Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek mikor fordult át...

Nektek mikor fordult át nármelyik irányba is a babátok?

Figyelt kérdés
Most voltunk a 3 hónapos kötelező oltáson 20.-án és kérdezte a doktornő hogy már átfordul e a pici.és hát mondtam neki hogy nem.erre teljesen kiakadt hogy mi az hogy még nem fordult át??!!mondta hogy legyen sokat hason,mondtam neki hogy sokat van.azóta teljesen szar anyának érzem magam hogy még nem fordult át a kislányom.tényleg ekkora baj?mit csináljak,hogyan tudnék neki segíteni?
2018. dec. 28. 07:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

3 hónapos kora körül fordult át először. Nem tragédia, hogy a tiéd még nem fordult át! Tényleg legyen sokat hason, és majd fog. Nem az a lényeg, hogy napra pontosan akkor csináljon mindent, amikor azt a tankönyvek megírják. Nem előre programozott robotok ezek a babák! Előbb-utóbb fogja csinálni, ne aggódj! Rá is kell jönnie, hogy megy ez. És az nem egy csettintésre jön, hanem összetett idegrendazeri érési folyamat végeredményeként.

A gyerekorvos meg ahelyett, hogy ilyenekkel riogatott volna, inkább megnézhette volna a babád, hogy nincs-e esetleg valami feszessége, ami gátolja ebben, és ha nincs, akkor elég lett volna ennyit mindania: 'Nem baj, Anyuka! Hamarosan fog! Ha nem tenné 5 hónapos koráig sem, akkor megmutatjuk majd gyógytornásznak a biztonság kedvéért!'

2018. dec. 28. 07:19
 2/12 anonim ***** válasza:
Az én babám majdnem hat hónapos volt, mikor átfordult, mégsem volt semmi lemaradása a mozgásfejlődésben, mindent időre csinált utána. Se az orvos se a védőnő nem problémázott rajta, hogy nem fordult még át. Mondjuk én nem is teszegettem hasra, mert senki se mondta, hogy kéne. Az ókorban is átfordultak a babák és végül megtanultak járni, pedig akkor tényleg senki sem magyarázta az anyukáknak, hogy így vagy úgy kéne fektetni.
2018. dec. 28. 07:34
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekem ugy remlik, hogy 3 honaposan eleg, ha hason fekve kitamasztja magat a kezeivel es fent tudja tartani a fejet, mintha fekvotamaszt keszulne csinalni. Es majd ebbol fordul at a hatara.

Hatrol hasra pedig kesobb, ahhoz mas izmokra is szukseg van.

4 honapos koruliek voltak a nagyobb gyerekeim, amikor hasrol hatra kezdtek fordulni, ha jol emlekszem es tokeletesen idoben voltak, egyaltalan nem voltak lemaradva.

A legidosebb gyerekre emlekszem, hogy nem egesz 6 honaposan ult fel (vagyis hatra) eloszor, 7 honaposan kapaszkodva felallt es 11 honaposan elindult (rendesen, kapadzkodas nelkul). Szoval egyaltalan nem volt semmilyen lemaradasban.

A legkisebb meg csak 8 hetes nekem, nincs meg friss tapasztalatom, de szerintem egyaltalan nem kell 3 honaposan forogni.

Biztosan le is van ez irva valahol, keress ra.

2018. dec. 28. 07:43
 4/12 anonim ***** válasza:
A kicsi 3,5 hónaposan, a nagy sohasem fordult át. 1x lendületből átbillent, de tudatosan soha, ellenben ő hamar felült, 6 hónaposan már stabilan tudott ülni, a kicsi még támaszkodva sem tud, most 6,5 hónapos. Annak idején engem is idegesített, hogy nem fordul át, mondták, hogy teljesen egyéni, hogy fejlődnek a babák, de akkor is idegesített. Most már saját gyermekeimen látom, hogy tényleg így van.
2018. dec. 28. 08:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Én is úgy emlékszek, hogy 3 hónaposan csak az oldalára kellett fordulnia, sőt az se kizárt, hogy a 4 hónapos státuszon kérdezték. Az én fiam- mint általában a gyerekek- először gyűlölt hason lenni, még aludni is. Sokat tornáztattuk hasfájás miatt meg mert feszes volt a lapockájánál az izomzat. Azt csináltam hogy napjában 2x 10 perc tornába beépítettem, hogy hasra fordítottam, ha kezdett nyűgösködni átfordítottam, kicsi pihenő után vissza, közben bohóckodtam neki, játszottunk. Egyre hosszabodtak a hason töltött idők, aztán már gond se volt. A másik ami rengeteget segített, hogy mikor már biztosan tartotta magát alkaron, akkor fürdeni is úgy fürdött. Imád pancsolni egy kevés vízben a fütdökádban hasra tettük és pancsolhatott. Rendszeresen kihűlt alatta a víz mire megunta vagy még az se.
2018. dec. 28. 08:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat van hason a babám.kb nappal 2-3órát.persze nem egyben han részletekben.nagyon szeret hason lenni.úgy is alszik.teljesen kinyomja magát közben forgatja a fejét.én is tornáztatom napközben sokat.persze tudom hohy majd átfordul csak rosszul esett hogy így leteremtett a doktornő.úgy beszélt velem mintha az én hibám lenne hogy még nem fordul át.
2018. dec. 28. 09:32
 7/12 anonim ***** válasza:

6 hónapos és egy hetes volt, de viszont onnantól nagyon beindult a mozgasfejlodes mert rá pár napra kúszott, 6hosan 3 hetesen mászni kezdett és fel is állt ha valamibe feltudott kapaszkodni, most 10honapos és már villámgyorsan közlekedik bútor a, falba, ágyba kapaszkodva a kis lábain. Én már devenyeshez akartam vinni 5,5honaposan de akkor megmutatta egyetlen egyszer h tud hasrol hátra fordulni így gondoltam várok. :)

3honaposan kevés gyerek forog, ez akkor még nem statuszkerdes hanem csak megkérdezik.6honaposan már statuszkerdes.. Szval ezen ne is aggódj. Majd fejlődik amaga tempojaban

2018. dec. 28. 10:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
3 hónaposan egy napig gyakorolta, aztán legközelebb újra csak 6 hónaposan csinálta.
2018. dec. 28. 10:42
 9/12 anonim ***** válasza:
76%

A nagy 7, a középső 9 hónapos volt, mikor átfordult. A legkisebb 4,5 hónapos, nem forog még. De nem lep meg.

A másodikkal amúgy kellett járjunk fejlesztésre, laza volt a csípője, azért volt a lemaradás.

2018. dec. 28. 10:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Amugy egy tipp:

Ha nem erzed biztosnak a gyerekorvos tudasat (ha ilyet mond, hogy 3 honaposan forogni KELL, akkor en nem lennek elegedett vele), valamint ha ugy erzed, hogy a doki “elnyom, leteremt” teged, akkor keress masikat.

Ennek csak az lesz a vege, hogy nem fogsz merni oszinten beszelni vele, ha valamilyen eszreveteled lesz a gyerekkel kapcsolatban, mert ugy fogod erezni, hogy elvarasai vannak veled es a babaval szemben es teged hibaztat, ha valami nem tetszik neki. Nem fogsz merni hozza fordulni segitsegert, azt meg nem fogod elhinni, amit mond, tanacsol, ha nem bizol a tudasaban.

2018. dec. 28. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!