Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónaposan el kell / lehet...

11 hónaposan el kell / lehet elkezdeni tápszert adni?

Figyelt kérdés

10 hónapos múlt a babám. Szinte az elejétől fejtem neki a tejet, de lassan szeretném befejezni, mert nagyon fáradékony vagyok,a háziorvos szerint kiürültek a raktáraim.

Ilyen esetben kell kezdeni tápszert, vagy váltsam ki az összes étkezést, és ha kap húst, tejterméket, az már fedezi a fehérje-szükségeltét?

Ha tápszer kell, azt a gyerekorvos írja fel?

2010. jún. 23. 08:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Én 10 hónapig szoptattam, ezek után tápszert adtam a babámnak reggel és este, vagyis adok még mindig (18hónapos). Ilyenkor már nem az orvos írja fel, hanem bemész egy drogériába, vagy tescoba, vagy patikába (csak ott drága), és veszel valamit. 2-es vagy 3-as számozású kell a babádnak, vannak natúr és gyümölcsös ízek ezer féle (milupa, humana, mildibé, nestlé beba, stb...)

1 éves korig érdemes tápszert adni, utána el lehet kezdeni tejet adni (bár én még nem adtam a lányomnak, én majd 2 évesen kezdem el, azért is adok neki még mindig tápszert).

2010. jún. 23. 08:28
 2/3 A kérdező kommentje:

köszönöm válaszod.

Tejterméket adsz, csak tejet nem?

2010. jún. 23. 08:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, mindent kap már: joghurt, sajt, túró, stb, csak tejet nem adok neki. Persze főzök, sütök tejjel, de "nyersen" nem ivott még.
2010. jún. 23. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!