Létezik, hogy túl sok a tej a ciciben és nem jön ki? Vagy egyszerűen fogy a tejem?
Szia!
Nem hiszem, hogy gond van. Ha nem hízik heti 15 dekát az sem gond.
A lényeg, hogy ne fogyjon a baba. Lehet, hogy azért nem tudsz fejni, mert ideges vagy, és nem indul be a tejleadó reflex.
Ne idegeskedj, és az a lényeg hogy szépen fejlődjön a baba, nem mindig úgy, mint ahogy elő van írva. Az én babám is szopizik most 8 hónapos és nem hízik olyan gyorsan mint a nagylányom, és még sincs vele gond.
üdv. Csilla
Szia!
Megint Csilla vagyok.
A védőnő meg doktorbácsi nem túl kedves, mert nem minden gyerek hízik a nagykönyv szerint, és mégsincs velük gond.
A kislányom 3340 gr-mal született és 8 hónaposan 7400 gr, 6 hónapos koráig csak szopott, és sose halgattam a "jó" tanácsokra. Szerencsére nálunk rendes a védőnő, és ő mondta, hogy ne is hasonlítsam a nagylányomhoz, aki ilyenkor már 9 kiló volt. Ő is szopizott.
Szép napot!
Csilla
Csatlakozom, semmi gond:)
A babák nem egyformán híznak, esznek, ahogy te is tapasztalod. EGyik evésre eszik 250-et, a másikra csak 50-et, ez nem baj! Ezért felesleges mérni minden evésnél, mert csak megilyedsz. Én naponta egyszer mérem, fürcsi után meztelenül, és néha így is ingadozik.
Nekem azt mondta a doki, hogy a 2 heti 10 dkg legyen meg:-)
Én is úgy jártam, hogy a kelleténél többet hízott átlagban, de egyszer igen viszsaesett. a doki mindjárt táppal fenyegetőzött, 3 naponta vittem mérlegelni a kicsit. Aztán annyi volt, hogy meg voltam fázva , a kicsi enm evett annyit, fogyott a tejem, és a kicsi nem hízott annyit, mint előtte. Aztán elkezdett enni, és megint sok tejem van, és hízik rendesen:-)
Szóval no para, semmi baj, vannak ilyen időszakok a babáknál, mikor akár egy -két hétig is kevesebbet esznek, vagy épp többet, mint előtte.
Ha nem tudsz fejni sem baj, ha a baba jókedvü, vidám, nemsír, akkor semmi baja:-) Ha nem lenne elég tejed, sírna!
Szóval ne félj, nyugi, és szoptass csak továbbra is úgy ,ahogy eddig:-)
5 hós kislányos:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!