Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora babával kezdtetek...

Mekkora babával kezdtetek programokat szervezni, jobban kimozdulni? A síelés durva lenne ilyen picivel?

Figyelt kérdés

Igazából vegyes érzéseim vannak, mert egy részem nagyon szeretne már menni (akár babával kettesben, akár a férjemmel hárman, vagy nagyszülőkkel). A pici még csak 8 hetes, tehát nem az ő szórakoztatása lenne a fő cél, szóval nem ilyen programokra gondolok, hogy játszóház. Hanem mondjuk elmenni kirándulni vidékre, ebédelni egy étteremben, aztán fürdetésre hazajönni. Eddig nem nagyon voltunk vele a városon kívül, sőt, ha csak én vagyok vele, nem szeretek zsúfoltabb helyre menni vele, mert félek, hogy sírni kezd és nem tudom megnyugtatni (függetlenül attól, hogy nagyon nyugis). Plusz itt is olvasom, hogy sokan 4-6 hétig sehová nem mennek babával.

A kérdésem másik része arra irányul, hogy a család és barátok is mennek síelni, februárban-márciusban és minket is hívtak. Teljesen normális helyre, egy kis wellnessezéssel kötnénk egybe. Akkor lenne 3-4 hónapos.

2019. jan. 12. 19:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Menj, ha kedvet érzel hozzá! Nem áll meg a világ a baba születésével, aki még egy ilyen kis kiruccanástól is fél, az csak gubbasszon otthon.
2019. jan. 13. 08:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Szuletesetol kezdve jarunk vele ide-oda. Nyaron Bogacson voltunk hetvegere a ferjemmel, egy nap lent volt a gyerek is strandoltunk en nagyon jol elvoltam vele a gyerekmedenceben :)

Iden a Tisza-tora megyunk egy hetvegere, egy masik alkalommal meg Erdelybe.

Februarban pedig parommal elmegyunk a velencei karnevalra busszal, 1 napra, mert latni szeretnem, es jovore mikor mar nagyobb lesz, tervezrk egy olaszorszagi lakokocsis nyaralast :)

2019. jan. 13. 17:00
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon furcsa volt olvasni a kérdést és a kommenteket is.

Az, hogy 8 hetes babával már úgy érzed, h nagyon szeretnél menni elég érdekes. Ha már 8 hónapos lenne akkor még megérteném, de így? Alig pár hete született, nem tudom mi lesz akkor később.

Én sem gondolom, h be kell zárkózni és nem lehet eljárni társaságba, de egy téli síelés + wellnessezés nem egy pár hós kicsinek való. Én inkább azt mérlegelném, h a társaságban lesz-e valaki aki tényleg szívesen vigyáz rá és nem áldozatnak éli meg, különben tényleg ülhetsz egész nap a szobában vagy a többieknek leszel a terhére.

2019. jan. 13. 17:04
 14/16 anonim ***** válasza:

Utolsó, szerencsére amint látod a válaszadók válaszai alapján a többség nem ilyen gondolkodású mint te. Miért kellene a szobában ülni? Nyugodtan lehet nagy sétákat tenni a friss levegőn, bárhová el lehet vinni.

Külföldön lakom, itt teljesen természetes hogy már a pár hetes babákkal is mennek minden hova miért jelen otthon ülni? És miért csak az lenne az egyetlen opció hogy a hotelban gubbasztanak? Míg elmennek étterembe, közösen reggelizni, addig nyugodtan alszik a babakocsiban, amíg a többiek síelnek addig meg kint sétálók a friss levegőn.

2019. jan. 13. 17:24
 15/16 anonim ***** válasza:
* sétálnak
2019. jan. 13. 17:25
 16/16 anonim ***** válasza:

1. Nem mindegyik baba eszik-alszik, (most lehet, h nyugis, de ez nem garancia semmire) pláne, h a kérdesből egyértelműen látszik, h anyuka nem szívesen viszi zsúfoltabb helyre, mert fél, h esetleg nem tudja megnyugtatni.

2. Síeléskor az emberek síelnek, nálunk úgy szokás, h reggeltől estig kint vagyunk ilyenkor, max. egy gyors ebéd. Ha wellness is van, akkor azt vacsi előtt megejtjük, de nem ott ülünk egész nap, így ez erőteljesen társaság-, és szokásfüggő.

3. Egy ilyen pici babát biztos nem tologatnék kint órákig kemémy mínuszokban.

4. Nem kell a 4 fal között ülni természtesen, de jobb kisbabás programot is lehet találni, mint a síelés wellness kombót.

2019. jan. 13. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!