Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az a babázásban, amit...

Mi az a babázásban, amit teljesen maskepp csinalsz mint ahogy terhesen eltervezted?

Figyelt kérdés
Elso gyerekes anyukaktol kerdezem.
2017. márc. 2. 01:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
Már nem baba, de nem alvástréningeltem, pedig terhesen úgy terveztem, és néha velünk is aludt.
2017. márc. 2. 01:36
 2/15 anonim ***** válasza:
5%
Azt terveztem hogy egésznap tanítgatni fogom versek olvasni idegen nyelv stb. Ehhez képest alig van időm ilyesmikre amikor pedig lenne akkor épp nyűgös hisztis.6hónapos amugy még csak de már ilyenkor kellene elkezdeni a tanulást szerintem. (Elnézést a vesszők miatt)
2017. márc. 2. 01:48
 3/15 anonim ***** válasza:
74%

Úgy terveztem h az első 2 hónapban egyszobában alszunk ( ő kiságyban )

Aha persze....

Annyiszor bealudtam szoptatás alatt h kb heti 1 aludt a kiságyban éjjel ( a többit köztünk)

1,5 éves. Vettünk neki is nagyágyat, így mivel még mindig ébred éjjel, most is amelyikünk átmegy hozzá elalszik mellette, mikor már 2x kel ( ez kb 12-01 óra)

2017. márc. 2. 06:46
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
Azt gondoltam nem fogom ringatni meg egyéb hókuszpókot alkalmazni az altatásához. Már 2 hetes korában jót nevettem ezen, hogy én naív..
2017. márc. 2. 07:00
 5/15 anonim ***** válasza:
83%
Szoptatom, nem fogom felkapatni, fix napirendünk lesz mert az nagyon fontos, nem lesz hasfájós, mert elméletben minden problémát megoldottam, elolvastam -na ezek közül pl egyik sem jött be. De szerintem volt még egy pár.
2017. márc. 2. 07:20
 6/15 A kérdező kommentje:
Nekem: az elso evekben be sem kapcsolom a tévét...aha:D
2017. márc. 2. 07:37
 7/15 anonim ***** válasza:
67%
Vettem a szobájába egy ágyat, hogy az első hetekben ott aludjak, ő meg a kiságyban! Na persze... Most 4hónapos. Velem alszik, a kiságy meg dekoráció.
2017. márc. 2. 07:41
 8/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem első gyerekes vagyok, de épp azért mondom: negyedszerre is elhittem terhesség alatt, hogy őt majd kiságyban altatom és három óránként szopik. Ehhez képest első naptól velem alszik, és ha akarja, fél óra múlva is szopik. A kiságy negyedszer is a sarokban üresen áll:-)!
2017. márc. 2. 08:31
 9/15 anonim ***** válasza:
61%
Nem akartam,h cumizzon, de miután az első 5 hétben egész éjszaka a mellemen csüngött jött a cumi :D Megfogadtam,h csak a kiságyában fog aludni, most 3 hónapos, csak éjszaka alszik a helyén, napközben nem hajlandó. Hirtelen ennyi jut eszembe, de tuti van még amit másképp csinálok.
2017. márc. 2. 10:10
 10/15 anonim ***** válasza:
67%

Nem hagyom komfortszopizni, hogy ne szokjon rá, csak addig szoptatok, ameddig muszáj, de 1 éves kor fölött tuti nem, külön alszik, eleinte egy szobában azért, de utána megy a sajátjába, ilyenek. Summázva, hogy majd én leszek a nagyokos, következetes, gyerekidomító szülő, aki marha tudatosan szoktatja a gyereket arra, amire az okosok szerint kell.

Öhm, hát, igény szerint szopik első perctől, mindig is hagytam cicin elaludni. 20 hónapos, még mindig szopik, habár azért már korlátozom, leginkább csak alváshoz cicizik már. Együtt alszunk, bár eleinte tényleg kiságyban aludt, sőt, 1 hónaposan tényleg külön szobába került, mert mi még nem aludtunk, amikor ő már igen, és zavartuk a beszéddel, tévével. Ez akkor változott, mikor 4 hósan felhagyott azzal a jó szokásával, hogy átalussza az éjszakát, és 6 hós korára már annyiszor kelt, hogy azt mondtam, én ugyan nem mászkálok át ennyit. Azóta első ébredésnél jön mellém.

Egyébként az egész szemléletem megváltozott, teljesen válaszkész nevelés párti lettem, hordozok is stb, bár azt terveztem is, de csak ilyen kirándulásokra, nem napi szinten. Na, ez se így van, kb. nem is használunk babakocsit. Amiket elterveztem, azokat leginkább a család okos idősebb nőtagjai nyomására gondoltam úgy, de szerencsére az ösztöneim pár hét alatt felülkerekedtek, így nem kezdtem el idomítani a pár hetes babát. Ha lesz második, elejétől így csinálom majd, örülök, hogy semmi nem úgy lett, ahogy előzetesen gondoltam.

2017. márc. 2. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!