Mi a véleményetek az Ábel névről? Mennyire gyakori?
Figyelt kérdés
Nagyon tetszik a név, de nem szeretnék túl gyakori nevet adni... Továbbá ha esetleg tudtok olyan nevet az Ádámon kívül, amit lehet Ádi-nak becézni annak is örülök!2019. febr. 4. 21:07
11/21 anonim válasza:
Szerintem az Ábel nagyon szép bibliai név. Nekem Tamási Ábel trilógiája jut róla eszembe. Szerintem vállalható név :)
Akármi lesz a pici neve, sok sikert neki és nektek az életben!
13/21 anonim válasza:
Nekem nem tetszik,de nincs vele semmi baj. Nekem például egyáltalán nem reklámok jutnak eszembe keresztnevekről, mivel nem is nézek tévét. Az viszont biztos,hogy ha néznék, akkor sem hagynám,hogy reklámok formálják a név ízlésemet.
14/21 anonim válasza:
,,Maradj otthon, nézzél tévét, töksötét. "
Itt látszik, hogy milyen a mai társadalom.
Nekem Tamási Áron főhőse jut eszembe róla, nem egy buta reklám.
15/21 anonim válasza:
Az Ádin név is szép, de az Ábel is.
16/21 anonim válasza:
Szerintem szép név, jó név; jobb, mint az átlagos. (azt nemtom, mennyire gyakori, én pl nem ismerek egyet se.)
18/21 anonim válasza:
Héber eredetű, a Biblia szerint Ádám és Éva második fia. Jelentése: lehelet, múlandóság.
Mi is ezt szerettük volna a kisfiunknak adni, de a jelentése miatt nem ezt választottuk. Helyette az Áron nevet kapta. Héber eredetű, a Biblia szerint Mózes fivére, az első főpap, családjának fiai a mindenkori főpapok, a többi fiak pedig papok. Jelentése: ihletett, tisztán látó.
19/21 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, és kezd egyre gyakoribb lenni.
20/21 anonim válasza:
Hangzásra tetszik. De héber és bibliai eredetű nevek nálam ki voltak zárva. A jelentése sem tetszik. De egy ideig erősen gobdolkodtam rajta, mert hangzásra tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!