Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez normális dolog tényleg?

Ez normális dolog tényleg?

Figyelt kérdés
Tegnap hajnalban született meg kisfiam. Azóta nincs pisis pelusunk csak szurkos vagy hogy is irjam.. Salakos. A csecsemösök szerint normális dolog! Nincs tejem sem nem tudom szoptatni.. Mellszívóval eddig a 25 óra alatt sikerült lefejnem 10-15 milit.. amit egyböl megevett a babám.. de szerintem ez kevés neki :( hiába jelzem hogy nincs tejem... hiába jelzem hogy bevannak fordulva a mellbimbóim azt mondják nem baj egyen a baba bimbóvédövel! de könyörgöm tényleg nem eszik a babám semmit sem... a cumit a szájába adták eröszakkal.. úgy szívja szegény mint aki nagyon éhes... tápszerezni nem engedik a babát... haza is vitették párommal... ök meg arra várnak hogy na hát egyen az a gyerek annyit amennyit tud.. de ha nincs tejem? mit csináljak? segítsetek tényleg kezdek kiborulni :’(

2019. jan. 6. 05:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%

Befog indulni a tejtermelés.. ők a tapasztaltak, biztos nem vagy egyedi eset, és tudják mi lesz. De nem fogják hagyni, hogy a kicsid éhezzen.

Amúgy sok boldogságot a kicsihez.

2019. jan. 6. 06:00
 2/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod! és köszönöm mégegyszer :)

Igen lehet , hogy be fog indulni.. de ök már most csúnyán néznek amikor mondom hogy nincs tejem nem tudok enni adni a babámnak! hát próbálkozzak ez a válasz... sebesre szívtam már mellszívóval a melleim.. a jobb mellemböl már a végén csak a vér folyik :( és ha többet fogy mint a születési súlya 10%a akkor haza se fognak engedni :( ez egy ördögi kör :( etess de nemtudsz és nincs mit adni a babának :/

2019. jan. 6. 06:06
 3/21 anonim ***** válasza:
83%

Tedd cicire állandóan! De tényleg! Minél több ingert kap a melled, annál hamarabb ibdul a tej. Hidd el, tudom, miről beszélek, nekem csütörtökön született a fiam, így csináltam, már tegnap óta ömlik a tejem, van egy nagylányom is, vele is ez volt a tuti módszer, 2 évig szoptattam, sose kellett tápszer.

Ha le tudtál ennyit fejni az szuper, mert a baba hatékonyabb a mellszívónál, ő tud többet is. Plusz amúgy ilyenkor akkora a gyomra, mint egy cseresznye, elég neki nyugi, ki van ez találva. Csak türelem, nyugi, és cicire amikor csak ébren van :)

2019. jan. 6. 06:09
 4/21 A kérdező kommentje:

szia!

be van fordulva mind két mellbimbóm.. annyit küszködök vele hogy az hihetetlen:( egy csepp sem jön bimbóvédövel ...

2019. jan. 6. 06:14
 5/21 anonim ***** válasza:
76%
Ha a mellszívóval pumpálsz rajta párat, nem fordul ki?
2019. jan. 6. 06:23
 6/21 anonim ***** válasza:
69%
Ne keseredj el, megoldódik majd. Hidd el ezen mind átmentünk amikor az első gyermekünk született. Én is. Én nem is tudtam a fiam szájába tenni a bimbómat, de végül sikerült..Nekem is befordult mellbimbóm miatt kínlódtam. Próbálkozz. Bár a nővérek lehetnének kedvesebbek is.
2019. jan. 6. 06:24
 7/21 anonim ***** válasza:
57%
Igen, ez így bármennyire is kiborító, teljesen normális. A babád gyomra a mai napon kb.akkora, mint egy cseresznyeszem. Egy ekkora gyomorba bőven elég az a pár csepp, mèrhetetlenül kevés, de nagyon sűrű kolosztrum (előtej), amit ki tudott szívni. Először is nyugodj meg, mert ez az idegeskedés gátolja a tejtermelést. Kérd meg a csecsemősöket, hogy segítsenek mellre tenni a babát. Várj türelemmel, biztosan millió dolguk van, Te is sorra fogsz kerülni. Ha ők nem segítenek, akkor próbálj meg szoptatási tanácsadót behívni magadhoz. Vagy kérdezd meg, van-e a kórházban ilyen. Gondolom arra készültél, hogy Te nem fogsz tudni szoptatni, és most teljes a pánik, hogy mégis meg kell próbálnod. A fejést hagyd a fenébe. A babánál hatékonyabban semmi sem szív. Hagyd abba a kínlódást, és gyönyörködj a babádban. Soha többé nem lesz ennyire kicsi, puha és illatos. Élvezd ki, hogy hagyja magát szeretgetni. 2 évesen úgyis közli majd, hogy "hagyjál". Ha már van hordozókendőd, akkor elkezdheted a hordozást. (Persze csak ha nem császárral szültél). Legyen minél többet a közeledben. Amint elalszik, kövesd a példáját, és pihenj te is.
2019. jan. 6. 07:38
 8/21 anonim ***** válasza:
9%

"haza is vitették párommal" - és te hol maradtál közben?

Hogyan is szopizzon szegény baba, ha ő és az anyja nincsenek egy helyen?

2019. jan. 6. 07:54
 9/21 anonim ***** válasza:
86%

Értő olvasás, 8-as! A bevitt tápszert vitették haza!

Ne borulj ki, mert az árt a tejtermelésnek. Ha bimbóvédő kell, akkor használd. De ne a fejóvel kínlódj, hanem a gyerek legyen rajtad nonstop.

Egyébként ha a magzatszurok ürül, az remek. Az sem ürül, ha nincs elég bevitel.

2019. jan. 6. 08:01
 10/21 anonim ***** válasza:
82%
Kedves 8as, a tápszert vitették haza, amivel a kérdező előre készült. Honnan veszed, hogy a baba és a mama nincsenek együtt?
2019. jan. 6. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!