Hogyan szoktathatnám vissza az ágyába?
Kislányom 5 hónapos. 3 hónapos koráig végig aludta az éjszakát a saját ágyában. Az utóbbi 2 hónapban viszont rendre közöttünk köt ki, pedig pont ez volt az, amit nem akartam.
A nappaliban altatom el a kezdetektől. Ha elaludt, átviszem a kiságyába. Ott alszik 2-4 órát, aztán félálomban, csukott szemmel elkezd tapogatózni, és ha nem érez ott senkit, akkor először csak félálomba nyekereg, majd sírásba tör ki, amitől teljesen felébred, és alig lehet megnyugtatni, vissza altatni.
Ha a 'csak nyekergős' résznél odaállok a kiságyhoz, fogom a kezét, a másikat meg az arcára teszem, akkor még van esély arra, hogy ott vissza alszik, de ez azt jelenti, hogy az éjszaka közepén 15-30 percet hétrét görnyedve, mozdulatlanul kell ott állnom, különben tuti felébred. Sokszor így is azt hiszem, hogy már alszik, megpróbálom lassan elvenni a kezeimet, amire azonnal visszakerül félálomba és elkezdi markolászni, visdzahúzni a kezemet magához, és kezdődik minden elölről...
És ezt az első ilyen ébredés után kb. óránként újra és újra el kell játszanom vele.
Hajnalra persze már elegem lesz ebből, meg a nem alvásból, és végül beteszem közénk, hogy én is aludhassak legalább pár órát. Ahogy bekerül közénk; minden megszűnik. Szépen alszik, semmi nyekergés. A kezével így is sokszor 'ellenőrzi', hogy ott vagyok-e, tapogatózik, de ahogy hozzám ér, már alszik is tovább egy hang nélkül.
Viszont én azt szeretném, ha a saját ágyában aludna. Mindigis ellene voltam a szülők közötti alvásnak.
Hogyan lehetne ezt még visszafordítani? 5 hónaposan talán még nem késő... Próbálkozok szundikendővel, plüssel -amiket biztostűvel a hálózsákhoz rögzítek, hogy ne tudja az arcát belefúrni-, de ezek nem váltak be.
Nálunk is ez a helyzet, én átraktam a kiságyát a miénk mellé, két rudat kivettünk, ìgy nem tud kijönni, de kényelmesen át tudok nyúlni, nem kell kimászni, görnyedni.
Az a baj, hogy most már át akar jönni, igaz, nagyobb már, 9 hónapos.
Ne álldogálj felette órákat és ne ugorj mindig első nyekkre. Lehet, hogy szívtelenül hangzik, de muszáj egy kis önállóságra nevelni őket. Ha nagyon nyügi, menj be, simogasd meg és menj ki. Ha nyafizik, pár perc múlva vissza, ugyanígy.
Amúgy növekszik, a mozgása is beindul lassan, lehet, hogy enne is ilyenkor nem? Én sem tudok elaludni, ha éhes/szomjas vagyok. Próbálkozhatsz pár korty vízzel vagy egy gyors szopival is akár.
Miért akarod rászoktatni valamire ami neki se jó, és neked se?
Mert ez a szokás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!