Előfordult valakivel hogy egy 15 és fél éves baba testhőmérséklete 35,6- és 36,2 fokra csökkent le?
Kedves 3., köszönöm az észrevételt, 15 és fél hónapos babáról van szó! :)
Néztem digitálissal is a homlokán, ott 35,5 volt; illetve végbélben higanyossal- 36,1- et mutatott, amiből 0,5- öt le kell vonni..
Az ember normál maghőmérsékletének (ami a szájban v végbélben mérhető) közelítő értéke 37 fok. Ez nem állandó érték, hanem napszaki (cirkadián) ingadozása van. A legalacsonyabb alvás közben a hajnali órákban (35,8) legmagasabb kora délután (37,5).
Amit a végbélben mérsz, az a maghő, ha a fenti értékekhez hasonlítod, nem kell levonni belőle.
Én tényleg nem akarlak bántani. Az első gyereknél én is sok mindent árgus szemekkel figyeltem, és beképzeltem ezt-azt..., nagyon rossz volt. Ezért is javasolnám, hogy gondold át a hozzáállásodat, mert ezzel így megkeserítheted a mindennapokat. Miért méregeted a hőjét, ha nem lázas? Nem az intenzív osztályon vagytok, ahol monitorozni kell minden paraméterét. Ha 3(!) orvost megkérdeztél, és azt mondják, hogy nem számít, akkor miért nem nyugszol meg? Hogyhogy nem jellemző rá ez a hő? Folyton méred, amióta megszületett? Mérsz egy normál(!) hőt a nyilvánvalóan nem lázas gyerek homlokán, utána még azért a fenékben méréssel is piszkálod...
Nem szokásom méregetni. Ha megpuszilja valaki a gyermekét a homlokán, feltűnik ha melegebb vagy épp hűvösebb a gyerkőc. Az alacsony testhőmérséklet sem jó, a lányom pedig mindaddig amíg nem normalizálódott neki, ébren volt és nyöszörgött. Valóban féltem,hisz már majdnem elveszítettem őt, az ilyen élmények után pedig nekem nem megy a "nem foglalkozom vele" hozzáállás. Az egészségügyi problémákba nem szeretnék belefolyni.
Ami pedig azt illeti- a végbélen keresztül mért értékből mindig le kell vonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!