Mit csinál 7 hónapos kisgyerek? Mert még nem ül ha felültetem akkor sem, mászni sem mászik. Már kezdi emelgetni a fenekét és nagyon gyorsan forog oda-vissza. Nem lusta mindig jár keze lába egyfolytában. Bár elég nagy mert 6 hósan 9000g és 72cm volt.
Hirtelenjében ennyit találtam, de ezek átlagok. Minden babának más a fejlődési menete.
Az én lányom 4.5 hónapos és négykézlábra áll , hintázik és tolat hátrafelé, néha előre is sikerül neki. Megtámasztva ül 1-2 percig , forogni pedig mint a villám olyan gyorsan tud.
Mondom még egyszer ezek átlagok.
Ez így van, átlagadatokat nem szabad "ráhúzni" a gyerekre, hogy na mármost ezt mindenképp csinálnia kell.
Az én fiam először 8 (!) hónaposan ült meg támaszték nélkül, de onnantól meg se állt a mozgásfejlődésben, 11 hónapos volt épp aznap, amikor kapaszkodás nélkül, önállóan elindult.
Szia!
Itt most többnyire olyan válaszokat fogsz kapni, hogy "minden gyerek más", de azért az övék sokkal hamarabb csinálta, mint a tiéd. Én is ilyen válaszokat kaptam, amikor meg voltam ijedve.
Az én lányom 9 hósan ült meg, 11 hósan mászott, és másfél éves kora után kezdett járni. Most két éves, és minden rendben van vele, nincs lemaradva a többitől. A méret teljesen mindegy, ráadásul a Te babád fejlődése még csak nem is tér el az átlagostól! Ha jól forog és emeli a fenekét, akkor hamarosan jön a többi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!