Tápszeres babák anyukáit kérdezem, hogy mennyit és milyen időközönként eszik 4 hónapos babád?
30-án lesz 4 hós. Egyenlőre még van tej, de tápi is kell. Amikor csak tápi eszik, akkor a max adagja 150, de inkább kevesebb. Reggel a tejciből (mikor ugye van bőven), nem áll meg 200 alatt.
Nekünk is volt zöld kaki, mikor bebát evett. Nem is szerette annyira. Visszaálltunk a hippre, kaki is rendeződött. Zöldes, de nem olyan iszap szerű már.
Ha 4szer eszik, akkor kell neki annyi! Hány kiló?
Az enyém is sokszor 4szer eszik csak, az a jó neki. Ha 5 evés van, akkor abból egyik 90-100 körüli szokott lenni.
3 hónapos ugyan a lányom, de ő 5× eszik egy nap.
Általában 130 és 170 ml között (AR tápszer). Reggel és este kap még anyatejet (lefejve, mert 6 hetesen abbahagyta a szopást, emiatt lett tápszeres) kb. 40-50 ml-t.
Tehát összetéve így néz ki ált.:
Reggel 6-7: Anyatej: 50 ml; Tápszer 130 ml
Tízórai 10 óra: Tápszer 160 ml
Ebéd 13 óra: Tápszer 160 ml
Uzsonna 16 óra: Tápszer 130 ml
Vacsora 20 óra: Anyatej: 50 ml; Tápszer 130 ml
Reggel és délután sétálunk 3 órát. Napközben ált. két evés között 2- 2,5 órát van fent. 30 perc - max. 1 órát alszik. Attól függ, hogy mennyire fáradt el.
Sétánál ha feljövünk, akkor simán alszik.. így 4 órákat lehúz egy huzamba.
Éjszaka nincs gond, egyszer sem kell fel.
Mi Beba tápszerrel kezdtünk, de az kijött belőle, így váltanunk kellett. Ráadásul székrekedést is okozott nála...
Utána a Milumi HA Start Optimát kaptuk, az ideig- óráig jó volt... de erről is váltanunk kellett a gyerekorvos miatt a Milumi Komfortra (széklet miatt). Ez még rosszabb volt ... Megette és 5 perc után büfiztetés közben jött vissza az egész, mintha a csapot nyitottam volna meg. Na akkor volt az, hogy üvöltött 20 percenként, hogy éhes. Gyerekorvosnak hiába mondtam a problémát, leszrta ...
Így átvittem másik orvoshoz és ott írták fel a Milumi AR tápszert.
Azóta van széklet napi 3× (előtte 2 naponta hőmérőzni kellett) és jól is lakik!
Kiegyensúlyozott, életvidám és látszik, hogy jól érzi magát. Régebben ezt nem mindig lehetett elmondani róla, főleg, mikor megetettem és percekkel később jött ki minden ...
Utolsó vagyok:
Amúgy 5110 gramm volt múlt héten kedden és 3050 grammal született.
Napi 4-5* 150 ml.
Nálunk így volt. Én is keveselltem, de nem lett belőle semmi baj. Eszik, amennyit eszik, kész.
Megtömni úgysem tudjuk őket.
Ha beteg lenne, fogyna, vagy láza lenne.
Szia,
mi most töltjük be a 12-dik hetet. 4 óránként eszik, 5x egy nap. Sajnos már az elejétől nincs tejci, így maradt a tápszer.
kb. 4-5 napja alszik egyben 8 órát.
mindig reggel 5-kor kelt, aztán 9 - fél 10 - 10 körül volt a következő evés, majd 2kor, aztán 6-kor, és 10-kor az utolsó, vagy később egy fél órával. Az esti fürdés mindig az utolsó evés előtt volt és van is.
Most annyit változott, hogy 6 vagy fél 7 kor kel és a többi ugyanaz, az utolsó evés fél 10 - 3/4 10 körül van este.
Mi a BEBA HA 1 pro tápszert esszük, most kb. 180 -190 ml-t eszik egy evésre, és 5850 g
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!