Nektek mikor fordult át nármelyik irányba is a babátok?
3 hónapos kora körül fordult át először. Nem tragédia, hogy a tiéd még nem fordult át! Tényleg legyen sokat hason, és majd fog. Nem az a lényeg, hogy napra pontosan akkor csináljon mindent, amikor azt a tankönyvek megírják. Nem előre programozott robotok ezek a babák! Előbb-utóbb fogja csinálni, ne aggódj! Rá is kell jönnie, hogy megy ez. És az nem egy csettintésre jön, hanem összetett idegrendazeri érési folyamat végeredményeként.
A gyerekorvos meg ahelyett, hogy ilyenekkel riogatott volna, inkább megnézhette volna a babád, hogy nincs-e esetleg valami feszessége, ami gátolja ebben, és ha nincs, akkor elég lett volna ennyit mindania: 'Nem baj, Anyuka! Hamarosan fog! Ha nem tenné 5 hónapos koráig sem, akkor megmutatjuk majd gyógytornásznak a biztonság kedvéért!'
Nekem ugy remlik, hogy 3 honaposan eleg, ha hason fekve kitamasztja magat a kezeivel es fent tudja tartani a fejet, mintha fekvotamaszt keszulne csinalni. Es majd ebbol fordul at a hatara.
Hatrol hasra pedig kesobb, ahhoz mas izmokra is szukseg van.
4 honapos koruliek voltak a nagyobb gyerekeim, amikor hasrol hatra kezdtek fordulni, ha jol emlekszem es tokeletesen idoben voltak, egyaltalan nem voltak lemaradva.
A legidosebb gyerekre emlekszem, hogy nem egesz 6 honaposan ult fel (vagyis hatra) eloszor, 7 honaposan kapaszkodva felallt es 11 honaposan elindult (rendesen, kapadzkodas nelkul). Szoval egyaltalan nem volt semmilyen lemaradasban.
A legkisebb meg csak 8 hetes nekem, nincs meg friss tapasztalatom, de szerintem egyaltalan nem kell 3 honaposan forogni.
Biztosan le is van ez irva valahol, keress ra.
6 hónapos és egy hetes volt, de viszont onnantól nagyon beindult a mozgasfejlodes mert rá pár napra kúszott, 6hosan 3 hetesen mászni kezdett és fel is állt ha valamibe feltudott kapaszkodni, most 10honapos és már villámgyorsan közlekedik bútor a, falba, ágyba kapaszkodva a kis lábain. Én már devenyeshez akartam vinni 5,5honaposan de akkor megmutatta egyetlen egyszer h tud hasrol hátra fordulni így gondoltam várok. :)
3honaposan kevés gyerek forog, ez akkor még nem statuszkerdes hanem csak megkérdezik.6honaposan már statuszkerdes.. Szval ezen ne is aggódj. Majd fejlődik amaga tempojaban
A nagy 7, a középső 9 hónapos volt, mikor átfordult. A legkisebb 4,5 hónapos, nem forog még. De nem lep meg.
A másodikkal amúgy kellett járjunk fejlesztésre, laza volt a csípője, azért volt a lemaradás.
Amugy egy tipp:
Ha nem erzed biztosnak a gyerekorvos tudasat (ha ilyet mond, hogy 3 honaposan forogni KELL, akkor en nem lennek elegedett vele), valamint ha ugy erzed, hogy a doki “elnyom, leteremt” teged, akkor keress masikat.
Ennek csak az lesz a vege, hogy nem fogsz merni oszinten beszelni vele, ha valamilyen eszreveteled lesz a gyerekkel kapcsolatban, mert ugy fogod erezni, hogy elvarasai vannak veled es a babaval szemben es teged hibaztat, ha valami nem tetszik neki. Nem fogsz merni hozza fordulni segitsegert, azt meg nem fogod elhinni, amit mond, tanacsol, ha nem bizol a tudasaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!