Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért néz mindenki trollnak?

Miért néz mindenki trollnak?

Figyelt kérdés
7hónapos kisfiam van. Sok dolgok másként csinálok... Nem beszéltek többesszámban. Ha megkérdezik mi újság nem válaszolom azt, hogy hasfájósak vagyunk... ettől falnak megyek. 2 hónapja dolgozok ismét, ez olyan napi 4órámat veszi el. Járok edzeni, fodrászhoz stb. Igazából sokkal jobb az alakom most mint teherbeesés előtt (ir miatt rendszeresen elkezdtem sportolni amit azóta is folytatok) soha, soha nem jelenek meg kinyúlt pólóban, zsíros hajjal, karikás szemmel SEHOL. Nem lettem ősanya... dolgozok és gyereket nevelek. Nem altatok órákon át, leteszem 15 perc simi stb, majd ennyi. Elalszik magától. Nincs a közösségi médiában babás képem, eljárunk a férjemmel szórakozni. A nagyiknál is ottalszik... imádom, de nem áldoztam fel a sajat eletem. És megkaptam hogy akkor minek nekem gyerek... ez normális reakció?!
2019. jan. 13. 22:52
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy állandóan lepasszolom? Edzéses lepasszolás: heti egy alkalom amikor egy órát a játszóházban elvan a többi vele egykorú gyerekkel. Ami az edzőteremben van. Heti két futás hajnalban. Addig az apja vigyáz rá. 5től fél8ig. (Ekkor általában mindketten alszanak) a munkámat a saját irodámban végzem, ami a szomszédunkban van, amiben van egy kisebb helyiség ahol a gyerek vagy alszik vagy játszik. A 4óra javarészt a délutáni alvásidejében van. Ha meg terepre kell mennem viszem magammal. Legalább friss levegőn van. :-) Kb minden második pénteken elmegy a nagyiékhoz, és szombaton ebédre megyünk érte. Szerintem ennek bele kell férnie. Fodrász, barátnőj stb: az apja vigyáz rá. Ez szerintem nem lepasszolás. Nekem az a véleményem, hogyha egy nő feláldozza magát a gyereknevelés oltárán, az sosem vezet jóra. Mi lesz az anyával 10év múlva? Amikor már nem kell ilyen szinten kiszolgálnia a gyerekét. A gyerekem teljesen kiegyensúlyozott, bolog baba. Csak én nem értem, hogy miért van az, hogy 50pluszos emberek szerint jól csinálom, velem egykorú anyukák szerint meg kattant vagyok. Nem mintha érdekelne a véleményük, csak próbálom megérteni őket. Ezrrt is tettem felnegy ilyen helyen ezt a kérdést.
2019. jan. 13. 23:52
 12/34 anonim ***** válasza:
75%

-többes számban beszélek

-nem járok edzeni

-nem járok műkörmöt csináltatni

-otthon néha igénytelen vagyok

-volt,hogy órákig altattam

-még sose aludt senkinél a gyerekem,de pár órát szoktak rá vigyázni (2ésfél éves)

-nemérdekel mások véleménye

-és eddig semmiről nem maradtam le a gyerekemmel kapcsolatban

-ott voltam az első átfordulásnál/kúszásnál/mászásnál/bibinél/felülésnél/elindulásnál/első szónál..stb.

és boldog vagyok,annakellenére hogy nem magamat helyezem előtérbe,hanem a gyerekemet/gyerekeimet

számomra is furcsa,hogy simán "lepasszolod" az 5-6-7 hónapos kisbabád,de azt szoktam mondani.."ne ítélj,hogy ne ítéltess"

mindenki úgy cselekszik,ahogy akar és tud

Úgy vagyok vele, volt eddig gyerek előtt 22 évem magamra és miután kirepülnek(ami úgyis sajnos hamar eljön) lesz időm még magamra!

párom is így gondolkodik! és gyerek/gyerekek mellett is van időnk a kapcsolatunkat ápolni 😊

U.i.: nem tartom magam ősanyának!csak egy 2 és fél éves fiú,és 29.hetes pocaklakó anyukája

2019. jan. 13. 23:56
 13/34 anonim ***** válasza:
83%
Ömm, ha azt gondolod te vagy az egyetlen ilyen #szuperanyu ki kell, hogy ábrándítsalak: vagyunk még egy páran akik nem járnak zsíros hajjal, kinyúlt pólóban, sőt sminkelni is szoktak anyák illetve a korrektorért is sokan nyúlunk. Ja, és nem ez teszi a szuperanyut, teszem hozzá illetve nem is az instagramon való kamuidill közvetítés. Az, hogy mennyit jársz és hova az a magánügyed: ok ha te menőned érzed dolgozni meg mulatni, de van aki tök jól érzi magát otthon, nincs segítsége stb. akkor az már szerinted ősanya aki beáldozta az életét? Majd arra kérlek ne bánkódj amikor visszagondolsz milyen gyorsan felnőtt és te mit csináltál? Dolgoztál, edzettél, csodáltad magad és még arra sem voltál képes, hogy annyi időt eltölts vele amíg este elalszik a válladon te, munka hőse. 🤷‍♀️ Az viszont fura, hogy onnan várod a megerősítést, hogy a gyakorikerdesek.hun sztárolod magad... no judging de kicsit fura vagy. 😅 - egy “ősanya” aki imád a szintén 7 hónaposával otthon lenni, mindig csinosan öltözik, korrektort használ, szabad akaratából nem ment vissza dolgozni, nem járja már éjszakát és este egy órát sétál a babájával a kezében mire elalszik és legszívesebben még akkor se tenné le.
2019. jan. 14. 00:11
 14/34 anonim ***** válasza:
87%
Tudod kerdezo nekunk nehezen jott ossze a baba, de mikor osszejott csodak csodajara es megszuletett o a mindenem es o az elso, barmit eldobnek erte es felaldoztam sokmindent. Es nem erzem hogy kikell szolgalni a gyermekunket de foglalkozni igenis kell. Nekem sokszor karikas a szemem es sokszor nyugos es nem akar aludni vagy epp nem tud mert hasfajos, apoltan jarok en is de ezzel megsem dicsekszem,oke hogy torodsz magaddal es hogy edzel stb de azert jottel ide hogy ezeket elmond hogy te szuper anya vagy? Irto gyorsan felnonek aztan majd csak pislogsz hogy nem is torodtel vele, nem fog megtanulni semmit mert rengeteg figyelmet es torodest igenyelnek. Es egyebkent nem hinnem hogy osanya vagyok csak mert a csaladom all midenek felett. Munkam lehet 100,az alakomat lehet formalni,a sminket ugyis lemosnam nap vegen, de ha a csaladom nem lenne nem elnek teljes erteku eletet.
2019. jan. 14. 03:05
 15/34 anonim ***** válasza:
88%

7hónapos a vele egy korúakkal a játszóházban??? Csak nekem nem jön össze az, hogy egy 7 hónapos mit érzékel a "vele egykorúak" társaságából és a játszóházból???

A kinyúlt póló, zsíros haj, oké, nem kell igénytelennek lenni. De a többi masszív öntömjénezés!

Ha te f..anya vagy és aki nem azt csinálja, amit te, az csak sz.ranya lehet.

Nos, egy gyerekkel ez még oké. A logisztikai probléma 2 gyereknél kezdődik. Én a saját 3 gyerekem mellett őszintén csodálkozom, ha valaki egy gyerek mellett "bele akar halni" a gyerek nevelésbe!

A másik dolog, hogy egy 7 hónapos esetében nincs igazán szó nevelésről. Az majd úgy 1 éves kora után kezdődik, és ahhoz nem lesz elég ennyi, hogy időnként a gyerekkel is foglalkozol magad helyett. ..

2019. jan. 14. 06:59
 16/34 A kérdező kommentje:
Ősanyáknakbazokat nevezném akik bármiféle háttérinformáció nélkül a másik torkának esnek, hogy “rossz anya vagy!”. Én sosem tettem ilyet. Ha a boltban látok egy ovis gyereket, aki épp hisztirohamot kap, és az anyja már inkább mégis megveszi neki azt a valamit, csak hogy csendben legyen, nem megyek oda azt mondani, hogy rossz anya vagy. (Stb stb stb) ellenben ti... vadidegenként beszólogattok.... elmentünk egy hosszú hétvégére, és vittük a fiúnkat is. Vajon miért kell beszólni hogy a kirándulás nem egy ilyen korú babának való?! Végképp csak kiváncsiságból tettem fel itt ezt a kérdést, nem szuperanyai mivoltam erősítése céljából.
2019. jan. 14. 07:04
 17/34 anonim ***** válasza:
21%
És mikor csináljátok a hozzataplalast? Ja h uvegeset eszik mert egyszerű.... Én főztem rá puret is és most is minden nap főzök.... A többit az előző hozzaszolok leirtak. Deh vagy szuper anyu... csak nem olyan fontos a saját gyereked. Ez a rohanó világ.🤷 Engem nem különösen érdekel h ki mit csinál a gyerekével. A lényeg h az én gyerekem normális körülmények között, foglalkozna vele, boldogan cseperedjen.
2019. jan. 14. 07:11
 18/34 anonim ***** válasza:
92%

Bocs, nem olvastam vegig, megakadtam ott h a jatszohazban elvan a tobbi gyerekkel....

Nem igen lattam jatszohazban meg 7 honapost...

Fiam 2 eves bolcsodes, talan most kezd a tobbi gyerekkel jatszohgati, de inkabb meg ok is egyedul vannak el...

Szerinted anyasag=igenytelenseg?!

Nem nezhettel ki valami jol szules elott, ha utana jobban mutatsz, mar ne is haragudj 🙃

2019. jan. 14. 07:20
 19/34 anonim ***** válasza:
90%

Hujujj, még jő, hogy nem mész észt osztani egy hisztiző idegen gyerek anyukájának... De szép, hogy ilyen megfordul a fejedben, hogy nem mész észt osztani! 😃

Térjünk rád vissza, ha a gyereked 1, 5-2 éves lesz!

2019. jan. 14. 07:29
 20/34 anonim ***** válasza:
89%
Szinte mindent leírtak az előző hozzászòlòk, de én is leírnám a véleményem ha màr kérdezted. Két és fél éves kislányom van és nem tudtam volna elképzelni, hogy 7 hònaposan jàtszòhàzba beadjam ( ahova àltalàban két éves kortòl szabad) Nem sminkelem magam minden nap, mert attòl nem vagyok igénytelen. Soha nem jàrok kinyùlt ruhàban de igen itthon àltalàban kényelmes ( a kényelmes nem igénytelent jelent) ruhàban vagyok mivel sokat jàtszunk a kislànyommal és neki nem az szàmít hogy mi van rajtam, hanem az, hogy vele vagyok. Sajnàlom ha neked màr ilyen gyorsan vissza kellett menned dolgozni, de akkor màr legalàbb munka után megpròbàlnék több időt vele foglalkozni. Attòl, hogy dolgozol és eljàrsz edzeni nem vagy "szuperanya"! Azok akik egy vagy több gyerek mellett elvégzik a hàztartàst, dolgoznak, gyereket nevelnek és nők maradnak azok igazi anyàk! Megmondom őszintén, akik mindezt pl beteg gyerek (maradandò) mellett teszik, gondozzàk, àpoljàk minden nap, és reményt làtnak a gyògyulàsra akkor is, ha az orvos màst mond, na szàmomra Ők a szuperanyàk!!!
2019. jan. 14. 07:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!