Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak? Nagyon erőszako...

Mit csináljak? Nagyon erőszakos makacs a babám.

Figyelt kérdés
Alapjában véve egy nagyon aranyos vidám és jó kedélyű babám van 10,5hós.De tud olyan szinten makacs akaratos lenni h az már durva. Egyszerűen toporzékol 10,5 hósan ami szerintem nagyon gáz. sosem akartam ráütni de néha már muszáj a kezére seggégre csapnom amin nevet:(!Verni nem akarom !!Akkor hogyan fegyelmezzem meg h amit nem szabad azt tényleg NEM.És ne az legyen hogy ha nem engedek valamit akkor ő elkezd ordítani vagy toporzékolni:(!Gáz mert mikor nem engedek valamit TILTOK és ő sír azt gondolom hogy nem fog szeretni meg h Utál :-/.Tippek h mit csináljak még most h később ne legyen rosszabb!
2010. jún. 25. 20:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom kicsit ütsz a kis kezére fenekére igy nem érzi meg, és nevet rajta, de viszont ha nagyobbat ütnél rá már sirna és lehet átmenne erőszakba!

Én azt mondom ilyen kis babát ne bántásál még, ha hisztizik hagy tombolja ki magát és lássa, hogy nem vagy rá vevő! majd észreveszi ő hogy nincs kinek hisztizni, mert ezzel nem ér el semmit! Nem buták a gyerekek!

2010. jún. 25. 20:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

szia, tereld ela figyelmét valami érdekessel. ebben a korban még beválik. ne hagyd sírni, ez még nem az a hiszti, ami pár hónap múlva lesz, a tudatos hiszti. most még csak egyszerűen idegesíti, és kész, és ennek hangot is ad.

következetesség fontos. ha valamit egyszer megtiltasz, akkor az legyen mindig megtiltva, hamar meg fogja tanulni, és ne engedj csak azért, mert hisztizik. de ne tilts meg sok mindent, csak amit tényleg muszáj, mert az is zavarhat egy babát, ha állandóan csak azt hallja, hogy nem ,nem, nem, nem, ezt se azt se....

18 hós akaratos kislány anyukája

2010. jún. 25. 20:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Nincs sok minden megtiltva de ha a hosszabítót meg a zsinorokat piszkálja akkor muszáj tiltani.ÉS 1000szer elmondtuk h nem szabad mégis direkt azt akarja! Sajnos lakásban nem olyan egyszerü mindent elpakolni mint egy családi házban így azért jó pár dolog tabu neki.Illetve tabu lenne ha betartaná..
2010. jún. 25. 20:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős... :D Mi is így vagyunk a 22 hónapos fiunkkal! Sosem hittem volna, hogy kezet emelek a gyerekemre, de néha nálam is kiveri a biztosítékot és rácsapok, persze nem nagyon. Ő simán kiröhög és csinálja tovább.... Így aztán próbálkozok. Elmondom neki milliomodjára is, hogy nem szabad és megmondom neki, hogy mi lesz a következménye (pl. erkélyen kidugja a lábát, akkor bezárom a szobába, ha sétálunk és nem fogad szót, beül a babakocsiba). Persze ő csak csinálja, így jön a szankció. Már hónapok óta ezzel próbálkozom és mostanában kezd beválni! Bünti után ordít, sír, akkor szépen elmondom, hogy ezt ezért, meg ezért kapta és fogadjon szót. Aztán elmondom azt is, hogy nagyon szeretem és csak azért történik ez, mert féltem. Remélem hamarosan megoldódik a dolog! Egyébként ha hisztizik, elkezdené földhöz verni magát, akkor simán hátat fordítok és otthagyom, közlöm vele, hogy "Jó kisfiam, akkor majd ha kihisztizted magad szóljál, addig itt hagylak!". Ő persze rohan utánam. Akkor megint ölelés, szeretlek szöveg, stb. és folytatjuk a dolgunkat. Persze van amikor a figyelemelterelés simán beválik, olyankor valamit mutatok neki.
2010. jún. 25. 20:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Dr Spockot olvastam ma erről, azt írta ilyenkor el kell onnan hozni, nem elég csak mondani, hogy nem szabad, pontosan nem tudom miket írt még,majd holnapra leírom pontosabban.
2010. jún. 25. 22:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Következetesség és türelem. :) Klikk a linkre! Nem vagy egyedül. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2010. jún. 25. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!