós gyerek... nem tudom mennyire tehetek erről én, de úgy érzem itthon magamat mint a szipoly aki mindenkiből kiszívja az örömöt.
Amikor a baba az apukájával van - mosolygós és nagyon pozitív eletfelfogasu ember - akkor állandóan mókáznak, nevetgélnek. Úgy érzem nem vagyok jó anya, és hogy nekik sokkal jobb lenne nélkülem.
Nagyon bánt, hogy így érzem én nem tudok jó anyuka lenni, hogy nem adok eleget a fiamnak, hogy egy szomorú szellem vagyok aki elrontja mindenki életét...
Kezeltesd a depressziódat és kész.
Egyébként úgy lehet jó anya, hogy a "magának való viselkedés" nem jelent mindenkinél depressziót és romokban heverő önértékelést.
Én sem vagyok vigyori, se szószátyár, de ez a gyerekeimmel való kapcsolatomban nem jelenik meg. Nekik szerető anyjuk van.
Én alapvetően pozitív személyiség vagyok. De az első évet a fiammal elég negatívan éltem meg. Alig aludtam, tök zombi voltam, ez megviselt. Segítségem nem volt, a rengeteg kérsésemre nem válaszolt senki, ls a kétség hogy vajon jól csinálom-e, eléggé kiidegelt.
Most már 6 éves a fiam, minden szép, és nagyon boldogok vagyunk.
Nálunk apa elég antoszoc, idegenekkel távolságtartó, és másnakmindig mogorvának tűnik. De itthon a gyerekkel tök más. Vicces, tök jókat játszanak, sokat nevetgélnek.
Szóval hidd el, idővel könnyebb lesz, és attól, hogy vadidegen emberekkel nem bratyizol, még lehetsz jó anya, a saját gyerekeddel teljesen más lesz! Ahogy nő, úgy lesztek egyre szorosabb kapcsolatban, és fogsz még sokat nevetni vele, tényleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!