Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél éves gyerekeknek is ki...

Másfél éves gyerekeknek is ki kell izzadni a lázas betegséget?

Figyelt kérdés
Engem gyerekkoromban (babakoromra nem emlékszem) anyukám bebugyolált a takaróval, hogy kiizzadjam a betegséget, és egy jó alvás után tényleg jobban lettem. Persze megkaptam a lázcsillapítót is. A kicsiknél is így kell? Folyton lerúgta magáról a takarót az éjszaka is, izzadt, de nem akartam, hogy túlhevüljön. Hogy kell ilyenkor öltöztetni és takargatni őket, ha lázasak? 38,5 volt, most már jobban van, de még érzem, hogy kicsit meleg, meg még bágyadt is, de semmi más tünete nincs.
2010. jún. 23. 08:19
 1/4 anonim ***** válasza:
49%

semmiképp se bugyoláld be, attólcsak rosszabbul lesz. (Gondolj arra, hogy a lázas gyereket hideg vízes lepedőbe csavarják, hideg vizes fürdőbe ültetik, ez a "kiizzadás dolog" egy népi butaság)

Úgyis izzadni fog a láztól, csak annyira takard be, hogy ne fázzon meg, ha vizes öltöztesd át többször.

2010. jún. 23. 08:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Úgy öltöztesd ahogy szoktad. Ha magas a láza és nem megy le semmitől sem akkor vizes lepedőbe kell tekerni és ezt 15 percenként cserélni. Mikor egész éjjel lázas volt lányom a vizes lepedőbe tekerve aludt reggelig, a lepedő a meleg testétől megszáradt rajta éscreggelre lement a láza!
2010. jún. 23. 08:54
 3/4 anonim ***** válasza:
EGy ekkora gyerekt még én sem bugyolálnék be.Hűtő fürdő és egy vékony réteg ruha,rá egy könnyű kis takaró.Persze a szoba hőmérsékletétől függ a dolog nagyban.A kiizzadás meg nem népi butaság.Azért nagyanyáink nem voltak hülyék...Akit csak ismerek mindenki használja ezt a módszert.Persze csak felnőtteken.
2010. jún. 23. 09:08
 4/4 anonim válasza:
Elég régi a kérdés ahogy nézem, de másnak lehet még hasznos lesz. Én nem takargatnám be annyira hogy izzadjon, pont ugy ahogy szoktad annyira, a hideg bnorogatást olvastam máshol hogy semmit nem ér mivel kicsdi felületen érintkezik a testen.Viszont ez az izzadós dolog nekem bevált. Tegnap voltam olyan lazas a hideg rázott. 3x tusoltam forro vizzel mig azt nem ereztem hogy már nem remegek a fázástól a 3. Fürdő volkt a hatásos utánna jobb volt éreztem a meleget az egész testemen, majd betakaróztam jó alaposan éjszaka kiizzadtam a betegséget. Mára kutya bajom.persze gyógyszert is vettem be és így a kettő bevált. További szép napot!
2014. dec. 29. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!