Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő alatt szokják meg...

Mennyi idő alatt szokják meg a babák a kanállal etetést?

Figyelt kérdés
Másfél hete próbálkozunk,több kevesebb sikerrel.Konzerves bébidesszertet szoktam neki adni mikor jön az evés idő,keveset eszik utána tápszert kap,vagy fordítva sikerül csak,de valamikor több kanállal sikerül.Nem tudom jól csinálom-e,mert van aki két evés közt javasolja a kóstolgatást,mert fájhat állítólag a hasa,de akkor meg végkép nem kéri.4 és fél hós a baba.Elég tanácstalan vagyok ez ügyben,első babám és a védőnő sem jelentkezik.
2008. nov. 4. 14:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem teljesen jól csinálod. A lényeg az, hogy egy héten keresztül mindig ugyanazt add (így szoknak hozzá igazán, ök még csak most ismerik meg az ízeket, s egy ilyen kicsinek, felnöttekkel ellentétben igenis változatos). Elöször az én kisfiam is csak 4-6 kanálkával evett (egy konzerv eltartott 3-4 napig is), s utána szopizott. Nem kell eröltetni, csak annyit adj, amennyit kér. Ha a jövö héten pedig esetleg megint valami újat próbálsz, akkor majdhogynem kezdödik elölröl (elsö napokban csak pár kanál).
2008. nov. 4. 14:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Kanállal való etetés egy türelemjáték. Jól csinálod, hogy a két etetés között adod a gyümölcsöt. Próbáld a gyümölcs levét is kanállal adni. Sajna, lesznek olyan napok, hogy el se fogja fogadni, amit adsz neki. Ezért kell nagyon türelmesnek lenni.

Védőnőt meg szerintem felhívhatod ha vannak ez ügyben további kérdéseid. Nekem azt tanácsolta,ha mondjuk 7-kor evett akkor 10-kor próbáljam a gyümit, mert akkor elvileg már éhes. Ez nem mindig jött össze mert volt amikor olyankor aludt.

Sok sikert!

2008. nov. 4. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!