Van itt olyan anyuka akinek a kibabája nem ette meg a fözeléket az mit csinált és mennyi ideig nem ette meg?
nyugi
enyém sem ette meg amit főztem, aztán kipróbáltam a bébiételeket - egy darabig eszegette, de nem igazán
a húslevesben főtt répát szerette
adj neki helyette gyümölcsöt
majd eljön az ideje
Egyik gyerekem 7,5 hónapos koráig csak anyatejet fogadott el, utána kb. másfél hónapig próbálgatta a pépeset, de aztán darabosra váltott.
Próbálj neki pl. főtt répát vagy krumpliz a kezébe adni.
Az én lányomnál az volt a kulcs, hogy csak saját maga akart enni, viszont kanállal etetni kellett volna, így azt nem akarta. Nem egész egy éves korára megtanult kanalazni, onnantól pépeset is evett újra, amit maga kanalazott. :o)
Már két éves múlt, azóta is maga szereti csinálni a dolgokat. :o))
Kitartás! Nem marad így! Csak ne stresszelj rajta!
Az én fiam is 8 hónapos, és ő sem eszi meg a főzeléket. A gyümölcsöt imádja, akár magában, akár husival. Ő szereti a tejpépet is, meg szopizik sokat. Ha nagyon jó kedve van, akkor esetleg eszik 100 g alma krumplit, vagy körte-répát, meg ilyesmit, de magában a zöldség nem megy.
Különösebben nem aggódom, jó kedvű, vidám, éhen halni biztos nem fog. Mindig kínálom, ha majd lesz hozzá kedve, megeszi.
Enyém vagy 13-14 hós koráig nem evett egy fia zöldséget sem, csak gyümölcsöt. Hát azt adtam neki hol husival, hol nélküle. Én nem erőltettem, néha megpróbáltam.
Nem értem,miért izgulsz, még csak 8 hónapos a babád.
Semmi tápanyaghiánya nem lesz, ha nem adsz neki zöldséget. Adj neki minél változatosabban gyümölcsöt. Néha próbálj elrejteni zöldséget a gyümiben, hátha nem veszi észre, pl pici sütőtököt az almához vagy ilyesmi (az enyém kiszúrta, így nem ette).
Nyugi :)
Adj neki tápszert vagy szoptasd, meg amit kér. Nem fog éhen halni a szemed előtt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!