Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj ha ilyen sokat alszik 3...

Baj ha ilyen sokat alszik 3 hónapos babám?

Figyelt kérdés
Reggel 7 körül kel, akkor eszik, majd délbe kel enni, aztán szundi megint, majd 5 körül eszik. Akkor van egy kicsit fent. 8 körül vacsi aztán alszik reggelig. Úgyhogy szinte alszik egyfolytába. Normális ez szerintetek?
2011. okt. 24. 17:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor most miután reggel felkel fent van délig eszik és utána alszik?És naponta egyszer alszik huzamosabb ideig?Vagy reggeli után vissza is alszik?Én kislányom csak fél órát alszik időnként talán 2x napközben de éjszakát ő is végigalussza.4 hós.Szerintem beszéld meg a védőnővel de a túlzott aluszékonyság nem jó de nem is feltétlenül baj.Ne aggódj!
2011. okt. 24. 18:21
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Kicsit számomra is zavaros, hogy mikor van fent. Egy 3 hónapos babának már több ébrenléti állapotának kéne lenni. Lehet, hogy vérszegény.
2011. okt. 24. 18:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazából este 6-tól 8-ig van fennt, azonkívül alszik egyfolytába.
2011. okt. 24. 18:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Én csak a saját lányomat tudom leírni:

3 hónapos. Napunk így néz ki:

- 6 vagy 7 óra: felébred, reggeli, majd játék magában az ágyában. kb. negyed9 vagy negyed10-kor elalszik.

- 9 vagy 10 óra: felébred, tízórai, majd sétálni megyünk.

- 12 vagy 13 óra: felébred, ebéd, játék a játszószőnyegen, nézelődés, gőgicsélés, etc. kb. negyed3 vagy negyed4-kor alvás.

- 15 vagy 16 óra: ébredés, uzsonna, majd elmegyünk sétálni.

- 18 vagy 19 óra: ébredés, fürdés, öltözés, vacsora, majd kiságy és kb. 30 - 40 perc 'lézer show' a falon. Ettől lefárad és ahogy hasra fordítjuk, rá 10 percre már alszik is reggel 6 vagy 7-ig.

Védőnőt kérdezd meg, hogy mennyire normális ez a babádnál. Én úgy tudom, hogy ilyenkor két evés közben 2 órát már fent szoktak lenni, de ez nem törvényszerű! Mivel minden gyerek más és más, így lehet, hogy a tied jobban szeret aludni.

Én lányom pl. olyan szinten 'szakkönyv', hogy mindent eddig a szerint csinált. Kivéve az elválasztást, mert ott a hónap helyett hetet 'olvasott'. 6 hetes kora óta nem hajlandó szopni ... Ilyen is előfordul, de jobb utána érdeklődni tapasztalt embertől, mint úgy gondolni, hogy 'jó ez így, ahogy a gyerek akarja'!

2011. okt. 24. 18:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Vérszegény???Miért kell szerencsétlen anyukát ijesztgetni?

Semmi baja a babádnak, valószínűleg ilyen alkat, de figyeld meg, hogy hétről hétre változik minden a babák életében. Az én lányom is nagyon szeret aludni, most 7 hónapos és még mindig sokat alszik. Akkor fejlődnek a legjobban, ha sokat alszanak és raktározzák az ébrenlét alatt történt dolgokat.

2011. okt. 24. 19:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem picit soknak tűnik,érdeklődj mindenképp.Jobb megelőzni a bajt és esetleg kivizsgáltatni mégha nincs is baj.Inkább legyen felesleges vizsgálat mint,hogy baj legyen!

Ez csak az én véleményem!

2011. okt. 24. 20:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem inkabb az tunt fel, hogy csak 4 etkezes van, en azt keveslem, de ha a sulya gyarapszik, akkor nem hiszem, hogy gond lenne.
2011. okt. 24. 21:23
 8/9 alaszka ***** válasza:
Vannak aluszékonyabb babák, de az is kérdés, hogy anyatejes vagy tápszeres. Mert a túlzottan aluszékonyság lehet tényleg a vashiány tünete is. Ez anyatejes babáknál 3 hónaposan nem szokott előfordulni. De az is lehet hogy ő ilyen alkat. Az enyém 4 hónapos, de soha ilyen jó alvó nem volt, mint mostanában, van hogy délelőtt 2 aztán du. is 2-3 óra. A 4 evés tényleg kevés szerintem is....Az enyém 4 hónaposan legalább 8x szopik, és még éjjel is, mondjuk ő zabagép. :)
2011. okt. 24. 22:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tápszeres a babám 4-szer max. 5-ször eszik egy nap. Mindenképp elfogom vinni orvoshoz, hogy mit szólnak hozzá.
2011. okt. 25. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!