Honnan tudtátok, hogy mi az ideális név?
A listánk 8-10 nevet tartalmazott a legvégén, szép sorjában kihúztuk addig őket.
A megmaradt 8-10 mellé a jelentéseit írtam.az alapján is szelektáltam.
A megmaradt 5 nevet feldobtam ide es pontoztam melyik névre hány szavazat jött melyik a közkedveltebb.
Maradt egy, ami pont nem esett a közkedveltek közé de szépen passzolt a vezetéknévvel.de terhesen nem tudtam viszont megszokni.
Aztán ahogy megláttam először, megváltoztattuk a másikra amit már elvetettünk korábban de annak a jelentése a legszebb ami passzolt azonnal a kis újszülöttünkhöz :)
Kb 16 éves korom óta tudtam milyen fiú nevet szeretnék, ha egyszer fiam lesz. A lány név kb 23 évesen fogalmazódott meg bennem. Most 30 vagyok és most várjuk az első fiúnkat. Szerencsére a párom rögtön rábólintott a névre, hogy neki is tetszik. Szóval nálunk egy percet sem vett igénybe ez a beszélgetés :)
Pechemre amúgy mindkét név tucatnév manapság, de minket ez nem zavar. Azért nem olyan rég átnézegettük a jelenleg adható fiú neveket, de nem változtattunk a döntésen. És eszembe sem jutott volna itt idegenekkel megszavaztatni!
Éreztük. És hamar egyetértettünk a férjemmel. Tudtuk,hogy lány lesz,meg is lett a nèv hamar. A fiúnév még 39 hetesen sem volt biztos :)). Amúgy Boglárka lett a lányunk. Egy hétig kb. sajnáltam,hogy nem Hajnalka,de hamar túltettem magam rajta.
Nekünk fontos volt,hogy 3 szótagú legyen,és magyar eredetű. Sajnos nekem magyarként török-héber nevem van,férjemnek meg orosz...Pedig mindketten 100% magyarok vagyunk (Gabriella,Iván). Úgyhogy ezért lett a lányunk Boglárka. A vezetéknév 1 szótagú.
Nem volt listánk. :D
A férjem a kezdetektől fogva mondogatta nekem, hogy mi a kedvenc lányneve, és nekem is volt egy favoritom még jóval a gyerekek előtt. 2 lányunk van . ;)
A fiunknál se volt lista, csak néha feldobott egyikünk egy nevet, amit a másik rendszerint leszavazott. Egyszercsak mondott a férjem egyet, amire rá tudtam bólintani, hogy jé, ez jó!
Hát ennyi. :D
Ezek a választások olyan véletlenszerűnek tűnnek nekem. Én nem szerettem volna, ha így kaptam volna nevet. Akkor már inkább kapjam a szüleim vagy a nagyszüleim nevét, abban van valami lélek.
Vagy egy híres költő-író-hadvezér-sportoló-akárki nevét, hogy olyan legyek, mint ő volt. Hogy legyen lelke a névnek, ne csak egy hangzásra tetsző választás legyen.
Mivel a lehetséges neveknek elég sok kritériumnak kellett megfelelnie, így elég hamar leszűkült a lista. A kritériumok:
- Ne legyen túl gyakori, ne hívjanak így minden második gyereket az oviban.
- Ne legyen túl ritka, ne kérdezzenek folyton vissza bemutatkozásnál.
- Ne legyen túl gyerekes, felnőttként is büszkén viselhesse.
- Ne legyen túl öreges, ne mindenkinek a szomszéd idős néni vagy a nagyapja jusson róla eszébe.
- Legyen becézhető.
- Legyen használható becézés nélkül is.
- Ne legyen túl idegen hangzású.
- Legyen viselhető külföldön is.
- Passzoljon a vezetéknévhez.
- Ne legyen a szűk családban, közeli barátok közt, akit így hívnak.
- Ne üssön el nagyon a nagyobbak nevétől, például Erzsébet és Lola.
- Ne passzoljon túlságosan a nagyobbak nevéhez, például Kornél és Kornélia.
- Mindkettőnknek tetsszen.
Ezek után gondolhatod, hogy nem sok névből kellett a végén választani :D Mindhárom gyereknél 3-4 név maradt a listán, abból pedig érzésre választottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!