Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikorra jön el az az érzés,...

Mikorra jön el az az érzés, hogy a babám az én gyermekem és én anya lettem?

Figyelt kérdés
2010. jún. 22. 12:37
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Hát, kedves utolsó válaszoló! Igen is kezdünk hát-tal mondatot, pl. az egyik válaszoló és én is. Más kérdés, hogy a magyar nyelvtan mennyire tolerálja ezt, de amilyen nyelvtani, stilisztikai és helyesírási hibák ezen az oldalon fellelhetők, azt hiszem, ez már tényleg csak kötekedés.

Válaszodból is látszik, hogy mindenki azt olvas a sorok között, amit olvasni akar.

A hármasikres anyuka írásából számomra semmi ilyen nem jött le. Gondolom, Te egy babát vártál és szültél, ő viszont hármat. El sem tudja képzelni, aki nem éli át.

Egyetlen nyugodt perce nem volt 8 hónapon keresztül, és amíg körülötte minden várandós kismama arról ábrándozott, milyen csodás időszak vár rá, ha végre megszületik a babája és a mellkasára helyezik, addig ő azon aggódott, egyáltalán életképesek lesznek-e a gyermekei, hogy jól döntött-e, amikor bevállalta, hogy mindhármójukat kihordja, esélyt ad mindannyiuknak.

Én elhiszem, hogy sokáig csak az járt a gondolataiban, hogy megcsinálta, sikerült!

Egyébként számomra az ő válasza segített a legtöbbet, mert én is ikres anyuka vagyok, szintén végigizgult, végigaggódott terhességgel, hosszú kórházi bentfekvéssel a hátam mögött. Az ő válaszából jöttem rá, hogy valószínűleg az a sok aggodalom, kétség és remény kicsit eltolta ezt az érzést. Illetve arra is gondolok, hogy mivel egyedül sok mindenre képtelenek vagyunk (fizikailag), rá vagyunk szorulva mások segítségére, talán, ez is befolyásolja a dolgot.

A 3. dolog pedig a császármetszés ténye. Talán máshogy és hamarabb jön az anyaság érzése, ha végigélheted a vajúdást, a kitolást, ha egyből megkapod a babát, nem pedig inkubátorban adaptálódik...

Hát, ennyit gondoltam hozzáfűzni. Főleg, hogy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy még le sem tud senki pontozni :-)

De ez már csak hab a tortán!

2010. jún. 29. 11:17
 22/32 anonim ***** válasza:
46%

Kedves KÉrdező! Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni. És annak is, hogy Te megértetted, amit írtam. Lehet nem tudok jól fogalmazni, mások ezért nem értik. És gratulálok az ikrekhez és az anyaságodhoz!

Kötekedőnek: egyáltalán nem azért érzem magam tőled különbnek, mert három babám van.

2010. jún. 29. 20:33
 23/32 anonim ***** válasza:
16%

Kérdező!

Miért nem úgy tetted fel a kérdés, hogy: Ikres anyukák! Nálatok mikor jött el az az érzés, hogy a babám az én gyermekem és én anya lettem?

Talán nem szimpla, egy gyermeket váró édesanyáktól, hanem sorstársaidtól kaptál volna hasznos válaszokat.

Amúgy nálunk így kerek a világ, hogy 2x1 gyermeket hordtam ki. Nem vágytam soha egyszerre 2,3 vagy akár 4 gyereket szülni.

Két csodálatos szülésem volt, természetes úton, ami mindkét alkalommal feledhetetlen élmény volt.

A magyar nyelvtan nem tolerál, egyszerűen van és tartanunk kell hozzá magunkat.

Az, hogy más helyesírási hibát vét, nem jogosít fel minket is véteni.

2010. jún. 29. 23:21
 24/32 A kérdező kommentje:

Azért nem így tettem fel a kérdést, mert a hármasikres anyuka válasza után gondoltam csak arra, hogy talán a stresszes ikerterhesség miatt késlekedhet az érzés.

Én sem vágytam soha ikerterhességre, de ha így jöttek, talán tennem kellett volna ellenük valamit? Egypetéjűek, spontán fogantak, gyermek utáni vágyunk második hónapjában.

Milyen érdekes helyzet, számomra meg most Te tűnsz kérkedőnek a két csodálatos szüléseddel, pedig biztosan nem annak szántad.

Mindegy is, elkanyarodtunk a kérdéstől.

Megdöbbentő, mennyi itt a kötekedés, kioktatás, mintha sokan keresnék lehetőséget.

2010. jún. 30. 07:45
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem tehetek róla, hogy irritált a háromikres anyuka fellengzőssége és nem tudtam szó nélkül hagyni.
2010. jún. 30. 08:55
 26/32 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy elnézem másnak sem volt szimpi.

Látom, én se, csakhogy engem nem érdekel. Én mindig is elmondtam a véleményemet, mind itt, mind a való életben.

2010. jún. 30. 11:28
 27/32 anonim ***** válasza:
91%

Milyen fellengzőség? Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire csak kötekedni tudsz! De tudod mit, büszke is vagyok arra, hogy sikerült kihordanom három gyönyörű csodálatos kisbabát! Ha egyesével hordtam volna ki őket, akkor is büszke lennék rájuk és magamra is. Szerintem te is az vagy. Akkor most mondjam, hogy te is nagyra vagy magaddal? Meg hogy így értesz a nyelvtanhoz. Pedig biztos neked is volt már helyesírási hibád.

Egyszerűen nekem hihetetlen, hogy valaki rögtön érzi, hogy anya és kész. Szerintem ha lottó ötösöm lenne, se fognám fel még jó ideig, hogy megnyertem.

A lényeg, hogy a kérdező megértette amit írtam. Még jó, hogy nem fog kialakulni itt egy vita arról is, hogy valaki egy gyereket hordott ki, vagy többet. Ugyanúgy, ahogy vannak itt egyesek akik azon vitáznak, hogy szoptatunk vagy tápszerezünk, hozzátáplálunk 4 hósan vagy csak 6 hósan, és még folytathatnám. Hogy milyen buta emberek vannak.... És sajnos én is beálltam, mert vitázok veled, de csak a magam igazát akarom védeni. És ne haragudj, ha ennyire piszkálja a csőrödet a válaszom, tényleg nem úgy értettem, ahogy te felfogtad. De ha ilyen makacs vagy, hát akkor hiába, vedd úgy, hogy márpedig én egy beképzelt, nagyképű pics@ vagyok, aki úgy gondolja soha senki más nem hordott még ki három babát. Vicc ez az egész.

2010. jún. 30. 21:56
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

Még mindig nem értem, hogy miért hihetetlen számodra, hogy én szülés után 12 órával már anyának éreztem magam???

Miért nem lehet azt elhinni és elfogadni, hogy nem mindenki gondolkozik és érez úgy, mint te?!

2010. jún. 30. 23:48
 29/32 A kérdező kommentje:

Szerintem lassan pontot tehetnénk a végére. Sehol nincs az írva, hogy hihetetlen, hogy valaki 12 óra múlva érzi az anyaságát (kivéve a saját soraidban).

Kicsit túlteng benned az önérzet és mindenképpen a saját igazadat hajtod, de hidd el, felesleges.

A lényeg, hogy mi itt mindannyian megtapasztalhattuk ezt a csodás érzést, ki előbb, ki később.

Boldogságot és jó egészséget mindenkinek!

2010. júl. 1. 08:33
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

Elhiszem! Nem erről van szó. Egyszerűen így kiforgatni a szavaimat... Te is hihetetlen vagy! :D

Na, mindegy. EGyébként azt is elhiszem, ha valaki már akkor érzi, mikor még csak megfogan a pici. Nem értem, miért nem értesz?

A lényeg, amit a kérdező is írt, hogy mindannyian átéltük és kívánok mindenkinek további boldog babázást!

2010. júl. 1. 09:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!