Azonnal foglalkozni a babaval ha sír, vagy pedig nem kell mindig olbe venni ha megnyikkan?
itt az a kérdés miért sír.
Ha egy baba 3-4 hónapos, azért sírhat mert unatkozik, nincs lekötve a figyelme, esetleg fáj a hasa. ilyenkor nem hagyom sírni. Odamegyek, felveszem, ringatom, táncolok vele, sétálni viszem stb. Foglalkozom vele. Nem egyből ugrok - megiszom még a kávém ha úgy van - azátn megyek. Nem lesz ettől elkapatva, ha következetesen az ember mindig előbb megpróbálja hogy kicsit ellegyen egyedül is.
elkapatva akkro lesz ha az ember nemissza meg azt a bizonyos kávét hanem valóban azonnal ugrik.
a 8 hónapos körülinek már igen is nyílik az akarata. A hasfájáson rég túl van. Szeretne már beszélni de nem tud. Szeretne a tárgyakért menni de nem tud. Ez zavarja. Morcos miatta, nyekereg hogy anya add ide anya énekelj szórakoztass én már nem alhatok egész nap stb.
Ha ez sírásig fajul, akkor átrakom egy másik helyre, más játékokat adok neki, megölelgetem, de nem kötözöm magamra és nem veszem fel órákig ringatni!!
És akkor megtanulja hogyan kell egyedül is elleni. Én így csináltam mindkét gyerekemnél és be is vált.
Ezt minden szülőnek magának kell érezni.
Elkapatva akkor lesz, ha egy anya a konfliktust olyannyira kerüli hogy meg sem próbálja pl babakocsiba tenni, helyette egyből felkötözi, vagy ha sír a babakocsiban, legközelebb bele sem teszi inkább kézben cipeli...ugyanígy ha egyből megy a cicire altatásnál, meg sem próbálja kicsit hagyni nyekeregni az ágyba stb. ilyenekkel lehet elszúrni - mint ahogy sokaknál látom is hogy elszúrják vele - pl van olyan a környezetemben aki 3 évesen csak az apja nyakában hajlandó utazni sétáznál (se nem jár se bicikli se babakocsi) mert hordozták a kezdetektől és ezt szokta meg, illtve 5 percet nem marad az anyja nélkül - még a mamával sem - mert az anyja baba korától nem mozdult mellőle.
Az élet nem fekete és fehér.
Tehát nem csak az a 2 opció van, hogy non-stop ölben vs leszarom ha sír.
Ennél kicsit összetettebb a gyereknevelés.
EGy baba sírással fejezi ki a szükségleteit. Nyilván le lehet szarni, és megtanulja a baba, hogy felesleges reklamálni, úgysem segít senki...
SZóval ha a babának szüksége van az anyjára, akkor igenis vegye fel a szülő. De nem kell átesni a ló túloldalára. Ez bizony nehéz, de nem lehetetlen.
Kocsiban nem ülhet anyuka ölében szóval ez kizárt.
Amúgy az arany középutat kell tartani. De biztos vagyok benne;hogy mindenki úgy érzi az a jó ahogy ő csinálja. Vagyis a legjobbat akarja
A 2 éves már nem baba...
A kicsik nem hülyék. Nagyon is jól alkalmazkodnak anyához, apához, mamához... bárkihez.
A kicsi tudja, hogy anyával megteheti, és ezért meg is teszi. Apával nem lehet, így nem teszi.
Itt anya is ludas, túlaggódja az anyaságot. Egy gyereket nem tartunk az ölben autóban, mert az életét kockáztatjuk ezzel. Nem holmi sírást, az ÉLETÉT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!