Mit tegyek, a babám nagyon sokat eszik?
Figyelt kérdés
Most múltunk 6 hetesek, eddig 6szor 130g TÁPSZERT ettünk egy nap. Most már esténként megenné a 160g-ot is. Voltunk a doktornőnél az 1 hónapos tanácsadáson és azt mondta hogy nagyon sokat hizott. Mit tegyek ha ennyit kér enni?? 2670g-mal született most 6 hetesen 4400 g.2008. nov. 8. 06:56
1/4 anonim válasza:
Nagyon szépen hízott a kicsi,és 6 hét alatt ez nem sok.Én ugyan szoptattam,de nekem is 1 hónapban 1kg20dkg-ot híztak a gyerekek.Tőlem is kérdezte a dokinő,hogy nem akarnám-e fogyóztatni a lányom.Reméltem,hogy viccel!Én sosem tudtam mennyit esznek,hiszen szopiztak azt nem tudtam mérni.Én azt tanácsolom,hogy etesd ahogy igényli,most már egy kicsit úgyis lassulni fog a növekedése,hiszen már nem csak híznia kell,hanem fel is kell tartania ezt a nagyobb súlyt.Nekem mindkét gyerekem kövér volt,de amikor elkezdtek mozogni akkor megvékonyodtak.
2/4 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy egészséges, ha túl kövér a kicsi. Nem véletlen, hogy a doktornő megjegyezte a súlygyarapodást. Még most korrigálhatsz rajta, mert még kicsi. De ha így halad a gyomra jócskán kitágul, később is gond lehet belőle. Az előttem szóló sem mondott rosszat, de mindenkinek más a testalkata, valaki letudja adni a felesleget(lemozogja), valaki nem tudja. Szerintem próbáld meg teával pótolni, vagy vizet adjál többször. Úgy értem az adagját persze egye meg, ha még éhes, pótold teával, vagy etetések között pár korty vizet nyugodtan adhatsz neki. Ezzel biztos nem ártasz. Később pedig gyümölcsöt tudsz adni neki többször is egy nap, vagy zöldséget, gyümölcslevet.
3/4 anonim válasza:
Bocsánat, de szerintem ha az etetések között még teát vagy vizet adunk a babának, akkor még jobban ki fog tágulni a gyomra.
Az én babám is tápszeres, tegnap voltunk 2 hónaposak, 2620 grammal jöttünk haza a kórházból, tegnap pancsi előtt 4980 gramm volt. Naponta 5-6 kajcsi van, kajcsinként 140 mili. Nekem azt tanácsolta az orvos, hogy ha félek, hogy elhízik, akkor rakjak csak 3 kanállal a tápszerből. De nem duci a kisfiam, szerintem neked sem kell aggódnod! Ha mégis félsz, akkor azt csináld, hogy napi egy kajcsit helyettesíts vízzel vagy teával.
4/4 anonim válasza:
Előző vagyok. Még annyi, hogy a két hónapos tápis babák átlagos súlya 5 kiló. Két hét múlva biztos Ti is eléritek, a legtöbb baba ennél jóval nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!