Milyen pelust használtok éjszakára?
Mosható pelust.Éjszakára popolini easyfixet, sosem lett baleset, csinos pelus és nem szennyezi a környezetet.
A papirpelus 50-100 év mire lebomlik és minden baba 1 tonna szemetet termel vele, arról nem beszélve, hogy az előállítás költséges(klórral fehéítés, a vízzáró gyöngyök előállitásához rengeteg víz kell, amit nem lehet már rendesen megtisztítani)
Csupán jóindulatból írom, hogy jó lenne ha az anyukák visszatérnének a mosható pelushoz, mai darabok modernek, szépek, és nem igényelnek sok plsuzmunkát, mert a gép kimossa.Nem utolsosorban olcsók is.
Bővebb infó: mamami.hu
Már bocs és a mosható pelussal, amíg kimossa a gép, mennyi ivóvizet pazarolsz el? Mert gondolom nem kútvízzel mosod. Jó lehet hogy mosódióval mosol, de ha már mosóporral, öblitővel- ezek kerülnek bele a csatornába. És ezeket a pelusokat is előállítják valahol. És ha környezetbarát textiliából készül akkor is valahol megtermelik az alapanyagot, és valahol megvarrják, gondolom nem kézzel, hanem géppel, ami energiát emészt fel. És aztán ezt is szállítják ide-oda, mert Magyarországon biztos nem terem olyan növény, amiből készítik.
Persze igazad van 100 év alatt bomlik le a pelus, de egy szeméttelepre viszik, aminek ez a rendeltetése, hogy ott legyenek a cuccok akár 100 évig is. És végül lebomlanak- tehát nem károsítják a környezetet. Csak a tárolást kell megoldani, amíg lebomlik. Szeméttelep meg kell egyébként is.
Úgyhogy szerintem környezetbarátilag kb 1:1 lehet az állás, ha mindent számolsz és figyelembe veszel.
Szia!Pedig sztem méretbeli a gond..nekem 13kilós a fiam,simán jó a 4es pelus neki,nem is volt vele gondunk sosem-éjjelre használtuk főleg-nappalra pemperst,most váltottunk az 5re és már 2szer kifolyat,pedig mondom 13kiló vagy már lehet el is múlt-..2éves....sztem a mérete a gond,próbáld meg neki a 4est,simán jó még az is:)
Üdvy,duplalanyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!