Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos a lányom, most...

7 hónapos a lányom, most érzem úgy, hogy elegem van, mit tegyek, hogy ez elmúljon?

Figyelt kérdés
Nagyon meghíztam, és már végképp nincs mit felvennem. A párom nem tesz gúnyos megjegyzéseket, de már teljesen kivagyok idegileg. Sajnos ezmiatt a babámmal is türelmetlen vagyok, pedig soha nem voltam az, és emiatt is bánkódom, hogy nem öleltem meg ma szegénykémet, amikor sírva fakadt, és csak annyit mondtam neki, hogy sírjon csak. Soha nem hagyom őt egyébként sírni, de már abból is elegem van, hogy teszek egy lépést a látótávolságán kívűl és máris nyöszörög. Elrontottam ezt is a túlságos szeretetetemmel, mindig rohanok hozzá, csak ne bánkódjon semmin. De ma eltört a mécses. Teljesn egyedül vagyok, senki nincs aki segítsen, a párom is csak késő este ér mindennap haza. Nem bírom magam a házimunkában sem utolérni, pedig mindig rend és tisztaság volt nálam. Minden megváltozott, nagyon elegem van. Szülés utáni depresszióm nem volt, most ez lenne az? Még szoptatok, napi 4 -szer, nem tudok fogyózni...
2008. nov. 5. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Ne az alakodon járjon az eszed. Majd később foglalkozz vele, most kit érdekel?

Nekem is van két kislányom, és sokáig nagyon-nagyon türelmes voltam velük. Túlzottan is. Utána egyszer kitört belőlem az állat. Persze nem bántottam őket, csak már nem bírtam magamban tartani a sok hülyeséget, és kiabáltam. Akkor rájöttem, hogy én sem vagyok tökéletes.

És te sem. De ezzel semmi baj nincs. A kicsi babád már biztosan nem is emlékszik.

A házimunkán meg ne rágd magad. Tök felesleges. Ott egye meg a fene.

Ami viszont fontos: próbálj magadnak keresni valamilyen elfoglaltságot, hogy ne csak a gyerekkel kelljen törődnöd egész nap.

Én pl. mielőtt megszületett a második babám, beíratkoztam a főiskolára, így minden nap tudok mással is foglalkozni, nem csak a gyerekekkel, meg a házimunkával.

Egy óra tanulás, és utána sokkal nyugodtabban, türelmesebben viselkedek a gyerekekkel is.

2008. nov. 5. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem érdemes ezen rágnod magad,szerintem minden anyukának vannak ilyen napjai,nekem is elég sok.Utálom magam,gyűlölöm,hogy 15 kg felesleg van rajtam,és olyan vagyok,mint gy kötözött sonka,a szexhez is alig van kedvem emiatt,sokszor még a hajmosást is napokig el kell halasztanom,mert annyi más dolog van,házimunka,gyerek(6 hós),kozmetikushoz nem jutok el,lenövésem is óriási,és a férjem most fog új munkahelyre kerülni,sok nő közé...ilyenkor persze szeretnék a régi lenni,de hát most tényleg a gyerek az első.A türelmem nekem is sokszor elfogy,sajnos néha ingerültebb vagyok,amit aztán meg is bánok,lelkifurdalásom van miatta,ettől még ingerültebb vagyok.Megesz a kosz,legalábbis én így látom,segítségem semmi jóformán...a helyzetünk hasonló.Csak én többnyire a férjemmel vagyok kötözködő emiatt,de hidd el,ez sem jobb.Csak azt tudom mondani,tarts ki,talán hamar elmúlik ez az időszak,és ha már a pici is jobban le tudja foglalni saját magát,több időnk lesz.Próbálj pihenni,amikor ő is alszik,hátha a kedved is jobb lesz utána.És lepd meg magad valamivel.Vegyél egy új ruhát,csak nehogy úgy járj,mint én,a régi méretemet mondtam az eladónak,és kikadtam,hogy kicsi,mert elfelejtettem,hogy már sokkal nagyobb kell :-)
2008. nov. 5. 17:53
 3/5 A kérdező kommentje:
jaj, basszus.. köszönöm! Igazából már jobban is vagyok, mert felébredt a gyermekem, és olyan nyugtató hatással van rám. Bár az alakomon sajna nem tud változtatni, de el tudja kicsit feledtetni ezt a gondom. A második válaszoló ahogy írta, úgy tűnt, mintha magamat olvastam volna, csak annyi, hogy nekem ez most fordult elő először, de teljesen uaz minden... Köszönöm csajok!
2008. nov. 5. 18:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is úgy tűnt, mintha magamat olvasnám, de tényleg. Nálunk is nagy a kosz, meg nem is főzök, hanem rendelek. A szomszéd 70 éves nénike már meg is jegyezte, hogy annak idején mosógép se volt, meg a mezőn dolgoztak, mégis főzött. Már bánom, hogy nem olvastam be neki, hogy mi a fene köze van hozzá, meg mit leselkedik utánam. Falu...

Én járok (jártam) egy tanfolyamra még mielőtt terhes lettem, azt be is kéne fejezni. De ez is inkább csak frusztrál, hogy itt a baba, a házimunka, meg még tanuljak, mégis mikor? Magamra meg aztán pláne nincs időm. Édes a férjem, amikor megjegyzi, hogy igazán használhatnám a szobabiciklit. Pedig rajtam nem is maradt sok felesleg.

Nekem sem segít senki, a férjem reggel 6-kor megy el, és este 7-kor jön haza. Nagymamák 1 órányira laknak innen.

Emiatt sokszor én is ideges vagyok a babára, pláne, ha nem alszik amikor kéne. Néha én is rákiabálok, hogy miért sír, ha már aludni nem akart, tessék csendben játszani. De sajnos ők nem így működnek. Utána én is nagyon rosszul szoktam érezni magam, hogy szegénykével kiabáltam. De ő még nem haragtartó, szerencsére.

Na, de hogy valami hasznosat is írjak: Nekem az szokott segíteni, ha elmegyek valahova. Nem tudsz járni valami baba-mama klubba? Sétálni is úgy szoktam, hogy a környék kismamáit lesem. Ők is engem, érdekes, pedig előtte azt sem tudtam, hogy ki lakik a szomszédban. Az ezer éve nem látott rokonokat is most látogatom meg. Úgy az idő is jobban telik, nem olyan egyhangúak a hétköznapok.

2008. nov. 5. 20:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Dee, vannak környékbeli kismamik, csak kerülgetjük egymást..valahogy nem egyszerre időzítünk a kintléttel, sétával. Majd próbálok velük egyeztetni, igazad van. Ami a rokonokat illeti, nem rossz ötlet, az sem... És nekem is 70 éves a szomszédnénim, ő pedig éppen az ellenkezőjét mondta, amit a te szomszédod. Én azt a tanácsot kaptam tőle is, hogy oda szalad a ház, ahova akar, a gyerek az első most..a kilók pedig majd szépen lejönnek, ha év múlva akkor, 1 év múlva... Igaza van, csak meg kellene tanulnom ezzel együttélni, és elfogadni pillanatnyilag magam ilyennek. És nektek is igazatok van... Majd lesz valahogy.. még fiatalok vagyunk és van egy csodás babánk és szerető férjünk... Köszönöm a bíztató szavakat, mondatokat, nagyon sokat segítettetek!!!!!!!
2008. nov. 5. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!