Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi pelenkát vetettek először?

Mennyi pelenkát vetettek először?

Figyelt kérdés

Igaz csak február végén március elején fogok szülni de most van egy nagyon jó akció pampers pelenkára

Arra gondoltam hogy veszek 200 db 1-es pelenkát

200 db 2-es pelenkát

Nem sok/kevés ez a mennyiség ?

Ti milyen pelenkát/popsitörlöt/krémet/fürdetöt vesztek ?

2018. szept. 27. 08:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%

1 csomag 1es és 1 csomag 2es pelust vettem. Talán még egy csomag 2esre volt szükség, aztán 3asra váltottunk.

Mivel nem tudhatod, hogy a babádra melyik fajta pelus lesz jó, melyikre allergiás esetleg, így nem érdemes előre nagyon bevásárolni.

Libero, pampers, tesco popsitörlőket használunk, de ezt is ki kell tapasztalni, hogy melyik válik be nektek.

2018. szept. 27. 08:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagy csomag vagy kis csomag ? Mert ha jól látam van 44 db -os meg 108 db -os is
2018. szept. 27. 08:27
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

Nem vennék előre egyfajtából ennyit. Minden baba más, nem lehet tudni egyrészt melyik válik be. Nálunk a Pampers volt a nyerő, az összes többi kiütötte a lányunk popsiját, de sokaktól hallottam, hogy a Pampers volt a ludas.

Napi 10 pelenkával lehet átlagban számolni egy újszülöttnél, de egy normal súllyal született babánál az 1- es pelus maximum egy hétig ha jó. Nem úgy kell a súlyhatárokat elképzelni,hogy 2-5 kiló,akkor az tuti jó is addig. Mi 1- est kb. 3 napig használtunk, pedig nem született nagy súllyal (3380). A kettes méretből valószínűleg elhasználnál ennyit, de mint mondtam, nem tudható, jó lesz e ez a márka.

Törlőkendőből nekünk a tesco újszülötteknek való volt kezdetben a tökéletes,de ezt is bababőr válogatja. Krémet,fürdetőt gyógyszertárit használtunk, pirossag esetén Sudocrem-et.

2018. szept. 27. 08:27
 4/12 anonim ***** válasza:
39 hetes vagyok a második gyerekkel. Egy csomag (44db) pelust vettem, azt viszem a kórházba is. Barátnőmtől kaptam kb. 15 db 2es pelust, mert a babája kinőtte. Hozzánk a rokonok jönnek hamar látogatóba, szerintem fognak hozni pelenkát is. Ezért nem merek még 2est venni, mert azt is pár hét alatt kinövi, és nem akarom h esetleg a nyakamon maradjon. Vészhelyzet esetén meg férjem el tud szaladni boltba pelusért. Én nem vennék előre mert ha megmarad buktad az akción spórolt pénzt. Azt meg tényleg nem tudni előre mekkora lesz a baba és melyik pelus válik be.
2018. szept. 27. 09:18
 5/12 anonim ***** válasza:

Ne vegyél ennyit. Mindig van akció. Kettő, nem tudhatod, melyik fog illeni az alakjára.

Egyébként mi 2-es pelenkával kezdtünk már a kórházban, a megvett kiscsomagos 1-es se fogyott el 3300 grammos, de combos babával.

2018. szept. 27. 09:18
 6/12 A kérdező kommentje:

Akor veszek 2cs 22 db-os 1 es pelenkat

meg 2 cs 44 db-os 2-es pelenkat

2018. szept. 27. 09:23
 7/12 anonim ***** válasza:

Ennyire előre ne vegyél sokat. Nem tudhatod, mekkora kell majd neki, a ráírt súly csK iránymutató, de kevés támaszt nyújt. Lehet, hogy az 1-es rá sem fog menni.

Én elsőre kis csomaggal vettem és jól is tettem, mert a negyedik fajta volt a megfelelő. Fél évig bevált, aztán addigra a családtól is mindig pelenkát kaptunk ajándékba (azért írom, mert a végeredmény ugyanaz, mint nálad lenne, ha most sokat veszel) és egyik napról a másikra már szorította a baba pocakját és legalább 3 bontatlan csomag pelus maradt, amjt nem tudtunk elhasználni. Utána nagyjából méretenkénk kellett váltogatni a márkát, mert egyikből kifolyott éjjel, a másik kiütötte a bőrét, a harmadik meg 1 óra alatt átázott. Jelenleg is van egy bevált fajta, de ha más gyárból származik a következő doboz, mint az előző, akkor már az is más és cserélni kell.

2018. szept. 27. 09:28
 8/12 anonim ***** válasza:

De mi az a nagy akció, ami nem várhat?

Másodikat várom ugyanakkorra, de eszembe nem jutott még bármit is venni.

2018. szept. 27. 09:31
 9/12 anonim ***** válasza:

39 hetes vagyok. Három csomag 1-es pelust vettem eddig (2-5kg) becslés szerint inkább kis súlyú baba lesz, ezért ilyet vettem.

Egy dm, hogy egy lidl és egy libero csomaggal (talán 22-24-44 darabosak). Ahogy hallottam kb 6-8 db fogy egy nap az elején, így ez kb két heti mennyiség. Kipróbáljuk melyik válik be és majd abból veszünk kettes méretet.

Popsitörlőből rossmannos zöldet vettem és lidl lupilut. Ezeknek láttam, hogy jók az összetevői. Popsikrémből kettő tetszett szintén összetevők alapján a lidl tégelyes majmos és a dm extra sensitiv. Krémet nem vettem. Fürdetőből szerintem jó a gyógyszertári illetve a rossmannos zöld is.

2018. szept. 27. 11:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez rengeteg, ennyit ne vegyél! Az 1esből bőven elég egy csomag, aztán meglátod kell e a 2es.
2018. szept. 27. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!