Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan "vegyek" több türelmet?

Honnan "vegyek" több türelmet?

Figyelt kérdés

Kisfiam 5 hónapos.Elég nyűgös már sok hete.Gondolom jön a foga.Próbálom neki csillapítani,de nem sok sikerrel.

Nappal még csak elvagyunk,de éjszakánként 5-6 alkalommal ébred fel és sokat sír.Nehéz visszaaltatni.

Imádom Őt nagyon és mindig megfogadom,hogy türelmes leszek,de mindig nagyon felhúzom magam éjjel.Olyankor még azt is visszasírom mikor csak ketten voltunk a párommal.Emiatt meg aztán lelkiismeret furdalásom van,mert tényleg nagyon-nagyon szeretem Őt.Hogyan tudnék nagyobb türelemmel és odaadással lenni az éjszakai cirkuszoknál ??

2008. nov. 4. 20:56
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos ezt csak magadban tudod helyretenni, a saját érdekeidet a kicsibabád érdekei mőgé kell helyezned főleg olyankor ha tudod szegényke éppen a fájdalomtól szenved és nem tudsz máshogy segíteni neki csak a közelségeddel és gondolj csak bele hogy mennyire szüksége van ilyenkor a TE karod ölelésére. Ha segít: használj Dentinox-N gélt ez egy fogzáskönnyítő bár ezt biztos te is ismered illetve ha nagyon nem bírunk a fogfájással szoktunk a babánknak adni Panadol szirupot de csak nagyon csínján bánj vele. Csak ha minden kötél szakad illetve a gyógyszertárban kevertek ki egy másik fogzáskönnyítőt, ami elég jó, lehet hogy csak gyerekorvos írhatja fel. Én is csak úgy kaptam."recept nélkül" :-) Remélem tudtam segíteni. Kitartás
2008. nov. 4. 21:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elsősorban mentálisan kell ezen túl tenned magadat, de nagyon fontos, hogy fizikálisan is kiegyensúlyozott legyél. Természetesen megértelek, habár nekem áldott jó kislányom van, mert még egyetlen éjszakát sem kellett alvás nélkül töltenem. De talán ha napközben egy két órára odaadnád őt a nagyinak vagy valakinek akire rámered bízni az jó volna. Kicsit tudnál pihenni, relaxálni, kikapcsolódni, és magaddal törődni. Ez fontos ahhoz hogy feltöltődj. Mondom ezt én akinek senki segítsége nincs és nem is lesz mert nincs senkink. A párom váltóműszakban dolgozik napi 12 órát. Én egyszer buktam így ki, mert a kislányom nagyon rosz evő, és egyik reggel 20 ml- után úgy döntött, hogy nem eszik többet. Már fél éves elmúlt, tehát ez nagyon kevés. Akkor annyira kétségbe estem, hogy vissza raktam a kiságyába, kimentem kikáromkodtam magam és jól kisírtam magam. Ettől megkönnyebbültem, majd bementem és bocsánatot kértem tőle. Agyon szeretgettem ő meg csak mosolygott rám. Tehát nem vagy egyedül hidd el. De mivel ő még csak egy csecsemő és rád van utalva ezért neked kell magadon felülkerekedni. Vannak nagyon jó teák, és homeos bogyók amik nem nyugtatótk, csak kedély javítók. Esetleg végső esetben próbálj ki valami ilyesmit. De ez egy múló állapot, ettől te még nem vagy rosz édesanya. Adj magadnak időt, és gondold át a dolgaidat. Számolj el tízig ha érzed hogy megy föl a pumpád. És AKARJ nyugodt maradni. Fontos hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásod mert a végén még depressziós is lehetsz. Sok erőt, és kitartást kívánok neked.
2008. nov. 4. 21:18
 3/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Ezért is írtam ide,mert már ezek a válaszok is rengeteg erőt adnak!

2008. nov. 4. 21:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon nehéz időszak mindkettőtök számára. hidd el, ezzel a problémával nem vagy egyedül, elég sokan végigmentünk hasonlókon. Ő elkezdte a kismozgásokat, nemsokára igazi kis felfedezővé válik, az értelme is nyiladozik. Éjszaka ebben a korban nagyon sok eddig jó alvó baba is többször ébred, hogy miért, az talány, talán a foga miatt, talán az első anyatejen-tápszeren kívül elfogyasztott falatok miatt. De: tudd, hogy van fény az alagút végén, nemsoká igazi partner lesz a játékban is, rettentően el fog fáradni napközben és éjjel is jobban alszik. Ha már felőrlődsz a folyamatos ébredések miatt, van néhány praktika, amikről bizonyára hallottál már, próbáld ki, amelyik neked a legszimpatikusabb. Az én fiam dettó ugyanezt csinálta, ma már 10 hónapos, 2x ébred éjjel, de néha már csak egyszer. Gondolj arra, hogy a türelmed meghozza pár hónap múlva a gyümölcsét, olyan könnyű elszúrni, de nekünk a célunk egy egészséges lelkű emberke felnevelése. Még ha ez pár hónap borzalmas fáradtsággal jár is. Pihenj nappal, amikor ő is alszik, és ne szégyelld az érzéseidet. Ha van segítséged, fogadd el ezekben a napokban feltétlen, néha egy nagy fürdés a kádban is hatalmas energiával tölt fel. kitartás, nemsoká jobb lesz, hidd el nekem!
2008. nov. 4. 21:24
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
Én is eléggé fel tudom magam húzni ilyeneken. Nekem egy éves a fiam, ráadásul még apja sincs. Vagyis van, de hajjajj... Szóval nem velünk él. Egész nap, egész éjjel én vagyok non-stop szolgálatban, minden felelősség az enyém. Néha nálam is elszakad a cérna, amikor valami olyan van. Múltkor nagyon kibuktam, a kisfiam lebűvészkedte a polcról azt a fából faragott elefántot, amit apukám hozott nekem Afrikából még régen, és letörte az orrmányát. Hát én bőgtem, kiabáltam, a gyerek is bőgött, aztán lehiggadtam, kész passz. Mindegy, túl kell élni, lesznek még ilyenek. Ha nehezen viseled az éjszakai cirkuszokat, akkor kérd meg a párod, hogy váltsátok egymást, egyik éjjel te, másik éjjel ő legyen az ügyeletes. Gondolom ő dolgozik, nade te se alszol nappal, te is épp úgy talpon vagy. Amikor a gyereknek jön a foga, az mindkét szülőnek megterhelő időszak. De ha nem minden éjjel, csak minden második éjjel kell egy szülőnek felugrálni, akkor az már elviselhetőbb. Bár én ezt még nem tapasztaltam meg, mert az én fiamnak még nincs foga.
2008. nov. 4. 21:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia, teljesen megértelek, valami hasonló van nálunk is. Mindig is keveset aludt a babám, de mikor éjjel óránként kelt, nappal alig aludt, a koztes idoben meg csak sírt meg nyugoskodott...Ilyenkor hanyagoltam a házimunkát, és bizony alig vártam, hogy picit elcsondeedjen és aludjon, hogy én is tudjak pihenni. Új erot ad. A fogzásra kipróbáltuk a Viburcol kúpot, Panadol sirupot, kenegettem az ínyét, sokat foglalkoztam vele. Rengeteget sétáltunk a friss levegon, csavarogtunk. Mikor óránként ébredt éjszaka, felváltva keltunk a férjemmel, aki este korábban fekudt le mint én, így tobbet tudott aludni. Ha nagyon nem akart a kicsi visszaaludni, magam mellé vettem, ez a kozelség segített neki. Amikor nagyon kivoltam, hétvégén szoktattam a kicsit a férjemhez, és el-elmentem egyedul 1-1 órára, bevásárolni. Kis kikapcsolódás. Kemény másfél hónap volt, mire kibujt az elso 2 fogacska, utána kovetkezet 2 szuper hét, osszeszedtuk magunkat, majd kezdtuk elolrol...Nekunk ezek segítettek átvészelni. Gondolj arra, hogy szegényke nem szándékosan csinálja, szenved o is nagyon, és rád van szuksége. Néha nehéz, tudom.
2008. nov. 4. 23:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

teljesen megértelek,én is voltam már így,nagyon nehéz,talán ha napközben egy kicsit tudnál pihenni.És nekem még sokat segített hogy többet mentünk levegőre,sok-sok séta,a házimunka meg megvárt.

Nagyon rossz amikor éjjel az emberre ez rátör,hogy annyira fáradt vagy,de menni kell,és van hogy órákig fent van szegény,és így te is,ezért lenne jó,hogy nappal ha tud kicsit aludni a picur,akkor te is próbálj meg.Túllesztek ezen is ,és jobb lesz,igaz mindig van valami,dehát ezaz anyaság,folyton aggódni valami miatt,folyton készenlétben lenni.

Apa tud segíteni?Vagy valaki a családból,hogy éjjelre legyen energiád.De ne aggódj,tényleg mindannyian vagyunk így,mert előbb-utóbb a fáradtság türelmetlenséget produkál,ettől még jó anya vagy.

2008. nov. 5. 07:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Nálunk is volt ilyen, és a gyerekorvos mondta, hogy kevés az esti kaja (tejci),amit adok, így többet kell adnom neki, hogy átaludja az éjszakát.Ez be is jött nekünk.Azóta mindig sokat eszik és átalussza az éjszakát.

2008. nov. 5. 10:03
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne aggódj, minden anyuka ezt érzi, ez teljesen normális!Nekem 3hós a fiam, az éjszakákat ugyan átalussza, de ha nappal nyűgös, néha én is elvesztem a türelmem.Persze,h jobb volt kettesben, ez nem csak a felkelésről szól, hanem a felelősségről is.Nehéz.Anyukám szokta mondani, mikor mérgelődök, h miért nem alszik már, mikor olyan fáradt, hogy nem lát ki a fejéből, hogy ha annyi esze lenne, mint neked, akkor nem sirdogálna.Ez igaz, ha nem bírod, inkább ébreszd fel a férjed, vagy aki veled van, és nyugtassa egy kicsit inkább ő.Nem leszel teljes odaadással, mert neked is vannak szükségleteid, amit ő nem enged(alvás).Ne akarj mintaanyuka lenni, és ne akarj 100%-osan megfelelni.Nem fog emlékezni rá, ha egy kicsit tovább hagyod sírni, a védőnőm mondta, h ettől nem fog utálni a gyerek, de jobban szeretni sem, ha túlhajszolod magad!

2008. nov. 5. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!