Tényleg lusta mászni?
Figyelt kérdés
A lassan 11 hónapos kisfiam, akivel már épp azon voltam hogy el viszem gyógytornászhoz, mert nem mászott, tegnap (rengeteg könyörgés meg biztatás és segítség után) el kezdett mászni, viszont nem mászik csak pár lépésnyit, utána inkább megáll és üldögél meg nevetgél. Szóval az lenne a kérdésem, hogy ez normális. Akkor most már megnyugodhatok, hamarosan jobb lesz? Ezek után még mindig szükséges hogy el vigyem gyógytornászhoz?2018. dec. 2. 21:18
1/17 anonim válasza:
Eddig egyáltalán nem mászott és most jutott eszedbe h orvoshoz vidd?
Ha az én babám legkésőbb 10hos korára nem mászott volna, már elviszem...
De kinek ez kinek az.
Szerintem vidd el így is.
2/17 anonim válasza:
igen, vidd el - ez nem "lustaság"
3/17 A kérdező kommentje:
Eddig is aggasztott és voltunk neurológusnál, kettőnél is de azt mondták minden rendben, és javasolták hogy motiváljam a mászásra. A gyógytornát pedig nem azért ajánlotta a doktornő mert úgy vélte baj van hanem azért hogy tanítsák meg mászni hogy nyugodjak meg. De köszönöm a kedves választ.
2018. dec. 2. 21:26
4/17 anonim válasza:
Egyes vagyok.
Nálunk amúgy forgassa volt baj, 7hosan kezdte adtam neki időt. Régen is sok baba volt így.. Pl én is, nem feltétlen baj. Persze nem árt ha megmutatom egy szakembernek :)
De amúgy 7hosan forogni kezdett, ra 1hetre kuszni, ra 2 hétre mászni és most, ma 9honapos és felall meg simán setalgat ha kapaszkodik valahol. Egyszer sem vittem sehova. Ennyit erről. :)
5/17 A kérdező kommentje:
Az én kisfiam is forgott ha jól emlékszem már 5 hónaposan, és fel is ült elég hamar. Ha valamit meg akar szerezni oda gurul , forgolodik, de el jut egyről a kettőre. Nagyon aktív. Most meg el kezdett mászni. Csak azt nem tudom, hogy amikor más babák el kezdenek mászni egyből körbe másszák a lakást vagy lassan fokozatosan, gyakorolgatnak stb?
2018. dec. 2. 21:39
6/17 A kérdező kommentje:
Kuszni is most kezdett el de hátra felé kúszik, viszont azt is inkább a puzzle szőnyegen mert csak ott tud jól csuszkálni hátra felé, a szőnyegen meg nem mert az nem csúszik.
2018. dec. 2. 21:41
7/17 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy leginkább az én hibám mert ugyebár mondták sokan hogy kell fektetni hasra is de ő valamiért nem szeretett hason lenni, amíg még nem tudott megfordulni sírt ha hasra tettem , utána meg magától vissza fordult a hátára. És első babasként úgy láttam helyesnek hogy ha ő nem szereti úgy neki kellemetlen akkor nem erőltetem, és láttam hogy milyen boldog és elégedett amikor ülhet (persze csak miután magától felült) inkább hagytam ülni. Szóval tudom ráhibáztam. De tanultam is belőle. A következő gyerekemnek már biztos jobb és okosabb anyukája leszek.
2018. dec. 2. 21:51
8/17 anonim válasza:
most erre a gyerekre koncentrálj, nem a következőre. A gyógytornának jelentősége nagy ebben az esetben.
9/17 anonim válasza:
Ne hibáztasd magad. Én nagyon nagyon ritkán tettem hasra. Bukós refluxos babám van. Kaja után 2oraval hasra tettem és sugárban jött minden. 6hósan fordult át nagyon ritkán. 7hótól viszont nagyon beindult a mozgásfejlődése. Pedig mint mondtam nem erőltettem. Vidd el mutasd meg szakembernek és nyugi
10/17 anonim válasza:
Szerintem ha megnézik abból baj nem lehet ;) Amúgy az én fiam sem egyik napról a másikra tartott maratoni mászásokat, de elég hamar (1-2 hét) ráérzett az ízére :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!