Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik, hogy túl sok a tej a...

Létezik, hogy túl sok a tej a ciciben és nem jön ki? Vagy egyszerűen fogy a tejem?

Figyelt kérdés
Az elmúlt hetekben nem hízta meg az \'előírt\' 150gr-ot így a doktor bácsink kérte, hogy minden etetésnél mérjem és minden etetés után fejjek. Így is teszek már napok óta, plusz iszom a HIPP tejserkentő teát. Babám (4 hós) van, hogy 200gr-ot vagy annál többet is eszik, de néha mint pl. ma reggel csak 60gr-ot. Etetés után pedig nem tudok sem géppel sem kézzel kifejni szinte semmit egyik ciciből sem, pedig úgy érzem tele van. Létezik, hogy túl serkentettem és besürüsödött? Vagy mi lehet ennek az oka? Fogy a tejem? :(
2008. nov. 8. 12:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem hiszem, hogy gond van. Ha nem hízik heti 15 dekát az sem gond.

A lényeg, hogy ne fogyjon a baba. Lehet, hogy azért nem tudsz fejni, mert ideges vagy, és nem indul be a tejleadó reflex.

Ne idegeskedj, és az a lényeg hogy szépen fejlődjön a baba, nem mindig úgy, mint ahogy elő van írva. Az én babám is szopizik most 8 hónapos és nem hízik olyan gyorsan mint a nagylányom, és még sincs vele gond.

üdv. Csilla

2008. nov. 8. 12:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors választ! Én is úgy gondolom, hogy ha nem nyűgös, alszik, mosolyog, játszik, kakil/pisil (bocsi) akkor nem lehet vele gond. Csak a védcőnéni és a doktor bácsi teljesen beparáztatott... Köszönöm szépen!!!
2008. nov. 8. 12:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Megint Csilla vagyok.

A védőnő meg doktorbácsi nem túl kedves, mert nem minden gyerek hízik a nagykönyv szerint, és mégsincs velük gond.

A kislányom 3340 gr-mal született és 8 hónaposan 7400 gr, 6 hónapos koráig csak szopott, és sose halgattam a "jó" tanácsokra. Szerencsére nálunk rendes a védőnő, és ő mondta, hogy ne is hasonlítsam a nagylányomhoz, aki ilyenkor már 9 kiló volt. Ő is szopizott.

Szép napot!

Csilla

2008. nov. 8. 13:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Csatlakozom, semmi gond:)

A babák nem egyformán híznak, esznek, ahogy te is tapasztalod. EGyik evésre eszik 250-et, a másikra csak 50-et, ez nem baj! Ezért felesleges mérni minden evésnél, mert csak megilyedsz. Én naponta egyszer mérem, fürcsi után meztelenül, és néha így is ingadozik.

Nekem azt mondta a doki, hogy a 2 heti 10 dkg legyen meg:-)

Én is úgy jártam, hogy a kelleténél többet hízott átlagban, de egyszer igen viszsaesett. a doki mindjárt táppal fenyegetőzött, 3 naponta vittem mérlegelni a kicsit. Aztán annyi volt, hogy meg voltam fázva , a kicsi enm evett annyit, fogyott a tejem, és a kicsi nem hízott annyit, mint előtte. Aztán elkezdett enni, és megint sok tejem van, és hízik rendesen:-)

Szóval no para, semmi baj, vannak ilyen időszakok a babáknál, mikor akár egy -két hétig is kevesebbet esznek, vagy épp többet, mint előtte.

Ha nem tudsz fejni sem baj, ha a baba jókedvü, vidám, nemsír, akkor semmi baja:-) Ha nem lenne elég tejed, sírna!

Szóval ne félj, nyugi, és szoptass csak továbbra is úgy ,ahogy eddig:-)

5 hós kislányos:-)

2008. nov. 8. 14:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy a 2 heti 10dkg az nincs meg :( azért próbálkozom és köszönöm a választ! Mindenképp megnyugtató, hogy azért annyira nem vész a helyzet, mint ahogy előadták nekem!
2008. nov. 8. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!