Ti hogy mikor és hogy szoktatáttok a babátokat a pohárból való iváshoz? Vegyek tanuló poharat? Milyet?
Ahogy hozzátápláltam őket, pohárból adtam nekik a vizet. Kis kávés pohár, üveg, vastag falú, a széle enyhén kifelé fordul. (Hagyományos feketekávés pohár).
Egy éves korukra egyedül ittak ügyesen.
Én nyáron szoktattam rá az akkor kb. 15 hónapos kisfiamat. Vettem neki csőrös poharat, de ez nem nagyon érdekelte, inkább a sima pohár. Elég meleg volt ahhoz, hogy egy szál pelusban lehessen egész nap a lakásban, így nem kellett minden alkalommal, amikor leöntötte magát, átöltöztetni. Most 19 hónapos, már csak a reggeli-esti kakaót issza cumisüvegből.
Már várjuk a tesót, vele megpróbálom az egész cumisüvegsdit kikerülni, és eleve pohárból itatni vele a vizet, majd meglátjuk, hogy fog menni.
A kezdetektől poharazunk.(nagynak 6hónapos kortól, a kicsinek 4hónapos kortól)
Az apósoméknál meg a dédinél van egyedül csőrös pohár(apóséknál alap felszerelés a gyerekekről, a dédihez meg én vittem mert megzavarodott volna a locspocstól)
Amúgy itthon bébi bögréből itatom a gyerekeket(műanyag, kétfülű), néha az én bögrémből kapnak.
Rengeteg türelem, száraz ruha de a siker garantált, plusz ahány tanuló pohár annyi csöpögés, mire egy beválik már nem is kell...
én se vettem tanuló poharat meg hasonlót, gondoltam minek szokjon meg mást, hogy majd megint más szokjon meg. a fürdőkádban pancsizás közben tanulta meg használni a poharat.
2 éves, sétára visszük a cumisüveget meg a kakaóját abból kaja, de szépen iszik pohárból is ha itthon vagyunk vagy vendégségben, bölcsiben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!