Máshol is "menő" dolog ez a nagyszülőktől, vagy csak nálunk csinálják ezt?
Nekem 1* szólt be anyós mikor itt volt orrszíváskor.
Szegény mit csinál veled Anya- én meg erre mondtam hogy hú de szemét vagyok, hogy nem hagyom, hogy arcüreggyulladást kapj és bekerülj a kórházba, mert az ugye k@va jó lenne.-egyből kussba vágta magát, vette a lapot azóta nem szól be
Érdekesek ezek az anyósok:-))) Az én anyósom is "beszól" néha, de én rögtön lereagálom, így már kezd leszokni róla. Pl. ha hallom, hogy nyöszörög valami miatt a lányom, akkor mindig azt mondta: Mi a baj, bántott anyu? Én meg persze válaszolok, hogy persze, most vertem meg. 5 hónapos a lányom.:-))) De hasonlókat mondott, ha éppen tisztába raktam, de a csajszinak éppen ez valami miatt nem tetszett. Vagy az öltözködésnél is. Ilyenkor próbálja elütni egy viccel, amit persze elengedek a fülem mellett.
Tényleg érdekes, mert anyukámnak eszébe se jut ilyeneket mondani.
Az anyukád nyilván magáénak is érzi a babát, és szeretné, ha a baba is szeretné őt, ugyanúgy, mint téged. Meg az ő feladatuk a felelősség nélküli úgymond majomszeretet. Én is beszélnék velük a helyedben, mert ugyan nem érti a baba még, hogy mit mond, de a hangsúlyt már érzi, úgy tűnhet, hogy nála talál vígaszt. Bár ez lehet, hogy túlzás.
Húúúú, hallod, nekem kinyílna a bicska a zsebemben, az tuti. Az a minimum, hogy el kellene vele beszélgetned, mert különben lesz ez még rosszabb is szerintem. Egyébként meg nem is értem, hogy hogy lehet ilyen sötét valaki? Hiszen ha nem vágod le a körmét, szét is kaparhatja magát a baba akár véresre! 9 hónapos lesz a kisfiam, és bizony a mai napig ha véletlenül picit hosszabb a körme, azonnal vannak az arcán sebek, saját magát megkaparja, úgyhogy ilyenkor azonnal megyek a kisollóért. Ezt nem próbáltad még elmondani anyósnak?
Nálunk hála az égnek, ilyen nincs, anyósék hosszú éveket vártak az unokára, és nagyon tisztelnek engem azért, hogy kihordtam az unokájukat és életet adtam neki (komplikációk is voltak ráadásul). Pedig anyósom egy igen kemény, önfejű és makacs asszony, az elején, amikor a hozzátáplálást elkezdtük, egyszer volt szóváltás közöttünk, de hamar lezártam a dolgot: azt mondtam neki, erről nem nyitok vitát. Azóta semmi ilyen gond nem volt, mindennel kapcsolatban tiszteletben tartja a döntésemet.
Szerintem még az elején beszéljétek meg a dolgokat, mert ez csúnyán elfajulhat.
nálunk nincs ilyen szerncsére, egyszer sírt a babám a kocsiban és épp anyósommal beszéltem telefonon és mondta mikor odaértünk hogy jajj hát éheztetnek Téged:D De én viccesnek találtam.
Ha legközelebb körömvágásnál ezt mondják mond oda, hogy :
Jajj, igaza van mamának, hagyom inkább hogy jól összecsikargasd magad és fájjon.
Szerintem egyből csend lesz:)
Viccesen szólogass Te is vissza.
Pl. ha sír nálunk mondjad hogy mi baj, mama bántott? stb:D
Hagy élvezzék a saját módszerüket:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!