Mi lehet a baj? Nálatok is volt már ilyen makacs láza a gyerkőcnek?
14 hónapos a Kislányom.
Tegnap délután minden előjel nélkül belázasodott.
15:00 nurofen kúp, majd elaludt
19:00 Germicid c kúp, mert (levonva) 39,6 volt a láza
21:00 nurofen szirup, mert 39,2 alá nem vitte a germicid
23:00 germicid c kúp, mert (levonva) 39,8 volt a láza
23:30 nurofen szirup
így sikerült lehúznom hajnali 3 órára 38,4-re.
Ezeket, mind ügyeletes doktornő tanácsára adtam be így neki. Azt mondta, hogy ne vigyem be, mert ők sem tudnak mást csinálni vele, max 1 algopiryn szurit adni, de azt is csak a megfelelő óra elteltével.
A hűtőfürdő semmit nem vitt le, vagy lehet rosszul csináltam. 10 percig feküdt a számomra is már kellemetlen langyosságú vízben. Egész éjszaka borogattam a kis homlokát és csuklóját. Volt, hogy a testét körbetekertem két vizes textilpelussal. Borzasztóan meg voltam ijedve.
Jelenleg 38 a láza, de már rettegek.
Most fogom kihívni hozzá a doktornőnket, mert már a kúp is elfogyott, na meg benne bízom........tudom, hogy jó tanácsokkal lát el.
DE!!! Addig Titeket kérdeznélek, hogy mit lehet még tenni? Mitől lehet ez? Nem köhög, nem folyik az orra, fülecskéjét is megnyomkodtam..........egyszerűen csak ez a makacs láz..........úúúúúúúgy sajnálom.
Szegénykém, innen messziről is sajnálom ebben a melegben.
Szerintem egyrészt ez az oka, hogy nehezen 'hűl', már most 18-19 fok van, árnyékban.
Másrészt ha tényleg nincs más tünet, akkor ez a 3 napos láz lehet, az szokott ilyen makacsul magas lenni.
Itasd nagyon, kínáld félóránként citromos vízzel, vagy natúr gyümölcsteával. Gondolom a doki is hasonlót fog mondani. Jobbulást!
Köszönöm a válaszod! Rákerestem a kúpra, amit írtál. Biztos, hogy ezt is ki fogja írni, mert a germicid c mellé ezt is mindig kiírta, de még soha nem használtuk, és mivel lejárt a szav.ideje, kidobtam. Még csak olyan 11 kg körüli a lányom, és igazából még nurofenből is csak most kapott először 5 ml-t, eddig még a 2,5 ml is elég volt, csak tegnap olvastam, hogy 1 éves kortól már mehet az 5 ml.
Jaj remélem minden rendben lesz, mert kicsinál ez a tehetetlenség. Én is egyből erre a 3 napos lázra gondoltam. Ugye ez az ami majd kiütésekkel jár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!