Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, ti otthon vagytok a...

Anyukák, ti otthon vagytok a babával, amikor megy a bejárónő? Nem érzitek kellemetlennek?

Figyelt kérdés
Még nem született meg a babánk. Viszont itthon vagyok, és amikor jön a bejárónőnk, általában elmegyek itthonról. De nem tudom, hogy egy kisbabával mennyire tudnék egész nap távol lenni... Max. úgy, ha átmegyek a szüleimhez, nagyszüleimhez, vagy valamelyik barátnőmhöz. Vagy én reagálom túl? Csak olyan ciki, mikor jön, én meg még itthon fekszem, pihenek és ő csinálja a mi házunkban a munkát. Mondta az egyik barátnőm, hogy ő nem zavartatja magát, elvégre nem szívességből takarít, és hogy ez is ugyanúgy munka, mint bármi más. Meg hogy ő biztos nem menekülne a saját otthonából emiatt.
2018. okt. 21. 09:44
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
41%

Fekszel? Hát ha megszülsz, emiatt nem kell aggódnod, nem sokat fogsz csak úgy feküdni.

A helyedben mondjuk én nem mennék el otthonról, legalábbis nem mindenáron. Igaz, én nem tudom magam beleélni a szituációba, mert nagyon más a gondolkodásom, de azt hiszem, nem mennék el, mert pl. eshet az eső vagy lehetsz beteg vagy csak a gyerek épp jól ellesz, és nem akarod majd kizökkenteni.

2018. okt. 21. 11:17
 22/35 anonim ***** válasza:
36%
Fogadj fel egy bébiszittert is és akkor elmehetsz, amíg nevelik a gyereket és takarítják a házat.
2018. okt. 21. 11:17
 23/35 anonim ***** válasza:
69%

Nekünk is van bejárónőnk, pont letojom ha ezért valaki lepontoz, de az a heti 5 ezer forint nem nagy összeg, több időm jut a családomra, ez mellett főzök és tévedés hogy nem kell takarítani, dehogynem..

Minden nap főzés után letörlöm a pultot,elmosogatok/gépet indítok,felsöprök,mosok,ellátom a gyereket,játszótérre járok,bevásárolok, leviszem a szemetet, stb annyi hogy a nagy takarítás részét a takarítónő csinálja.

De nem is magyarázkodni jöttem, kérdezőnek szerettem volna azt írni hogy én elmegyek itthonról ha jön.

Neki is kényelmesebb hogy nem vagyunk láb alatt, és nekem is.

Általában délután hívtam mikor férjem már hazaért aztán addig elmegyünk sétálni,ügyeket intézni,bevásárolni,játszótérre stb.

De volt hogy délelött jött akkor is tettünk egy egészségügyi sétát, ennyi.

2018. okt. 21. 11:18
 24/35 anonim ***** válasza:
70%
kedves kérdező, abszolút megértelek, nekem is van, volt és remélem hogy lesz is bejárónőm, szülés előtt is rengeteget dolgoztam 8tol ált.8ig és ez volt az első dolog amit bevezettem mikor már megengedhettem magamnak! szülés után is jött a bejárónő, otthon voltunk, nem mentünk sehova, neki ez munka, nekem meg szolgáltatás vásárlás! nem csináltam belőle nagy ügyet!
2018. okt. 21. 11:22
 25/35 anonim ***** válasza:
74%

Azt nem tudom, hogy mennyi időről lenne szó, de akár elmehettek egyet sétálni. A gyerek a babakocsiba be és go :-)

Vagy esetleg a babával bevonulsz a gyerekszobába addig, ha meg arra a szobára kerül a sor akkor úgy is benyit és megkér, hogy akkor most idejönne, és át tudtok menni másik helyiségbe.

U.i. fel nem foghatom az itteni válaszolókat... nem kért véleményt hogy ki mit gondol arról, h nem ő takarít és mégis a többség leírta, h mit gondol erről! Már nem azért de kit érdekel??? Most többnek érzitek magatokat, h ti otthon takarítotok?

2018. okt. 21. 12:00
 26/35 anonim ***** válasza:
85%
Igen, valószínűleg otthon lennék és nem érezném kellemetlenek. Nem is értem, ha olyan szuper karriered van, nyilván határozott is vagy, akkor miért f.osol egy olyan helyzettől, hogy otthon vagy a takaritónőddel? Amúgy pont nem érdekelne, hogy mit gondol erről a bejárónő, vagy neki hogyan jobb.
2018. okt. 21. 12:33
 27/35 anonim ***** válasza:
52%
Nyugi kérdező, itt sokaknak savanyú a szőlő. Aki nem úgy csinálja, mint ők, az már nem ember.
2018. okt. 21. 12:43
 28/35 anonim ***** válasza:
84%

Érdekes problema, én nem megyek el otthonról, ha jön a takarítónő. Minek mennék? Ha segítséget fogadok, akit megfizetek, annak nem az a lényege, hogy rosszul érezzem magam tőle, hanem pont az, hogy jobban. És attól nem érezném magam jobban, hogy elmegyek kóricálni, amikor semmi kedvem hozzá. Elmegyek, ha dolgom van.

Ha nincs, otthon maradok, csinálom a magam dolgát, ő meg az övét. Elférünk ketten a házban.

2018. okt. 21. 12:55
 29/35 anonim ***** válasza:
45%

Nincs bejárónőm, de ha lenne, itthon maradnék. Addig főznék vagy a gyerekkel játszanék.

És igen, a sok frusztráltnak fel kéne fognia, hogy nem a takázástól lesz valaki jó anya. Aki szerint igen, az idióta.

Amelyik családban a nő is letesz az asztlra az eszével és munkájával, ott megérdemli a bejárónőt!

Aki háztartásbeli az bezzeg ad valami értéket tovább szerintetek mi? Elsőként azt hogy tanulni is minek ha a nők legnagyobb érdeme az életben a ganajozás és süti-főzi?! A htb nők meg ennyi erővel be se adják suliba a lánygyereket, az otthon takázáshoz nem kell érettségi sem!

2018. okt. 21. 14:06
 30/35 babyboom567 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nem olvastam el a válaszokat.

Bejárónő vagyok.(most itthon vagyok gyeden lassan 2 éves a gyerekem),de mikor a házhoz jártam pl nyáron ők fürödtek a medencébe.De én dolgozni,pénzért mentem oda, viszont mindig megkínáltak kávé,tea süti, chips,pizza gyümölcs,minden amit épp ettek.sőt ugrálhattam a trambulinon egyszer,mondták,hogy nyugodtan próbáljam ki.Szerintem nyugodtan maradj otthon.A bejárónőd FIZETÉST KAP.

2018. okt. 21. 14:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!