Szerintetek a Dóra túl durva, "durrogós" név? Mennyire tetszik/nem tetszik? Nektek milyen nevek tetszenek?
Szerintem nincs baj a Dóra névvel, bár eléggé tucatnév.
Hasonló nevek: Dorka, Dorina, Ditta, Diána, Dia, Dorottya
Amik tetszenek: Linett, Léna, Veronika, Rebeka, Bernadett, Babett, Luca, Viola, Zoé, Helga, Hédi
Szia! Szerintem a csoport összes neve klassz, a becézési lehetőségek (Dóci, Dodi, Dóri stb) miatt. Dóra a legszebb változat, de nekünk elég komoly hangzású a vezetéknďv plusz van Dóra a családban, ezért lesz Dorka a 38 hetes magzatom.
Én küzdöttem érte, picit néha mégis sajnálom a Dórát.
Szerintem nem tucatnév, mondjuk, ha az, sem zavar, mért ne lehetne egy kedves, átlagos kislánynak szép, kedves, átlagos neve. Főleg a ritka és extrém nevek korszakában pont az egyszerü, régi nevek már nem is olyan tucatok.
Aztán meg a divat jön-megy. Pár éve még azt sem tudták, létezik Zsejke név.
Ha a vezetéknév nagyon gyakori, akkor érdemes sztem ritkában vagy két névben gondolkodni.
Elöző vagyok.
Nekünk még játszott: Kata, Dalma, Anikó, Emese. Ha lesz kövi, ő Dalma vagy Kata lesz.
Nálunk a vezetéknév kiüt minden hosszabb nevet, így az Erzsébet nem játszott, pedig én nagyon szeretem, és ma már ritkaság.
A most menőnek tartottak közül a Bejke és a Rege tetszik. Valamiért az Aisa is, de nem adnám, én nem akartam szokatlan nevet adni.
Nem szeretem azokat a neveket, amik gyökértelennek tűnnek, indokolatlanul magyarítottak (más, ha nemzetiségi vagy vallási okból adják), illetve túl "rótsaszínek", kisasszonyosak.
Nem szeretem azt sem, amelyik túlzottan determinál (pl fiúnál a Bátor).
Dóra továbbra is klassz, a becenevek széles választékából azt használ a lányka, ami épp tetszik neki (babás a Dóci, Dodi, kisgyerekes a Dorka, Dóri, kamasz szintén Dorka vagy Dorisz, és lehet egy komoly, nyugodt, szép Dóra-arca). Picit ezt hiányolom a Dorkából, mi lesz, ha épp komolykodni akar. Persze akkor becenévként is lehet a Dórát használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!