Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez normális dolog tényleg?

Ez normális dolog tényleg?

Figyelt kérdés
Tegnap hajnalban született meg kisfiam. Azóta nincs pisis pelusunk csak szurkos vagy hogy is irjam.. Salakos. A csecsemösök szerint normális dolog! Nincs tejem sem nem tudom szoptatni.. Mellszívóval eddig a 25 óra alatt sikerült lefejnem 10-15 milit.. amit egyböl megevett a babám.. de szerintem ez kevés neki :( hiába jelzem hogy nincs tejem... hiába jelzem hogy bevannak fordulva a mellbimbóim azt mondják nem baj egyen a baba bimbóvédövel! de könyörgöm tényleg nem eszik a babám semmit sem... a cumit a szájába adták eröszakkal.. úgy szívja szegény mint aki nagyon éhes... tápszerezni nem engedik a babát... haza is vitették párommal... ök meg arra várnak hogy na hát egyen az a gyerek annyit amennyit tud.. de ha nincs tejem? mit csináljak? segítsetek tényleg kezdek kiborulni :’(

2019. jan. 6. 05:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%

Elsore en is ugy ertettem

H a babàt vittèk haza :)

Nos mi 3. Nap hazavittuk a gyereket es belazasodott 40 fokrs

Kiderult h kiszaradt... ugyanez volt mint kerdezonel... tapszert meg nem engedtek... 5 nap korhaz es infuzionlett a vege....

2019. jan. 6. 08:12
 12/21 anonim ***** válasza:
94%

Szépen sorban :)

1) Szoptass bimbóvédő nélkül: Az sajnos nagyon természetes, hogy kvara faj a szoptatás az első napokban-hetekben. Én agyon gugliztam magam miatta, mert nem akartam elhinni, hogy hozza lehet szokni, beszartam annyira fájt. De elmúlt... :)

2) Befelé forduló bimbóval is lehet szoptatni: ez így van, és fontos lenne minél hamarabb elkezdeni a helyes technikát! Még a kórházba jó lenne riadóztatnod egy szoptatási tanácsadót, én tudok egy szuper aranyos lányt Budapesten, ha írsz privit elirányítalak hozzá. Ha nem pesti vagy akkor keress a lakóhelyeden IBCLC szakembert!

3) Eleinte normális, hogy csak néhány ml-t tud szopni: A kisbaba olyan tartalékokkal jön a világra, ami direkt ezért van! Senkinek nincs rendesen teje az első 3-4 napban, utána fog belövellni az a rendes fehér tej. Ilyenkor egy nagyon sűrű sárga cucc jön, az úgynevezett “föcstej” ami a baba alapimmunizálását végzi el. Tudom, hogy úgy fest, hogy nem iszik semmit, de ha tudsz fejni 10-15ml-t szülés után egy nappal az JÓ!!! Akkor van tej és hidd el, az egyelőre elég. De tényleg tedd a babát mellre amikor csak sír, hogy ingerelje a tejtermelést, és mert ez emocionálisan is jó neki!

4) 10% os szabály: a baba a születése utáni néhány napon maximum a súlya 10%át veszítheti el. Ennyi tok normális! A csecsemősök is tudjak ezt, és csak akkor adnak tapszert ha ez alapján indokolt :)

5) Ha tapszerezni kezdesz, akkor a baba nem fog annyit szopni: akkor aztán tényleg nem lesz tejed később sem, főleg ha rászokik a cumisüvegre és cumizavara lesz! Kérlek, adj még időt magatoknak! A tapszer nem ördögtől való dolog, de az anyatej sokkal sokkal jobb! Próbáld meg, a baba miatt, kérlek! A tapszeres babák döntő többségének lett volna elég anyatej, ha az édesanya kitartóan szopiztatott volna (tudom ezért most szét leszek szedve de akkor is igaz, akinek meg nem inge nem veszi magára).

6) Az első 1-2 hetben sajnos az is normális ha a baba szinte 0/24 cicin akar lenni: részben igy csinal magának tejet, részben mentálisan is “gyógyul” a szülés okozta traumából. Ha teheted ezt a nagyon nehéz időszakot próbáld kibírni, legyen sok sok sok segitseged! És tudd, hogy a szülés utáni hetek BRUTÁLISAN nehezek mentálisan! Van jogod kiborulni, sírni, azt érezni hogy neked ez nem megy. De hidd el, menni fog! :)

7) Cumi és cumisüveg: egyáltalán nem ördögtől való dolgok de NEM a születés után!!! Kerek perec mondd meg a nővéreknek, hogy megtiltod, hogy a baba szájába adják! Most kell megtanulnia mindkettőtöknek, hogy hogyan kell szopni és szoptatni. Az a technika ahogyan cumin vagy cumisüvegen szopizik a baba, ez teljesen el tudja rontani! Nem is értem, hogy látszólag szoptatásnáci kórházban (mert ahol csak tiltanak de a fentieket nem mondjak el, az az!) miért nem figyelnek erre.

8) Normális, ha egyelőre csak magzatszurok van, mert ugye nincs még rendes tejed. Néhány nap és lennie kell pisinek is de amnyira kevés, nem fogod látni ha nincs a pelenkaban pisit színnel mutató valamilyen jelzőcsík.

És a végére a személyes tapasztalat: én olyan kórházban szültem ahol minden etetés után kellett mérni a babát és csak a második napon tudott kimutatható (10ml) tejet szopni de az úgy redben is volt :) Voltak ott IBCLC tanácsadók, nem csak nővérek :) Iszonyat sok vert vesztettem, alig volt tejem, de nekem is sikerült “csiholni” csak az első napokban fejtem fejtem fejtem fejtem mint a hülye és a baba állandóan mellen volt.

Drukkolok neked és ha kérdésed van írj privit, annnnnnnnnyira saját magamra emlékeztetsz :) Szívesen segítek!

2019. jan. 6. 08:14
 13/21 anonim ***** válasza:
66%
Ja és meg vmi: ha nagyon aggódsz a kiszáradás miatt (éhen halni nem fog ;) ) akkor itasd meg babavízzel! Pl Jana, mindenhol lehet kapni. Csak ha lehet inkább kanállal, ne cumisüveggel, megintcsak a cumizavar miatt. Ilyen pici mennyiséget könnyű sima kanállal is beadni neki :)
2019. jan. 6. 08:16
 14/21 anonim ***** válasza:
52%
Adj neki egy icipici babavizet, mert ha tenyleg nem tud szopizni, meg be is sargul, akkor aztan vegkepp nem engednek haza.
2019. jan. 6. 08:25
 15/21 A kérdező kommentje:
rooming in szobaba vagyok a babammal kedves 8 as! persze a gyereker hazavitte parom en meg a tapszerrel fekszem bent a korhazba 👌
2019. jan. 6. 08:46
 16/21 anonim ***** válasza:
:)))))))))
2019. jan. 6. 08:54
 17/21 anonim ***** válasza:

Ne borulj ki, mert nincs semmi baj, csak ezt senki nem mondta el neked.

Napokkal a szülés után indul be igazán a tejtermelés, most még nem is kell, hogy legyen. Kis türelem.

A mellszívót tedd el, főleg ha vérzik is a bimbód. Nem ettől lesz tejed.

Arra tényleg jó lehet, hogy kifordítja a mellbimbót, és könnyebb a picinek elkezdeni szívni.

Tedd mellre többször is, nyugodtan hagyd komfort szopizni. Ez is serkenti a tejtermelést, gyakorol, és neked is jobb, mint a mellszívó.

VAN tejed, hisz 10 ml is az. Egyik reggel felkelsz, és lesz két baromi nagy dinnye a mellkasodon: az a tejbelövellés. :) A baba segít leüríteni, de azt már le is fejtheted, ha érzed, hogy maradt még, nem szűnt meg a feszülés.

Van egy fb csoport, kérdések és válaszok a szoptatásról, vagy valami hasonló. Több ezren vannak benne, nem nehéz megtalálni.

Szerintem lépj be, és olvasgass. Rengeteget tanulsz belőle, és látni fogod, hogy nem úgy kezdődik másnál se, hogy cicire teszi, és leszív 120 ml-t aztán mosolyogva alszik.

Vannak szoptatási tanácsadók is.

Perceken belül szokott jönni válasz, ha kérdezel.

Mindenki mindenféle problémával küzd, és tud gyakorlati tanácsot adni a tapasztalatai alapján.

És nem megy a bunkózás. 😉

Nálunk az első hét után lett tej rendesen, mikor már otthon voltunk. Az első két hétben fàjt a szoptatás, de azóta se. És 8 hét után állt be egy eszik, két óra szünet, eszik rendszer.

Utána jött a szoptatás gondtalan része, hogy mindig van kaja, lehet vele menni bárhová, nem kell tápszert kevergetni, egyből kéznél van, stb.

2019. jan. 6. 10:02
 18/21 anonim ***** válasza:
Hol szültél? De amúgy 2-3 nap is kellhet a tej beindulásához ha a 2. Napon sincs tejet akkor adnak vizet 3. Nap tápszert én ezt tapasztaltam mert ugyan ez volt a problémám mint neked. Ne stresszelj igyál sok folyadékot és használd a mellszivot amennyit tudod és a picit is tedd mellre sokat. Minket A veszprémi kórházból 2 doboz tápszer receptel engedték haza. Hallgass a csecsemősökre és ahogy az egyik válaszoló is írta baba vizet kanállal adhatsz neki egy keveset. Nem hagyják hogy ehhezen a pici ha végkép nem tud eleget szopizni akkor adnak a csecsemősök is tápszert. Sok boldogságot a babához is kitartást lesz tejci :) ui. Sebes mellre a garmastan kenőcs nagyon jó
2019. jan. 6. 10:42
 19/21 anonim ***** válasza:

Tegnap született, még jó, hogy nincs tejed. A mellszívóval meg tönkreteszed azt a pár csepp kolosztrumot is, amire a legnagyobb szüksége lenne. Igazából csak a baba tudja beindítani a tejtermelést, a mellszívó nem szív olyan hatékonyan, mint a baba. Tedd mellre minél többször, a mellszívót meg felejtsd el egyenlőre.

Nekem mindkét gyerekem császárral született, a fiammal a hazaengedés napján indult be a tej (péntek este született, kedd reggel mentünk haza, indulás előtt indult be a tejem). A lányomat már aznap mellre tettem az őrzőben, másfél órát volt mellen, pedig egy csepp tejem sem volt még. Szintén pénteken született, de délelőtt. Másnap du. már ömlött a tejem. Befelé forduló mellbimbóm volt, bimbóvédővel szoptattam, a fiam kb. 3 hónapos korában hagyta el, a lányom már a kórházban 3-4 alkalom után megtanult nélküle szopizni, de már nem is fordult be. Szopi előtt kb. fél óráig betettem egy bimbókiemelőt, attól kifordult, így könnyen rákaptak.

2019. jan. 6. 11:27
 20/21 anonim ***** válasza:

Minek fejsz? Ott van a babád kéznèl, nem?

Nekem is befelé forduló bimbóm volt, de a baba mègis megoldotta a dolgot! Ő tudja beindítani a tejtermelést, nem a szívó... máshogyan is szív, mint egy baba, plussz ennek kell egy másféle "beindító" is, amire csak az ember gyermeke képes...

Egy idő után van, hogy az embernek már akkor elkezd folyni a teje ha baba sírást hall 😅

Abban az időben amíg a szívóval szórakoznál inkább a baba legyen mellen, azzal még értek is valamit...

Nálunk nem is engedik sem azt, sem a cumit, sem a tápszert, mell, vagy elviszik és adnak valamit.

A kakis pelenkában is simán lehet pisi

2019. jan. 6. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!