Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg lusta mászni?

Tényleg lusta mászni?

Figyelt kérdés
A lassan 11 hónapos kisfiam, akivel már épp azon voltam hogy el viszem gyógytornászhoz, mert nem mászott, tegnap (rengeteg könyörgés meg biztatás és segítség után) el kezdett mászni, viszont nem mászik csak pár lépésnyit, utána inkább megáll és üldögél meg nevetgél. Szóval az lenne a kérdésem, hogy ez normális. Akkor most már megnyugodhatok, hamarosan jobb lesz? Ezek után még mindig szükséges hogy el vigyem gyógytornászhoz?

2018. dec. 2. 21:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
32%

Elkerülte a figyelmeteket, hogy már látta szakember?

Igen, kérdező, vannak gyerekek akik lassabban éreznek rá.

Egyébként elkésve sincs. Neurológus nekünk 13 hónapot adott határidőnek a mászásra.

2018. dec. 3. 08:42
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm 11-es ☺
2018. dec. 3. 11:23
 13/17 anonim ***** válasza:
11es én láttam de attól el lehet vinni újra.. Mi baja lesz? Vagy mit vár akkor a kérdező, mit írjunk? Én két felé tippet írtam mindkettő 9 és 23 százalékos ennyit errooool....
2018. dec. 3. 11:35
 14/17 A kérdező kommentje:
Na jó hogy világos legyen megegyszer le írom. Voltunk neurológusnál 2szer is két különböző dokinál. A gyerekkel nincs semmi baj. A gyógytornász azért lenne jó hogy be hozzuk a lemaradást. A KÉRDÉS: érdemes hogy el vigyem vagy MOST hogy MÁR EL KEZDETT MÁSZNI DE MÉG NEM MÁSZIK MARATONT csak egy kicsit aztán megáll, szóval ez kezdetnek jó, hamarosan jobb lesz? Így normális? Vagy igyis vigyem el tornára? Más baba is keveset mászik amikor EL KEZDI? ????
2018. dec. 3. 12:13
 15/17 anonim ***** válasza:
52%
Én már 2x írtam neked, de leírom megegyzser pedig megint nullan leszek.de roviden: Belefog jönni, ne vidd sehova, ha 2 hét múlva sem indul be jobban a dolog, elviheted megnutatni, de szerintem felesleges!!!!!
2018. dec. 3. 12:19
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm 15-os. A pontozásról nem tudok semmit én nem értékeltem egyiket sem. Hacsak görgetés közben meg nem nyomtam valamit, telon ez előfordul.
2018. dec. 3. 12:26
 17/17 anonim ***** válasza:
70%

bizony "véletlen"(khmm) lepontoztál mindenkit - és azt vártad hogy leírják: minden rendben van, te meg szuper jó fej vagy.

" A gyógytornász azért lenne jó hogy be hozzuk a lemaradást."

Igen, ez a lényeg, tehát vidd gyógytornára- szakértelemmel,szeretettel, játékosan végzik a gyógytornászok, a babák is szeretik.

"Más baba is keveset mászik amikor ELKEZDI? ????"

Minden helyzet, ember,anya, gyerek, MÁS ÉS MÁS nem kell hasonlítgatni, mert nincs haszna.

Elkezdett -de nincs megfelelő karizma hozzá! ezért leül. A kúszás is kimaradt, ha jól értem - tehát bizonyos izomcsoportok lemaradásban vannak a fejlődésben - erre jó a gyógytorna. Az egészséges gyerek, ha van helye erre (!), magától végig tornássza a mozgásformákat - nem kell, nem is lehet tanítani, magától igyekszik és teszi!

és baj, ha kimaradnak fázisok. Nem gondolná az ember, de pl. aki nem mászik - esetleg diszlexiás lesz -igen van, aki ilyen lesz, van, aki nem. Mert millió dologtól függ a fejlődés.

Bonyolult ám az ember - és minden mindennel összefügg. A kúszás, a mászás pl a ritmikus rendszerekkel -keringés, légzés, mozgás és a beszéd, olvasás írás is függvénye ezeknek.

2018. dec. 3. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!