2.5 hósan elkezdhetek hozzá táplálni?
Második babám,az elsővel kivártam a 3hónapot.de ez a baba nem szopik első perctől rendesen,sőt olyan durván cicizik,hogy állandóan sebes amellem..már azon gondolkodom abba hagyom,mert szó szerint a könnyem folyik így 9hét után is:(nem gondoltam volna,hogy ez lesz a gondom vele,de én idegen tejet nem szeretnék neki adni.Tápszert kap első perctől és azon gondolkodtam mi van ha egy kicsit hamarabb kezdem a hozzá táplálást,mert már a foga is mocorog,mert ömlik a nyála és rág ,de nagyon és nem eszik rendesen egy pár napja.Hátha segítene ez..
a védőnőnk az egy nem normális nő..azt hagyjuk a doki meg nem igazán foglal állást ebben-..anyám szerint meg már rég adhatnám neki az alma levet-tény régebben már pár hetes kortól adták...mit gondoltok erről?-.
2,5 hónaposan NE!! Enyém is tápszeres volt (kb. 10-20 ml tejem volt, szóval ennyit szopott, a többi kiegészítés tápszer volt). De a védőnő tanácsára csak 4 hónaposan (pontosabban négy hónapos kora előtt egy héttel) kapta az első kanálka frissen facsart almalét kóstolóba.
2,5 hónaposan még ne! A tápszer 4 hónapos koráig elég kell, hogy legyen!!!
Tényleg ne! Talán próbáld ki a bimbóvédőt, ha ennyire fáj a cicizés. Vagy ha nagyon nem akarod, akkor is tápszert adj neki. Nagyon éretlen még az emésztőrendszere!!!
Ne vágd tönkre egy életre!
@ 09:01:
Én viszont úgy gondolom, hogy aki olyanon gondolkodik, hogy 2,5 hónaposan hozzátápláljon egy babát, az nem azért teszi, hogy egy PICI almalevet kóstoltasson vele, hanem azért hogy minél hamarabb elválassza. Valószínű, a kerdező szeretne minél hamarabb kiváltani egy-két étkezést, hogy minél kevesebbet kelljen szoptatni a babáját.
A válaszom az lenne, hogy várj még vele 4 hónapos koráig, nincs sok idő addig, 6-7 hét összesen, annyit még kibírsz vagy addig adj tápszert.
Nah már most ,nekem nagyon sok olyan nő van a családomban aki nem egy gyereket felnevelt.anno mikor én voltam pici már pár hetesen elkezdték adni az almalevet.Én nem azért kérdeztem,hogy minél hamarabb elválasszam.Kb 3szor tudok szoptatni,kb 30-50ml tejem van és állandóan vérzik a mellem,sebes.az elsővel nem volt ilyen de utána lett egy tejcsatorna gyulladásom ami 2év alatt sem jött rendbe,ráadásul ez a baba hiába tanítom neki,nem kapja be rendesen a ccicités állandóan a bimbómt rágja húzza.Szó szerint egy kínzás.
Ha fel akartam volna adni már megtettem volna és nem ugranék neki minden nap többször a szoptatásnak-sebes mellel...de akarom,hogy ez a min.tej is meglegyen neki.a kérdésem az volt,hogy gyümölcsökkel elkezdhetem e.
annó a 3hónapos első babámat is almával kezdtem és majd 5hós volt mire a főzikhez értünk.
Nem egy olyan ismerősöm van aki a mostani divatot követi,hogy 6hós koráig csak anyatejet ad neki,nem is fogadja el az almát sem neki..és a többivel is válogat.Az én most 29hós gyerekem nem semmi baja nincs és anno a drnő is ezt javasolta,pedig ő akkor csak anyatejes volt..akkor,hogy is van ez?
de már látom igazán itt ne, érdemes ilyet kérdezni,mert mindenki nagyon okos...azt hiszem inkább maradok az anyám,keresztanyám,nagyanyám véleményénél.de azért köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!