Mikortól lehet ültetni egy babát? A kisfiam 3 hónapos és folyton húzza magát fölfele, mint ha ülni szeretne. Lehet már ilyen korban egyszer-egyszer felültetni, vagy nagyon árt a gerincének?
Ha ő húzza fel magát akkor hagyd had üldögéljen, valószínű azért tudja magát felhúzni mert elég erős az izomzata ahhoz, hogy ne ártson neki az ülés, és a gerinc mellett futó izmok is úgy erősödnek meg ha használja őket a baba.
Direkt ültetni nem szabad a babákat, amennyiben ő maga akarja ezt tenni akkor pedig ne korlátozd a mozgásában.
És egy évesen valóban már a járást próbálgatják, fél évesen ülnek egyedül is stabilan átlagosan a babák.
Az 1 év az tényleg túlzás :), amikor 5-6 hósan már egyedűl is ülnek.
Mi azt szoktuk csinálni, hogy játszás közben, amikor megfogja a két kezem elkezdi húzni magát, ilyenkor elhúzom, hagyom ülni 10-20 mpig azután visszafektetem, ezt max 4x 5x naponta eljátszuk, nagyon élvezi, vigyorog közben és bámészkodik.
Remélem ez nem rossz amit csinálok.
Szia!
Ha babád szeretne ülni akkor egy kicsit lehet ültetni szerintem. Az én kisebb lányom 8 hónapos és ő is szeretett volna előbb ülni és segítettünk neki néha egy picit. Most már egyedül fölül.
üdv. Csilla
Én tegnap etettem a 10 hetes babámat cumisüvegből, félig fekve a kezemben, egyszer csak felült magától, de biztos véletlen volt. 2 hete csinálja azt, hogy megfogja az ujjunkat és emeli magát felfelé. A babakocsiban sem szeret feküdni meg kell emelni picit.
A keresztfiam 5 hónaposan már magától ül, úgy, hogy nem dől el és nem támaszkodik semminek sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!