Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A nagy kádat mivel fertőtlenít...

A nagy kádat mivel fertőtlenítsem/mossam ki, mielőtt beletenném a babám?

Figyelt kérdés
Valami természetes tisztítószert szeretnék, pl. citromlé, ecet, szódabikarbóna. De ezekkel hogyan, milyen arányban? Domestost és ilyeneket nem akarok használni.
2010. aug. 6. 21:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 hónapos kora óta fürdetem a nagykádban, most 14 hónapos. Mindig csak sima tusfürdővel mosom át a kádat mielőtt beletenném, bőven elég így is. Amúgy meg hetente többször fertőtlenítve van Domestossal és odafigyelek rá, hogy mindig tiszta legyen és vízkőmentes. Ja, és magunk után mindig tiszta vízzel átmossuk, de ez szerintem alap, ez így volt már akkor is mikor még nem volt meg a kisfiam.
2010. aug. 6. 21:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Semmivel. Öblítsd le a zuhannyal és kész. Gondolom előtte nem kutyát fürdettél benne. De ha mégis akkor súrold ki domestossal alaposan öblítsd le és úgy tedd bele a babát.

Én is csak kimosom előtte folyó vízzel és úgy teszem bele a kisfiamat, semmi baja nincs. Nyugodj meg a tiédnek sem lesz!! Ennyire nem kell óvni mindentől... De azért aranyos a kérdés:)

2010. aug. 6. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:
ECET, kiürült spriccolós flakont feltöltöttem vele és gyönyörűen lehet vele takarítani,még fertőtlenít is, így a babát garantáltan megkíméled a vegyszerektől :)
2010. aug. 6. 21:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

MÉg csak 5 hónapos, így nem szeretnék már most Domestost használni, ráadásul szegény ekcémás is, ezért minél kevesebb kemikáliát használnék. Valószínű marad az ecet. :)

És tényleg nem kutyát fürdettem, ezen jót nevettem. :)) Tiszta a kád, persze, csak mittudomén, mégis először fürdik majd benne. :))

2010. aug. 6. 21:55
 5/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: a szódabikarbónát takarításhoz én is most teszteltem a fürdőszobába: egy szivacsra borítottam egy keveset érzéssel és a csapokat ezzel takarítottam. Egyébként az ecetet is töményen használom, illetve felmosóvízhez: fél vödör vízhez 0,5-1 dl-t öntök.
 6/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: a szódabikarbónát takarításhoz én is most teszteltem a fürdőszobában: egy szivacsra borítottam egy keveset érzéssel és a csapokat ezzel takarítottam. Egyébként az ecetet is töményen használom, illetve felmosóvízhez: fél vödör vízhez 0,5-1 dl-t öntök.
 7/8 anonim ***** válasza:
2010. aug. 7. 07:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Ecet, citromsav, szódabikarbóna - ezek szuper természetes tisztítószerek. Szódabikarbónát nedves rongyra vagy szivacsra szórok - ezzel lehet súrolni kádat-mosdót-csemét, vízkőmentesíteni és fertőtleníteni ecettel szoktam, citromsavat töményen a WC-be használom.

Ha ekcémás a pici, akkor érdemes a szintetikus mosó- és öblítőszereket is száműzni, helyette mosódió, mosószóda jó mosáshoz, ecet + teafa illóolaj öblítéshez és marhaepeszappan vagy bórax folttisztításhoz.

A lányom is nagyon érzékeny bőrű, én a születése előtt száműztem a szintetikus vegyszereket a lakásból.

2013. okt. 14. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!