3 hónapja szültem,2 hete már csak napi 1x kap anyatejcsit
80-100 ml, sajnos elfogyott tejcsim. Már elkezdhetek
fogyizni így hogy csak napi 1x kap anyatejcsit?
Figyelt kérdés
Borzasztóan zavar most már a súlyom. Szülés után 2 héttel -22 kg voltam kevesebb, azóta kb 8 vissza is jött. Nem érzem jól magam így, eddig a szopcsizás miatt nem fogyiztam de most már muszály. Ti hogyan fogyiztok szülés után, hogy megy le a legkönnyebben a terhesség alatt felszedett súly?
2008. nov. 4. 19:38
1/9 anonim válasza:
Úgy fogyhatsz a legkönnyebben, ha szoptatsz.
Nem vagyok biztos benne, hogy a tejed apadása nincs összefüggésbe a fogyási vágyaddal.
Nagyon fontos a szoptatás és ha megtennél mindent ennek érdekében a babád kb 6 hónap szoptatás után úgy fogja leolvasztani rólad a kilókat, mint egy diéta vagy "fogyizás" se!
2008. nov. 4. 19:48
2/9 A kérdező kommentje:
Amíg szoptattam se fogytam, sajnos első perctől nincs elég tejcsim, rászokott a cumisüvegre. Ma már ott tartunk, hogy a cicit a szájába se veszi, ordít és elfordítja a fejét. Ezért nem szopizunk.
2008. nov. 4. 20:09
3/9 anonim válasza:
19.48-as válaszolónak tökéletesen igaza van. 4 hónapos a kisfiam és már ugyanolyan cigárbelű vagyok mint azelőtt, pedig eszem rendesen. a lányomat is sokáig tudtam szoptatni, akkor is visszafogytam. mig nem apadt el a tejed teljesen van esélyed megszaporitani, én meggondolnám a helyedben. azon túl, hogy az a legjobb táplálék a gyermekednek, normális kalóriabevitel mellett fokozatosan csökkeni fog a súlyod.
2008. nov. 4. 20:09
4/9 anonim válasza:
igen, igazuk van az előttem szólóknak! Én szerintem tartsd be azokat a szoptatás alatti étkezésre vonatkozókat, amiket oly gyakran hangoztatnak, sokszor egyél keveset és naponta legalább kétszer félórát sétálj a babáddal. Tényleg több tejed lesz és tényleg fogsz fogyni!
2008. nov. 4. 20:20
5/9 anonim válasza:
Az első válaszoló vagyok és a legjobb tudásom szerint általában 5-6 hónap után kezdenek a szoptatástól olvadni a kilók, mivel ti még csak 3 hónapja szopiztok így nem is érezheted a szoptatásnak ezt a jótékony hatását.
Ha nem fogadja el a cicit, akkor próbáld meg lefejni a tejet és ha a cumisüveget kéri akkor abban odaadni.
Ha nem szoptatsz akkor csökken is a tej mennyisége, pedig ez a fajta táplálék egy kincs és nagyon sokan mindent megtennének érte!
Remélem megfogadod a tanácsot és jó lesz mindkettőtöknek!
2008. nov. 4. 20:23
6/9 anonim válasza:
Ne hagyd elapadni a tejcsidet. A babád egészsége megér annyit , hogy fejj addig ameddig csak szeretné. Az Avent-es kézi fejőgép nagyon király erre a célra. Nekem bevált és már 5 hónapja fejek napijában legalább 2* mingkét cicit teljesen lefejem. így a cumisüvegbe is jut a tejcsiből és a ciciben is bőven termelődik ha szopcsizni szeretne. Néha azért próbálgasd a cicid a szájába adni hátha rákap az ízére nekem is 3 hónapos kora körül kezdett rákapni. a karcsúságod eléréséhez adj magadnak legalább még 6 hónapot.
2008. nov. 4. 21:20
7/9 anonim válasza:
Szia, hasonló cipoben jártam, szulés után volt rajtam kb 20 kg, és a szoptatás alatt jott még vagy 5kg, csak a kulso miatt kibírtam volna, de rettenetesen fájt mindenem, úgyhogy értem a problémádat. De hát gondoltam, fo a tej a babának. CSak sajna 2 hónapostkorátol kevés volt, potolni kellett, de azért csak húztam, amíg lehetett, végul 5 hónaposan hagytuk abba. Akkor kezdtem fogyizni. Én azért azt mondom, hogyha csak napi 1x is kap tejet, akkor se fogyizz még, hisz a kiválasztódó káros anyagok átkerulnek a tejbe akkor is. Inkább próbálj egészségesebben étkezni, kevesebbet, kihagyni a kenyeret, sok gyumolcs, zoldség.
2008. nov. 4. 21:22
8/9 anonim válasza:
30 kilót hiztam terhesség alatt és fájnak nagyon a térdeim, nagyon megterhelő ez a túlsúly..ki nem állhatom magam a bőrömben.. kövér malac vagyok.. és nem eszem édességet, órákat sétálok, sokszor eszem keveset mégsem olvadnak le a kilók.. nagyon szeretnék már lefogyni, de szoptatás alatt TILOS. Szóval tudom mit érzel. Mégis, most 4 hónapos a babám, kezd fogyni a tejem, és mindent megteszek annak érdekében, hogy ne apadjon el. fejem 3 óránként, stb..mert nekem a kisbabám most mindennél fontosabb.. majd lefogysz, viszont ha minimum az első 6 hónapban ha nem adsz neki anyatejet, lehet, hogy később bánni fogod..
2008. nov. 6. 13:29
9/9 anonim válasza:
ooooh, mintha magamat olvasnám... csak mi már 7 hónaposak leszünk és még én is szoptatok, hajnalban, reggel, délben és este. De heti 2-3szor egy 1 órás tornát én már beiktattam, nagyon nem bírtam magammal... Hála Istennek ez a tejmennyiségen nem változtatott és az ízén sem, mert a babám szívesen fogadja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!