Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha eddig elhanyagoltam a...

Ha eddig elhanyagoltam a babámat, azt még be tudom pótolni?

Figyelt kérdés
A napokban beszélgettünk barátnőmmel,akivel elég ritkán látjuk egymást.Azóta nem hagy nyugodni a dolog.10 hónapos a lányom,apa természetesen dolgozik,2-en vagyunk itthon,apa fél 5kor jön.Mivel kicsi a lakás,kénytelen vagyok mindent akkor csinálni,mikor ébren van,mert nem akarok zajolni ha alszik.Tehát akkor főzök,takarítok,tergetek,stb.A babám eljátszik egyedül,vagy ha nyűgös és még dolgom van,próbálom még lekötni kicsit vagy 1-2 percet nyüszizik és húzza a nadrágomat.Délelőtt és délután játszótérre megyünk (nem sokáig,mivel nem nagyon tud ott még mit csinálni),ha apa hazajön sétálunk,boltba megyünk,stb.Így gyakorlatilag nem sokat vagyok vele szemtől szembe és tanítom.Persze ha sétálunk is mondom,hogy kutya,cica,néni bácsi,bicikli,szaládgál,leesett,stb.Barátnőm lánya ennyi idősen a szemem láttára megmutatta a testrészeit,ráhúzta a karikákat a rúdra.Az enyém még mutogatni sem tud,bár úgy tudom,ez még normális.Barátnőm nem főz,hanem a férje mikor hazaér a munkából.Nem takarít,hanem a férje szintén.Járnak mindenféle foglalkozásra,zenebölcsi,úszás,stb.Mi nem járunk ilyen helyekre,autó nélkül nehéz is lenne.Az én lányom integet ha megkérem rá,tapsol,kapaszkodva lépeget,csak a baba szót használja tudatosan (mást nem is tud mondani).Rázza a fejét ha vmire nemet akar mondani.Persze sokat mosolyog,szereti a társaságot,de óvatosan közelít mindenhez illetve mindenkihez.Aztán ha meggyőződött róla,hogy nem bántja az adott dolog,feloldódik.Tusom,hogy gyerek függő is és nem minden a foglalkozás,de úgy érzem,elhanyagoltam a gyereket eddig és most be kell vhogy pótolnom ezt a 10 hónapot.De nem háríthatom még a házimunkát is a férjemre.Mit tegyek?
2010. jún. 26. 21:11
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
bocs az elütött karakterekért...
2010. jún. 26. 21:14
 2/17 anonim ***** válasza:
53%

Nézd,úgy van jól,ahogy csinálod.Gondolom,nem egész nap megy a házimunka és amint írtad,azon kívül a babáddal foglalkozol.Tanítgatni,fejleszteni őt nem csak azzal lehet,hogy zenebölcsibe cipeled és ezer féle programot csinálsz neki.Ha azt az időt tartalmasan töltitek,amennyit "igazán" együtt vagytok,akkor nincs miért aggódnod.Elégedett,nyugodt,mosolygós baba,ez a lényeg.

Én is hasonlóan érzek,mint te...mármint,hogy nem nyújtok maximumot a kisfiamnak.De elhessegetem ezeket a gondolatokat,nem szabad így felfogni a babázást.Ne görcsölj ezen,ez a tanácsom.Folytasd úgy az életeteket,ahogy eddig is volt!

2010. jún. 26. 21:23
 3/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Biztosan nem hanyagolod el a babád, de én azt tanácsolnám, hogy az olyan program helyett, amit még nem kifejezetten élvez, csinálj olyan dolgokat vele, amely a korosztályának megfelel. Én játszótér helyett inkább "szemtől szembe" játszanék vele és tanítanám. A boltbamenést esetleg csak Apa is megoldhatja, vagy csak Te, vagy jelölj ki a napban olyan időszakot, amikor csak a babád van, és nincs házimunka közben. Akkor foglalkozz vele intenzíven, biztosan meghálálja majd. Ettől függetlenül sokan úgy csinálják ahogyan Te, házimunka, bolt, stb... aztán a maradék időben a baba, főleg ott, ahol több gyerek van.

2010. jún. 26. 21:23
 4/17 A kérdező kommentje:
Persze nem egész nap van házimunka,olyankor csak vele vagyok.De úgy érzem,nem használtam ki kellően ezt a 10 hónapot és sanálom,hogy nem voltam ott vele minden percben.De ezt csak mostanában érzem,hogy lassan egy éves lesz.
2010. jún. 26. 21:26
 5/17 anonim ***** válasza:
70%
Inkább örülj neki, hogy eljátszik egyedül, így is megtanulja amit akkor is tudna, ha egész nap csak vele foglalkoznál.
2010. jún. 26. 21:27
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Reggel mikor felkeltek szánj rá egy órát és ülj mellette játtsz vele majd jöhet a házimunka játszótér majd alvás, délután is egy intenzív óra mikor játszotok majd a séta, s akkor talán nem fogod érezni hogy nem foglalkozol vele.
2010. jún. 26. 21:28
 7/17 anonim ***** válasza:
63%
Szia! Hát szerintem te jobban csinálod mint a bnőd.Ő lehet szuper gyereket akar aki mindent ideje korán tud stb..Nem hanyagolod el a babád!!ELég luxusban él ő ha a férje főz takarít..
2010. jún. 26. 21:29
 8/17 anonim ***** válasza:
52%

szerintem minden rendben van, és a gyerkőccel sincs semmi gond

a legtöbb anyuka így él, viszi a háztartást és a gyereknevelést, apuka meg max besegít ha hazajön

a barátnőd nagyon szerncsésnek mondhatja magát, hogy ilyen férjet talált :) de hidd el, a legtöbben így vagyunk, ahogy te

2010. jún. 26. 21:36
 9/17 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Ne aggódj, nagyon jó anyuka vagy! Ne hasonlítgasd magad a barátnődhöz, nem egyformák a körülményeitek.

Nem hanyagolod el a kislányodat, jól végzed a dolgodat.

Na bumm, mi van akkor, ha a Te babád nem mutogatja még el a testrészeit? Semmi! Ráér még mindenre, hisz még csak 10 hónapos! Az a lényeg, hogy boldog, kiegyensúlyozott kisbaba. Ne görcsölj, csinálj mindent úgy, ahogy eddig.

2010. jún. 26. 22:01
 10/17 anonim ***** válasza:

tök jól csinálod, nehogy már ezért aggódj! :))) a gyerek nem azért fogja a karikát ráhúzni a rúdra, mert te egész nap rajta lógsz :) inkább örülj, hogy szépen eljátszik egyedül, ilyenkor a gyerekeket egyenesen tilos megzavarni!! a leírásod alapján nagyon is sokat foglalkozol azzal a gyerekkel, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, nagyon is jó anyukája vagy a lányodnak!

ja az én fiam 11 hós, és semmi sem mond tudatosan, nem mutaogatja a testrészeit, ha próbálom tanítgatni, baromira nem érdekli, de nem hiszem, hogy ez gond lenne, majd később érik meg rá, ennyi.

2010. jún. 26. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!