Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, a kisfiam nem...

Mit csináljak, a kisfiam nem hajlandó50-60 grammnál több főzeléket megenni?

Figyelt kérdés
Bármilyen főzelékről legyen szó,nem kell több neki,elfordítja a fejét és sír.Szopi előtt adom neki.Vagy az a baj,hogy reggeli után 2órával bevág kb 100 gramm gyümölcsöt,rá 2 órára jön az ebéd.Viszont szopizik rendes mennyiséget.
2010. jún. 25. 13:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a kisfiad? Nekem 6,5 hónapos, és most már megeszik egy fél üveggel, ami olyan 100g körül lehet.

Nálunk reggel 6-7 között tápszert eszik, 10 körül gyümi, 12 körül ebéd, ilyenkor van, hogy kell egy kevés tápszer még alvás előtt, uzsi kb 4 óra, 6 óra vacsi, 1/2 8 tápszer. éjszaka már nem eszik.

A gyümölcsökből is nagyon ritka ha elfogy egy egész üveg, abból is fél, vagy egy kicsivel több

2010. jún. 25. 13:22
 2/8 A kérdező kommentje:
egy pár nap és 7 hónapos lesz.nálunk így alakul:7-8 felé reggeli szopi,9-10 felé gyümölcs,ma üveges,100 gramm lement.dél körül ebéd+szopi,4-kor szopi,6-kor sinlac,fél 8 körül vacsi.van,hogy hajnalban eszik,de az inkább csak cicizés.
2010. jún. 25. 13:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
szia! szerintem az a baj, hogy nem tud kiürüni a gyomra, mert sűrűn adsz neki enni. nekem akkor szokott ilyan kevés főzeléket enni, ha megyünk valahova és muszáj vagyok hamarabb adni neki enni, hogy ne a kocsiban kelljen. szerintem hagyj közte 3 órát és úgy adj neki. ha szopizik is rendesen, a tejcsi sem ér át rajta olyan hamar
2010. jún. 25. 13:30
 4/8 A kérdező kommentje:
akkor is várjak,ha a gyümölcs után nincs szopi?hogyan tudok majd így étkezést kiváltani?
2010. jún. 25. 13:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sűrűn eteted, én is azt javaslom, hogy legyen három óra az evések közt.Egyszerűen nem éhezik meg két óra alatt,te meg kétóránként adnád neki kaját.Nem kell pont délben ennie az ebédet.Ha tízkor eszi a gyümölcsöt,akkor add egykor a főzeléket,és ugyanúgy négykor a cicit.Én úgy csinálnám, hogy hétkor cici,tízkor gyümi,egykor főzi,négykor cici,fél hétkor fürdés előtt sinlac vagy tejpép,hétkor fürdés, fél nyolckor cici.A gyümi és a főzi után megkínálnám cicivel,de ha nem kér az sem baj.
2010. jún. 25. 14:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem baj az ha tízórai után nincs szopi, így váltassz ki egy étkezést, hogy nincs szopi, jóllakik a gyümölccsel főzelékkel.

Az a reggeli délutáni esti szopi elég már neki ha megeszi rendesen az adagokat!

Tízórai után csak 3 óra múlva adj neki főzeléket, de közben inni adjál neki teát vagy vizet. így megéhezik ebédre és megeszi az adagját.

2010. jún. 25. 14:37
 7/8 A kérdező kommentje:
akkor végzetesen rosszul nem csináltam semmit,hál istennek.köszönöm lányok a jó tanácsokat!
2010. jún. 25. 15:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Én azért adom neki délben a főzit, (nagyjából délben) mert alszik utána. Ha túl álmos, nem tudom már kanállal megetetni, ha elalszik kaja nélkül, 1 óra múlva fölébred. egyébként kb 2,5-3 órát alszik.

első voltam

2010. jún. 25. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!