Hogy fogadta a párotok, családotok azt, hogy nem úgy reagáltatok a babára, ahogy kellett volna?
Egyre biztosabb vagyok abban, hogy szülés utáni depresszióm van. Pedig belegondolva semmi okom nem lenne rá... A terhességem problémamentes volt, császárra készültünk végig, így tudtam, mire számíthatok. A kórházi napok alatt még nem is volt gond, itthon kezdődött. Nem érzem azt az igazi anyai szeretetet, nem ragaszkodok a babánkhoz. Nyilván nem hagyom egyedül, és vigyázok, figyelek rá, ellátom, de ha itt van valaki segítségnek (pl anyukám), akkor simán vele hagyom, vagy nem érzem hogy baj, ha elviszi sétálni, én pedig maradok itthon pihenni. Úgy érzem, hogy sokkal boldogabb voltam a baba születése előtt. Néha meg is ijedek, hogy "úristen mekkora felelősség ez, nagyon nem vagyok rá felkészülve", és valószínűleg emiatt is van, hogy nem akarok, nem szeretek kettesben lenni a babával.
Csak közben valahogy úgy érzem, mintha magamnak generálnám ezt a problémát. Hiszen a férjem rengeteget segít, felkel éjjel a babához, folyamatosan a kedvemben jár. Jönnek a szüleink, nagyszüleink is mindig, tényleg nem lehet panaszom. Mégsem érzem azt, amit egy anyukának éreznie kéne. Szeretnék segítséget kérni (pszichológus), viszont a családomat sem szeretném ebből kizárni, és elkerülhetetlen, hogy ne tudjanak erről.
4 és fél hete.
Lehet közrejátszik az is, hogy mindenhol azt láttam, mindenkitől azt hallottam, hogy ez csak jó lehet, varázslatos érzés lesz és hogy ettől nyer majd értelmet az életem. Egyáltalán semmi varázslatot nem érzek.
Csak olvass itt vissza egy kicsit, és meglátod, hogy 6-7-8 hét is kell míg összehangolódsz a babával. A szülés utáni depresszió egyébként később alakul ki nem négy hét után.
Össze fogtok szokni, ne aggódj!
A hormoningadozásos dolgok 4-5 nap alatt lecsengenek (baby blues), ez lehet gyermekágyi depresszió.
Segítségre van szükséged.
Nekem volt depresszióm, a legnehezebb segítséget kérni, de kell!
Ez ugyanolyan, mint ha a fogad fájna, orvoshoz kell menni.
Amennyire jól értem a párod mindenben segít. Ebben is fog, ha elmondod neki!
Helyreáll a babával is a kapcsolatod!
Minél előbb lépsz, annál könnyebb!
Ez normális érzés, és nem függ attól, mennyi segítséget kapsz. Én is így voltam, persze én is problémát csináltam belőle. A férjem nagyon megértő volt, pszichológushoz nem mentem, de ketten bújtuk a netet, válaszokat keresve.
Egyébként császár után gyakoribb ez a kötődési zavar, de normál szülésnél is előfordul.
Ha úgy érzed, elmehetsz pszichológushoz, mert lehet, hogy könnyebb lesz átlendülnöd ezen a szakaszon. Mert ez egy szalkasz csak, változó, hogy mennyi ideig tart, de elmúlik, és imádni fogod a gyerekedet, nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!