Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy folytassam a hozzátáplálást?

Hogy folytassam a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
A gyerekorvos azt mondta kezdjem zöldséggel, ennek utánaolvastam és ma már kezdik ajánlani a zöldséget elsőnek gyümölcs helyett. Ezzel nincs is semmi gond, de ő azt mondta, hogy következő héten már mehet délben zöldség, délelőtt gyümölcs. Ezt így is csináltuk a 6 hónapig anyatejes babánál. Most 3ik héten megfogta a kishasát a sok szilárd kaja. Lehet túl gyorsan adtunk, túl sokat? Félek, hogy elrontottam. Most gondolkodom, hogy mégiscsak egyszer kapjon még egy ideig szilárdat. De melyik időpont maradjon és mivel folytassam? Én hajlanék az felé, hogy maradjon a zöldség, de azt mégsem adhatom de., viszont a következő kajálás már belenyúlna a délutánba. Teljesen megzavart ez a dolog, azt hittem jól csináljuk ahogy mondta az orvosnő, de kezdek elbizonytalanodni és félek valamit rosszul csináltunk :-(
2008. nov. 7. 08:03
 1/5 anonim ***** válasza:

T vagy az anyja, amit Te csinálsz, az jó.

Egyébként már időszerű a két étkezés. Most már bevezetheted a husit is a főzelékhez.

A banán és az alma hasfogó. Adhatsz neki körtét, vagy szilvát, az segít. 5 naponta vezess be új ételt! És ne felejtsd el, hogy ha már mást is eszik, nem elég neki az anyatej, vizet is kell innia.

2008. nov. 7. 08:10
 2/5 A kérdező kommentje:

De jó, hogy írtad a vizet, éppen gondolkodtam már ezen, hogy mikor kell kezdjek teát, vizet adni neki, mert erről sem mondott semmit az orvosnő és akkor elfelejtettem kérdezni.

Köszönöm a gyors választ.

2008. nov. 7. 08:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Én még annyit fűznék hozzá,hogy az őszibaracklé nagyon jó székletlazító.

A főzelékek etetése közben és után én mindig adtam folyadékot.Tea víz gyümölcslé.Nem volt semmi gond vele.

2008. nov. 7. 09:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Csak egy kérdés. Valaki azt írta, hogy már időszerű a babának a két étkezés. Biztos ez? Hiszen még 7 hónapos sincs, és csak három hete kezdtek adni neki a tejcsin kívül bármi egyebet.
2008. nov. 7. 14:13
 5/5 anonim ***** válasza:

7 hósak leszünk, kb 1 hónapja kezdtünk enni. Még most is csak kóstolgat, nem eszik egyszerre teljes adagot, de minden kaja érdekli. Szerintem bízd rá a babádra. Látod azt rajta, hogy szívesen eszik, vagy elég neki napi egyszer. Pár hét múlva úgyis többször eszik már egy nap.

A folyadékról. Én csak szopiztatom, evés előtt, után, ahogy kívánja, ahogy szomjas. A tejci eleje szomjoltó.

De ez egyéni. Ha te itatod, mert úgy látod jónak,meg a babád szívesen iszik, akkor itatod:-)

Jó babázást!

2008. nov. 7. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!