Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit eszik a 3 hónapos...

Mennyit eszik a 3 hónapos babátok 1-1 evésre és milyen időközönként?

Figyelt kérdés

Anyatejes és tápszeres evés is érdekel.

Az én babám hétfőn lesz 3 hónapos és igen össze-vissza eszik. Van, hogy 1 nap eszik 110-120 ml-ket, de van olyan is, hogy csak 80-90 ml-t eszik egyszerre ugyanolyan időközönként, mint ha 120-t enne. 6000g a baba, összesen megeszik átlagosan 700 ml/nap. 1 hete mérem a súlyát, de nem nagyon akar hízni. A baba jókedvű, ezzel nincs gond.

Más babája is ilyen keveset eszik? Nem most kellene lennie a fejlődési ugrásnak?

2008. nov. 8. 12:56
 1/5 anonim válasza:
100%
Mi 3,5 hónaposak vagyunk és még mindíg 3 óránként eszünk, 140-150ml-t. De nálunk is elő szokott fordulni, hogy kevesebbet eszik. 5430g-ok vagyunk. Az éjszakát már átalusszuk.
2008. nov. 8. 13:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én 4 hós babám is csak 100-140ml közti adagokat eszik.Ezt átlag 5x naponta,nagyon ritka,hogy 6x meg tudom etetni.De a súlya szépen megy felfelé.3440gr-al született,4 hósan 6500gr ez pont elég,megfelel a korának.Én már nem parázok,mert Ő 3-ik gyerekem.Ismerőseim babái,akik majdnem 2x annyit esznek mint az enyém nem,vagy alig híztak többet nálunk.De van amelyik el sem éri az én kicsim súlyát,és nagyobb súllyal született.

Nálunk a fejlődési ugrások sem a statisztika szerint alakultak,teljesen felesleges ezen aggódnod neked is.

Ha a baba eszik rendszeresen,de még az is belefér,ha vannak olyan napjai mikor kevesebbet eszik(nálunk olyan is van néha,hogy egész nap 1 jó adagra valót alig eszik meg)de jókedvű,nem látod betegnek,megy a súlya normálisan(nem jelent feltétlen havi 1kg-t)akkor semmi baja,nem kell aggódni.Viszont,ha nagyon keveset eszik,a folyadékot pótolni kell,persze ha elfogad valami innivalót.

Nem írtad a születési súlyát,mert ahoz mérten fejlődik,de 6kg 3 hósan pont elég.Ne is akard,hogy kövér legyen,az nem jó neki sem.6 hónapos korra kell megduplázni a születési súlyt.Persze ez is statisztika, csak.

Boldog babázást,minden jót.

2008. nov. 8. 13:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
teljesen normális, hogy nem eszik mindig ugyanannyit, az én babám is ezt csinálta, még most is szokta. Mi 4 hónaposak vagyunk és 6500 g, 4x eszik egy nap 150-180 gramm között egy alkalommal, de van, hogy kevesebbet. Egyébként nekem 2 hónaposan volt egy ilyen alig eszem korszaka 2 hétig tartott aztán farkasétvágya lett. ne fogyjon, az nagyon fontos!!!!
2008. nov. 8. 13:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi 3 hósan 120-60-ig ettünk,néha 170,most 3,5 hósan max 150,de nekem se mindig egyformán.Ha jókedvű,és nem fogy,akkor nincs baj.Mi most 6280g vagyunk.
2008. nov. 8. 20:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Jó babázást. :)
2008. nov. 9. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!