Milyen szakmát ajánlotok, ha babákkal szeretnék majd foglalkozni?
Mindig is nagyon szerettem a kisbabákat, szerintem egy baba a legcsodálatosabb dolog a világon, az állapotos kismamákat is mindig csodálva figyelem.Gyerekként is folyton csak babákat ringattam/babákkal játszottam. Talán az is egy "jel"(miszerint ilyen munkát kell találnom) hogy minden baba rám mosolyog (idegen babák is,ha szembe jönnek velem az utcán)és nem egyszer fordult már olyan elő,hogy gügyögtek hozzám az anyukák meg csodálkozva figyelték hogy ilyet még senkivel se csinált.
Szóval szerintem szeretnek engem a babák vagy legalábbis érzik hogy én szeretem őket!
Milyen szakmát ajánlotok amiből meglehet élni?
Köszönöm 16/L
csecsemő és kisgyerek nevelő
szülésznő
csecsemős nővér
védőnő
gazdag viszont egyikből se leszel :)
Amerikában bébisitter!
Egyébként itthon sajnos aki babákksl foglalkozik, azok igen alulfizetettek.
Pl csecsemő gondozó.
A védőnők talán többet kapnak, de ők meg már nem csak babákkal foglalkoznak.
Gyerekorvos szintén nem csak babázik ( és ha már annyit tanult valaki h otvos legyen ne a legrisszabbul kereső legyen az orvosok között)
Szóval te tudod h csak picikkel akarsz e foglalkozni, de az sajnos nem lesz jól futető állás. Legalább us egyenlőre
Attól függ.
Csak az egészséges babákat dajkálnád vagy a betegeken is szívesen segítenél?
Ill. meddig baba neked a baba? Bölcsis korosztály is érdekel, akik már hivatalosan nem babák vagy csak az 1 év alattiak?
Ettől függően lehet csecsemős nővér, gyerekorvos, védőnő, bölcsődei gondozó... ami szerintem anyagilag is megéri, plusz nagyon szép, de lelkileg is nehéz: gyógytornász, gyógypedagógus. Sok sérült gyereken segítenek.
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a válaszát és ötleteit!
Utolsó válaszoló:hát nekem még pont a bölcsődei korosztály a határ,az óvodák már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!