Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túlteszem magam rajta valaha is?

Túlteszem magam rajta valaha is?

Figyelt kérdés

4 hónapja született meg a kislányunk

problémamentes terhességem volt , viszont komlpikációnk volt a szülés alatt nagyon nehéz szűlésem volt..

és rettenetesen megviselt mainapig ha rágondolok

sírnom kell

és azt fontolgattam hogy soha többé nem vagyok hajlandó szülni

a terhesség oké, de hogy mégegyszer átkellejen élnem

a szülésem körülményeit nem tudom elbírnám e viselni újra

néha úgy érzem kell baba majd pár év múlva, de ha eszembe jutnak a történtek, egyből elhessegetem a dolgot

nagyon örlöm magam..

szeretnék babát de félek a szüléstől..

2010. jún. 30. 13:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az idő segít majd!Még nagyon élénken él benned minden,nem csoda ha most így érzel!
2010. jún. 30. 13:07
 2/12 anonim ***** válasza:

én gázos terhességgel is rendelkezem, plusz durva szüléssel.

2 év után játszottam el először a gondolattal:))) na de az újabb baba asszem még pár évet várat magára:)) szóval időd van és idővel az emlékek halványodnak.:)) várj türelemmel!

2010. jún. 30. 13:09
 3/12 anonim ***** válasza:

Nyilván attól függ mi történt, ami ennyire mély nyomokat hagyott benned,de a szülés roszabb, kellemetlenebb részeire mondjuk egy év múlva már nem fogsz emlékezni.

De mind különbüzőek vagyunk, mindannyiunkat más dolgok érintenek érzékenyebben, nehéz így megmondani, hogy valaha túl leszel ezen.

De ha szívbúl babát szeretnél, ne ez legyen az akadály!

2010. jún. 30. 13:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Szia.19hónapos a fiam,még én sem tettem túl magam a szülésen.Pontosabban a szülést követő 5 napon.Én még mindig nem tudom túl tenni magam rajta,és ez miatt nem is akarok másik babát.Reménykedem hogy az idő segít,de sajnos csak kopik az emlék,a szörnyűbb részletek azonban bennem maradnak.
2010. jún. 30. 13:10
 5/12 anonim ***** válasza:

Nagyon hasonlóan érzek, nekem nem a szülés volt a rémálom, hanem az utána következő 3 hónap. A kislányomat megfertőzték a csecsemőosztályon és nagyon beteg lett, de 2 hónap volt mire kiderült mi baja van és 1 mire rendbejött. Azóta teljesen egészséges, de akkor szörnyű és kilátástalan volt az egész, és a bizonytalanság volt a legroszabb, hogy nem tudjuk mi baja és lesz e majd valami maradandó nyoma.

Én akkor azt mondtam soha többet nem akarok még egy gyereket és a férjem is így gondolta, pedig úgy indultunk, hogy kettőt szertnénk.

Már 8 hónapos a kislányom és kezdünk eljátszani a testvér gondolatával. Még mindenképpen megvárjuk, hogy 1 éves legyen, de már el tudom képzelni, hogy újra nekifussak a dolognak, igaz a szívem mélyén azt szeretném, hogy fél évesen szülessen meg. :D

Az iső hidd el sokat segít, én sem hittem benne, de igaz. Anyum azt mondta, meg fogjátok majd gondolni meglátod és igaza lett.

2010. jún. 30. 13:11
 6/12 anonim ***** válasza:
A 4 hónap nem hosszú idő,teljesen normális hogy éles még a szülésed emlékképei,pláne ha az kellemetlen élmény volt!Plussz még a hormonok stb.Ez is egy folyamat,kinek lassabb,kinek gyorsabb.Ha igazán eljön a te időd(márpedig eljön hidd el)a kistesózásra ,nem fogsz félni(jobban mint ami egészséges)mert te is tudod hogy egy szülés sem egyforma!És neked csak jobb lehet!Nyugi elmúlnak a rossz érzések,a természet tudja a dolgát!Nagyon szép babázást!
2010. jún. 30. 13:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Vannak olyan pszichológusok, akik kismamákkal foglalkoznak. olyan esetekben mint pl: baba elvesztése, rossz szülésélmény, beteg baba születése. Én a te helyedben felkeresnék egy pszichológust, aki segít a történtek feldolgozásában, mert évekig gyötörni magad az szörnyű. Az a legrosszabb, hogy szeretnél még gyermeket, s ennek csak a rossz szülésélmény az akadálya!
2010. jún. 30. 13:13
 8/12 anonim ***** válasza:
24%

Nem muszáj eleget tenni a lakás+autó+2 gyerek standardnek.

Neveld szeretetben ezt az egyet, az is elég, főleg a mai világban anyagilag.

Ha mégis ragaszkodtok egy másodikhoz, akkor esetleg keress fel egy pszichológust, bár az is csak a pénzt viszi.

2010. jún. 30. 13:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom-mert nem írtad-,hogy mi volt a baj a szülésnél. Nekem is problémamentes, szép terhességem volt, de a szülés már nem ennyire. Illetve maga a szülés gyors volt, de nagyon fájt, és utána iszonyatos, durva aranyerem lett illetve eltört a farcsontom. Ezek következtében a szülést követő 3-4 hónapban nem tudtam se ülni, se feküdni, úgy hogy ne fájt volna kegyetlenül, ne láttam volna csillagokat. És ezekre nincs gyógyszer! Igény szerint szoptattam, tehát szinte egész nap,mert közte meg fejtem. Tök egyedül voltam, ráadásul nyáron, kánikulában. Rettenetes hónapok voltak, nem is igazán tudtam élvezni a babázást, nem éreztem az "örömeit". De most alig egy évvel később, már nem is érdekel, alig várom a következőt! Pedig, az aranyér és a törött farcsont, megint komoly problémát fog okozni és tudom előre hogy rettenetes fájdalmaim lesznek, de nem érdekel. :) Nem erre gondolok.
2010. jún. 30. 13:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok, a 24 órás fájdalom, a kezdő anyai tehetetlenséggel párosítva nagyon kemény tud lenni. Jah mi is többet voltunk kórházban, mert aznap amikor kiengedtek volna babám besárgult, inkubátorba került, mert nem igazán voltak segítőkészek, hogy megmutassák hogyan is kéne szoptatni. A babám élete első 48 óráját végig ordította, sírta, az éhségtől!! Nem kívánom ezt sem, hogy egy anya ezt lássa, de nem tud segíteni, mert nem kap segítséget!
2010. jún. 30. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!