Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » János nevet adnátok?

János nevet adnátok?

Figyelt kérdés
2018. dec. 27. 22:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%
Én ismerek 3 éves Jánost. Nagyon aranyosnak találom, hogy egy kisfiúnak ilyen komoly neve van.
2018. dec. 28. 07:10
 12/18 anonim ***** válasza:

Nagy magyar név, mint a Jonh magyarosítása. 😄

Túl sok 1-2 generációval idősebb Jánost ismerek.

Éppen ezért olyan, mint hogy csak fiatalabb Bencét ismerek, ezért idős Bence úr vagy Bence bácsi ugyanolyan furcsa, mint a Jani gyerekként.

2018. dec. 28. 09:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Még egy Jancsi biztos nem lesz az ovis csoportban!
2018. dec. 28. 09:44
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem adnám, de nincs vele bajom. Nálunk van Jani meg Jankó is a gyerekeink barátai között.
2018. dec. 28. 10:35
 15/18 anonim ***** válasza:

Szép, régi, bibliai név. Keresztelő Szent János volt az első közismert viselője (tudtommal), így a keresztény világban sok nyelvbe bekerült.

Az én fiam 14 éves, rajta kívül még egy János volt az osztályában.

2018. dec. 29. 18:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Fiam János, a második nevét használjuk, ezt hagyomány okán kapta. 1000 fős iskolában ő az egyetlen, szóval ritka :D előnye viszont hogy mindenki megérti elsőre, tehát ismert név csak a korosztályban ritka. Egyébként, nekem tetszik is.
2018. dec. 29. 19:54
 17/18 anonim ***** válasza:
Hm, ez érdekes kérdés. Nekem annyira nem tetszik, hogy adnám, de amúgy most így belegondolva nem rossz, sőt, eléggé jó név. Szóval ha én pl egy János nevű ember lennék nem keserednék el, hogy a szüleim Jánosnak neveztek el. Amúgy régen pl öregesnek láttam a saját nevemet; de azóta megszoktam, és megszerettem, és tökre örülök ennek a névnek, jó névnek tartom, fölösleges lenne lecserélni valami másra, mert már megszerettem; és mára már nem is tartom öregesnek.
2019. jan. 4. 19:28
 18/18 anonim ***** válasza:
*én nem János vagyok, én egy lány vagyok:)
2019. jan. 4. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!