Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért olyan "jó" ha egy baba...

Miért olyan "jó" ha egy baba 10 hónapos korában elindul?

Figyelt kérdés

Nem provokatív akarok lenni, de sok anyuka büszkélkedik ezzel. Pedig nagyon nem kellene.

A csontozat kialakulása szempontjából, és a későbbi ortopéd problémák elkerülése végett fontos az egy éves kor, vagy azt követő időszak.

Nem keverik össze azzal, hogy feláll a gyerek és bútorok mellett lépked?

2010. jún. 28. 08:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább olyan helyre rakom, ahol nincs közel a bútorokhoz, hogy még ne kapaszkodjon fel. Mondjuk még eszében sincs. De inkább másszon, hogy erősödjön a háta, meg az egyensúlyérzéke fejlődjön. Ráér még később felállni. Bár az ember néha pislog, hogy más babák már miket tudnak.
2010. jún. 28. 10:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Az én lányom örökmozgó...már a hasamban is az volt :)

Mindent jóval előbb csinált, mint "kellett" volna. Én meg ettől kaptam frászt, de a védőnő azt mondta,ha magától csinálja, akkor tessék. Iszonyú erős, olyan vádlijai vannak, hogy csuda. Nincs is pocikája, amit én személy szerint sajnálok, mert mindig is dundi babára vágytam.

Amit én ellenzek...direkt korán kompba rakják...járatják. Van nem messze egy csaj, akinek a fia aznap született. Az én lányom már mászott és ült, mikor ők fordulni tanultak...aztán meglátta, hogy mi már lesétálunk az utca végére, mikor ők még mászni tanultak. Utána való nap láttam, hogy felrángatja és járatja. Szegény kicsi sírt annyira nem akart. :(

Jó görbék a lábai, most is még csak totyorászik, és orvoshoz is jár vele. Na az az anyuka nem normális! Csak azért, nehogy már lemaradjon kíntatja a gyereket? 18 év múlva ki a fenét érdekel, hogy mikor mit tanult meg???

12 hós miniszörnyeteg anyukája

2010. jún. 28. 11:56
 13/19 anonim ***** válasza:

én örültem amikor elindult a babám, 11 hónapos volt. sokkal jobban elfoglalja magát azóta. nincs problémája emiatt. hozzáteszem, nagyon lassan indult be a mozgása, mert hipotóniás volt, jártunk vele dévényre, azt mondta a tornász, vsz emiatt 1 éves kora előtt el fog indulni, mert ez megdobja a fejlődés ütemét. sztem amúgy nincs köze egymáshoz a két dolognak. midnent akkor csinál egy baba magától, amikor fejlett rá a kis szervezete. vkinek 10 hósan, vkinek meg 15 hósan. ennyi. én 9 hósan kezdtem járni, mert ott volt tesóm, 1 évvel idősebb, és nagyon szerettem volna utánozni mindenben. sokat sportoló, szép egyenes lábú csaj vagyok, az égvilágon smemi bajom sincs!

sztem amúgy nincs mivel büszkélkedni senkienk, mert ez nem nevelés kérdése, hanem a természet dönti el, kinél hogy lesz, ráadásul az égvilágon semmi jelentősége sincsen! :)))

2010. jún. 28. 12:05
 14/19 anonim válasza:

Eni: Nekem egy gyógytornász mondta, hogy ne eröltessük az ülést és a járást, amig lehet kíméljük a gerincét.

Háááát leszögezni őket nem lehet :))) Esetleg viccesen vízszintes helyzetű játékkal elvonni ideig-óráig a figyelmét.

Azért sem kell elkeseredni, ha babátok nem úgy csinálja még a dolgokat, mint az átlag. "Ha megérik a gyümölcs, leesik a fáról". Az ujjunk sem egyforma. Egyik baba korábban, másik később kezdi el ezeket a dolgokat.

2010. jún. 28. 12:24
 15/19 anonim ***** válasza:

8.46 és 8.58-as vagyok. Azért erre a "szűk helyen van tartva a gyerek" dologra nem bírom ki, hogy ne reagáljak. Kisfiam hason alvó kezdettől fogva. Elég hamar átfordult, és gyakorlatilag 4 hónapos kora óta lent van a földön habtapin, előtte játszószőnyegen, és 85nm-es a lakás, soha nem volt korlátok közé szorítva a babám. 5 hónapos korától kúszott (a habtapin is kb. két percig volt rajta), rá egy hétre már kutyázott, aztán ötvözte a kúszást a mászással, és bejárta az egész lakást. Ha akartam volna, sem tudom megakadályozni, hogy ne álljon fel. És nem az ágyában, hanem a pihenőszékébe kapaszkodva állt fel először, azóta már a nadrágom szára a kedvenc kapaszkodója.

Úgyhogy ez a "azért áll fel, mert nincs helye" dolog óriási hülyeség.

2010. jún. 28. 12:30
 16/19 anonim ***** válasza:
annyiban nem hülyeség, ha állandóan járókában van, akkor nincs tere a mozgásra, és feláll rácsba kapaszkodva. de ettől még nem fog tudni elindulni, mert nem lesz rá fejlett az izomzata.
2010. jún. 28. 12:37
 17/19 anonim ***** válasza:
Háááát, őszintén, én ezzel nem értek egyet. Soha nem volt a kisfiam járókában, mégis felállt. A szomszéd kisfiú elég sokat volt járókában, mégis csak 11 hónapos kora körül állt fel először, és 13 hónaposan indult el egyedül. (Utolsó előtti voltam.)
2010. jún. 28. 12:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Sziasztok,a mi kislányunkkal is Dévény tornára jártunk,a gond nyolc hónaposan derült ki,mert kúszás-mászásnál nem tudta a kezével kinyomni magát,addig rendesen fejlődött.Előbb állt fel,mint mászott volna.A gyógytornász mondta,hogy mivel a teljes kar és nyaki izmok le vannak tapadva,ezért ő szeretné kikerülni a mászást,mert nem jó érzés neki.Szerencsére időbe vittük és egy hétre rá mászott,de a tornász megmondta,hogy ő előbb fog elindulni,mert már állva lépegetett,amikor még nem mászott."sajnos" így is lett,tíz és fél hónapos és már jár.Míg az emberek dícsérik,hogy milyen ügyes baba (és ez így is van),addig azért örültem volna,ha mászik még egy kicsit,mert a fejlődése szempontjából jó lett volna.Szóval sokszor ezekkel a gyerekekkel a mozgás szempontjából probléma van.Persze vannak remekül fejlődő kisbabák is,akik nem hagytak semmilyen mozgásfajtát.
2010. jún. 28. 12:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy jó-e, vagy sem, de az tény, hogy ha egyszer önállóan akar menni, akkor aztán megpróbálhatod lekötözni, meg visszatartani, meg rimánkodni neki, hogy picikémazortopédorvosbácsiszerintazlenneajóhamégcsakmásznál!, de nem érsz el vele célt. Ha elindul, elindul, nincs mese. A lányom nem volt még 10 hónapos, amikor elindult a lakásban, mindenhol a falba kapaszkodott, és 2 hét múlva már kapaszkodás nélkül önállóan futott. Nem volt időm még azon gondolkodni sem, hogy mit tehetnék ellene...:) Azóta voltunk ortopédián, egyelőre semmi gond vele, remélem később sem lesz. Bár tényleg nem tudom, hogy ha esetleg ebből probléma lesz, akkor mit tehettem volna? Hogy lehetne megmagyarázni, egy önállóan menni akaró és tudó 10 hónaposnak, hogy márpedig ne menjen? Hogy tudtam volna megakadályozni?
2010. jún. 29. 02:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!