Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy mossam meg a 9 hós babám...

Hogy mossam meg a 9 hós babám haját?

Figyelt kérdés

Nem hajlandó hanyatt feküdni. Ha hátra döntöm, hiába fogom erősen, kicsavarja magát.

Ha pedig ül, öblítéskor az arcába folyik a víz, belélegzi és fuldoklik tőle.

2008. nov. 4. 23:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg játékosan, de úgy gondolom, hogy előbb kellett volna vízhez szoktatni. Úgy értem azon lenni, hogy ne féljen attól, hogyha víz folyik az arcába. Hajat muszály mosni. Valahogyan vedd el a figyelmét, mikor lefekteted. Te helyedben többször lefektetném, akkor is, mikor nem mosunk hajat. Hagynám játszani. Esetleg fürödj vele, lehet, hogy jobban biztonságban érezné magát. Szépen, fokozatosan hozzászokik.

Vannak olyan gyerekek, akik alapból félnek a víztől. Én is ordítottam hajmosás közben, mikor kicsi voltam és a fiam is fél a víztől, bár ő nem sír közben. Kicsinek volt vele baj, de megoldottuk. Fokozatosan. Türelem és kitartás és lesz eredmény!

2008. nov. 5. 00:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Valahogy meg kell szerettetni vele, hogy ráfeküdjön a vízre. Először hason, aztán háton. A feje fölé tartasz néhány játékot. Egyébként ha ül és úgy mosod az is jó, csak a háta mögött legyél és a vizet is hátulról locsold. Így kizárt hogy az orrába menne a víz. Én együtt fürdök a lányommal, előttem ül általában. Nem is zuhanyt használok a leöblítéshez, hanem a fürdővízből locsolom. Ők még olyan tiszták, nem is azért fürdenek mert koszosak, csak a megszokás meg a megnyugtatás miatt. Előtte én is lezuhanyzom, szval én is tiszta vagyok. Sok sikert!
2008. nov. 5. 06:45
 3/3 A kérdező kommentje:

Imád fürizni születése óta. Babaúszáson is voltunk.

Azóta nem hajlandó hanyatt feküdni, mióta fikuszevés miatt kimosták a gyomrát, s ehhez lefogták.

Attól nem fél, hogy az arcába folyik a víz, csak belélegzi. Már többször fuldokolt emiatt.

2008. nov. 5. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!