Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálásnál mi az a...

Hozzátáplálásnál mi az a mennyiség, amikor "kiváltottunk" egy étkezést?

Figyelt kérdés
Mennyi idő után sikerült és mennyi idős volt a babátok?
2010. jún. 23. 18:42
 1/6 anonim ***** válasza:
4 hónaposan egy délutáni étkezést,almával és keksszel. Annyit adtam,amennyit megevett. Kb. 5-6 alkalommal "kóstolgatott" egy új ételt,mire egy egész adagot megevett.
2010. jún. 23. 18:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Amikor már nem adsz neki utána tejet, és jóllakik a babád. Nálunk ez egy bébiételes mennyiség, általában 160-190 g-ot szokott enni a 7 hós fiam. Elvileg egy hónap alatt tudsz kiváltani egy étkezést, de nyilván ez függ a babádtól is, meg tőled is, hogy ki akarod e teljesen váltani. Nálunk 3-4 hét volt, mire a tízórait kiváltottuk, és 3 hét mire az ebédet. Egyébként meg ment volna hamarabb is, csak nem akartam siettetni. Egyszercsak nem kínáltam meg cicivel ebéd után, nem reklamált....

Ja, anyatejes, a tízórait 5 hóanpos és 1 hetesen kezdtük, 6 hónapos korára kb kiváltottuk, akkor kezdtük az ebédet is, már egy hete nem kap cicit utána. Az uzsonnával most még várunk, azt mondta a dokinéni, hogy azt nem muszály kiváltani még, ha van tejem.

2010. jún. 23. 18:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors választ.
2010. jún. 23. 18:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Még folyamatban van a dolog nálunk, most 5 hónapos a lányom, 2 hete kezdtük. Délelőtt kap gyümölcsöt, egyre többet, már kb 60 grammnál járunk, és utána még eszik kb 60 tápot. A zöldségeket is elkezdtük, de az még csak kóstolás szintjén, max 20 gramm.

Úgy tudom, hogy kb 3/4 illetve egész bébiétel mennyiségű ami kivált egy étkezést, de szerintem ez gyerekfüggő. Ha eszik tízóraira 100 grammnyi gyümölcsöt, utána megkínálod táppal, vagy cicivel, ha elfogadja, akkor még nem lakott jó vele. Állítólag 2-3 hét, amíg egy étkezést ki lehet váltani. De mi nem sietünk, az a lényeg, hogy minél több ízt kóstoljon, hogy lehessen sokat variálni. Bébiételt nem igazán akarok neki adni, főzöcskélek, pépesítek, de a mérőpohárból tudom a grammokat.

2010. jún. 23. 18:53
 5/6 anonim ***** válasza:
elvileg amikor már nem kér utána tejet. Az én babám bevág tízóraira egy nagy barackot egy fél almával és 4 kiskanál gabonapehellyel, de 30-60 mili tápszert még mindíg megiszik utána, pedig 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és már 5 hónapos.
2010. jún. 23. 18:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk 1/2-3/4 üveg gyümölcs elég neki. Én 2-3-szor kínáltam utána még tápszert, nem kellett neki, azóta nem. Kb. 1 hónapja kezdtük, kb. 1,5-2 hét elég volt. Most akarom majd a következő étkezést kiváltani, ami zöldséges lesz.
2010. jún. 23. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!